Powered By Blogger

1 Aralık 2019 Pazar

Bir şeyleri hedeflemekten yorulmuşum artık...

yorulmak
foto kaynak: unsplash.com
     Blogda çok okunma ve para kazanma hedefinden. Günlük kitap okuma hedefinden. Kişisel olarak kendimi geliştirme hedefinden. Devamlı bir hedefler dünyasında yaşamaktan yorulmuşum, sıkılmışım. Artık belli bir süre bir şey hedeflemek istemiyorum. Köşeye çekilip, öylesine yaşamak istiyorum. Hiçbir şeyi hedeflemeden. 

37 yorum:

  1. Minimal ve sade yaşam :) Aynen bende sürekli illaki birşey başarayım felan derken yorulduğumu farkettim ve köşeye çekildim.

    YanıtlaSil
  2. En güzeli. sadece akmak yaşama... Bloğun adı gibi, yaşamdan yazılar. Bu arada blog değişmiş, gözü yoran tüm o reklamlar vs gitmiş, çok hoşuma gitti. Sadelik her zaman rahatlatıyor insanı.

    YanıtlaSil
  3. Dinlenmek "iç sesini dinlemek" iyidir.

    YanıtlaSil
  4. Bazen hedefler çok yorucu oluyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  5. Bazen umutsuzluk kaplar her yanımızı. Öyle durumlarda radikal kararlar almamak, ani hareketler yapmamak gerek. Zaman her şeyin ilacı. Hayat zikzaklarla dolu, bazen tavan yaparız bazen dip. Önemli olan bu durumları abartmamak, biraz akışına bırakmak. Köşeye çekilip kafa dinlemek konusuna katılıyorum ama hedeflerimiz olmazsa umutlarımız da olmaz. Reel hedeflerle yola devam.

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Evet, hedef :) Ama bu hedefe ulaşmak için hiç bir çaba göstermek gerekmiyor.

      Sil
  7. Çok doğru, bazı şeyleri akışına bırakmak en doğrusu bence de. Başarılar.

    YanıtlaSil
  8. Sana bir şey diyeyim mi ben son 20 gündür kitap kapağı açmadım. Ve yakın zamanda açabileceğimi de sanmıyorum:( Hedeflerim vardı ama bu sene yine tutturamadım. Boşver olduğu kadar. Çok fazla takılma.

    YanıtlaSil
  9. güzel karar yaa vitesi boşa almalı getirdiği gibi yaşamalıııııı oleeey :)

    YanıtlaSil
  10. Bence çok okunmayı hedeflemezsen buradan daha çok keyif alabilirsin. Kalabalıklar içinde olmak insana iyi hissettirebilse de az ama gerçek bir kitle, verdiğin emeğin karşılığını sanki daha çok sunabilir. En azından bende böyle çalışıyor :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük beklentiler büyük hayal kırıklıkları getirdi bana. Artık olduğu kadar diyorum bende :) Sevgilerle.

      Sil
  11. Sık sık banada bu hisler geliyor, o anda bırakmak o stresten iyice uzaklaştıktan sonra başlamak sanırım en iyisi :)

    YanıtlaSil
  12. Hedeflar bazen etrafta olup biten güzellikleri görmemize engel olabiliyor, o yüzden çok kitlenmemek lazım bence de doğru karar

    YanıtlaSil
  13. Shirley Bassey'in "never never never" adlı popüler şarkısını hatırlattı sözleriniz, nasıldı ? "ne senle ne de sensiz yaşamak mümkün". İnsan hayatını terazi ve mukayese üstüne kurar kaçınılmaz olarak. Arada denizi seyretmek dengeyi kurabilir naçizane fikrimce :)

    YanıtlaSil
  14. Bazen beden ve beyin birlikte direnmekten yoruluyor. Inziva vakti çanları senin için çalıyor cem, benden duymuş olma ama :)

    YanıtlaSil
  15. Prensip olarak ileriye dönük hedefler iyidir ancak bazen hedefler bizi çok yıpratıyor.

    YanıtlaSil
  16. günaydın nerelerdesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi akşamlar :) Her gün yazı yazmak yormuştu artık beni. Biraz inzivaya çekildim :)

      Sil