Powered By Blogger

5 Kasım 2019 Salı

Twitter'da o konunun neden gündem olduğunu hemen öğrenmek için bir öneri...


     Gündemi takip etmek için kullandığımız sosyal medyalardan biri de Twitter. Anlık olarak gündemde neler var hemen öğreniyorsunuz. Gündem olmuş konuya girdiğinizde bir sıkıntı var yalnız. O konunun neden gündem olduğunu hemen anlayamıyorsunuz. 

     Mesela dün akşam. Gündemdekilerden bir tanesi İngiltere’de top oynayan futbolcumuz Cenk Tosun’du. Biri iyi futbolcu yazmış, biri bambaşka bir şey yazmış. Geziyorum tivitler arasında ama bir türlü neden gündem olduğunu anlayamadım. 

Twitter
foto kaynak: sozcu.com.tr

     Sonunda öğrendim ki maçın uzatma dakikalarında gol atmış. Ama bunu girdiğinde öğrenemiyorsun hemen. Asıl konuyu öğreninceye kadar abuk sabuk konuyla alakasız tivitler okumak zorunda kalıyorsun. 

     O an şunu düşündüm: Böyle abuk sabuk tivitleri okumamak için, o konu ne ile gündem olduysa, o başlık devamlı en üst tarafta kalsa ya da Twitter’da neden gündem olduğunu anlatacak haberi görebileceğimiz bir site olsa. 

     Mesela iki saat Cenk Tosun neden gündem olmuş diye arayacağıma o siteye gitsem ve Cenk Tosun gündemine girdiğimde hemen neden gündem olduğunu öğrensem. Böyle bir site nasıl olur sizce?

19 yorum:

  1. Bu soruna çözüm yine Twitter'da aslında. Neden TT oldu sayfasını takip edebilirsin. Ve bu arada yurt dışında oynayan oyuncularımız genelde gol attıkları zaman gündeme giriyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Ben de anlamakta zorlanıyorum. Hele bazen değişik başlık atıldığında abuk sabuk bir sürü tweet doluyor. Semih bey yazmış ya, neden TT oldu sayfasına bi bakayım o zaman.

    YanıtlaSil
  3. Açıkçası twitter kullanmıyorum şahsi olarak. Bloğun var, fi tarihinde açtığım. Oradan arada yayın paylaşıyordum. Uzun zamandır onu da yapmıyorum. Sosyal medya çok zaman alıyor. Twitter eksik kalsın.

    YanıtlaSil
  4. senin gibi düşünüp bi hesap açmışlar neden tt oldu adında
    iyi geceler yedi cüceler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şerefsizim benim aklıma gelmişti 😀 Pamuk Prenses’e selam.

      Sil
  5. Twitter ı hiç sevemedim gitti walla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk başlarda çok iyiydi şimdilerde eskisi gibi bende sevmiyorum 😀

      Sil
  6. Bu konuda Neden TT Oldu sayfasını öğrenmem iyi oldu.

    YanıtlaSil
  7. Mimlendiniiiz :)) 10 yaşınıza uzanan mektubu siz de yazın lütfenn, merakla bekliyorum neler söyleyeceğinizi ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler mim için :) En kısa sürede cevaplayacağım.

      Sil
  8. Bir de bahis basliklari çıkmasa 😩

    YanıtlaSil