Powered By Blogger

2 Kasım 2019 Cumartesi

Bloğumdan hiç bir beklentim olmadan yazabilir miyim?


     Mesela günlük okunma oranına takmadan. Yazımın kaç defa okunduğuna takmadan. Günlük 1 kuruş kazanıp kazanmadığıma bakmadan. Beklentisiz olabilir miyim bloğuma karşı? Sadece yazımı yazmak ve gerisine karışmamak. Böyle yapabilir miyim?


kişisel blog istatistikleri
foto kaynak: unsplash.com

31 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bu güzel düşünce ve yorum için.

      Sil
  2. Neden olmasın bence yapabilirsin 😊 sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Beklenti olmadan düzenli ve iyi yazma motivasyonu sağlayabilirsek olabilir.

    YanıtlaSil
  4. Evet tabiki ben böyleyim mesela:))))

    YanıtlaSil
  5. Olması gerekende bu zaten. Bende kişisel blogumu kapatmadan önce bu konu ile ilgili yazmıştım. Herşeyden önce kendim için yazıyorum ben. Parada kazanıyorum tabii ki ama amacım para kazanmak değil. Keyfim için yazıyorum tamamen :) Okumayı, araştırmayı ve yazmayı seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyfim için yazıyorum çok güzel bir cevap oldu Mustafa :)

      Sil
  6. Uzun süre blogculuk yaptım yapıyorum ne umdum ne buldum...Aslında yazmak buyuk keyif belkide biz duyarlı insanlar için sesimizi duyurabileceğimiz alan blog
    Mesela ben,bazı bloglarda görüyorum karpuz,kavun,erik diyeti...Dayanamıyorum Cem,,çok kirli bilgi var..Bloglarımda hep bunun peşinde oldum..Hep doğru yazmaya çalıştım.
    Evet para da kazandım kazanıyorum ama;
    Mesela eşim otizm için site açtı.Öğrettim yazmasını ona.Günde 1 saat otizmli çocuklarımızın faydası için yaptığı-yapılacak etkinlikleri yazıyor..Ve hiç karşılık beklemeden....
    Bazen eşime özeniyorum...
    Aynanın tamamına baktığımda tüm blog arkadaşlarımızda hep bir DUYARLILIK var.Eğitimden -spora-günlük siyasi olaylara-ülkemizin durumuna...Hep doğru ve olması gereken şekilde yazıyor arkadaşlar.
    Allah hepsinden razı olsun.Mutlaka işe yarıyordur diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu uzun ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Sen büyük bir emek veriyorsun bloğunda. Bloğuna girdiğimde bu çok belli oluyor. Umarım daha da iyi yerlere gelir bloğun.

      Sil
  7. Belli bir süre yazılır ama okunma sayıları istediğiniz gibi gitmezse motivasyon eksikliği yaşarsınız :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma. O motivasyon eksikliğini yaşadım okunma oranlarını görünce.

      Sil
  8. Ben böyle yapıyorum, blogumla hiçbir çıkar ilişkim yok, onu bir defter gibi kullanıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defter gibi kullanmak ne güzel bir ifade olmuş :)

      Sil
  9. Yapabilmek lazım. Yazın da. Ben yapıyorum. Tabii sizin gibi hergün yazabilmem mümkün değil. Çok okunma oranım yok. Günlük 1 kuruşdan da vazgeçtim. Kitaplara kaçmaya ve kaçtığım kitaplardan ve hayattan haberler getirmeye devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 kuruştan bende vazgeçtim hocam artık :) Siz yazmaya, biz de okumaya devam.

      Sil
  10. Okunma oranını boş verin.Açıkçası ben bir kişi bile okusa çok mutlu oluyorum.Sizin blogunuza onlarca kişi geliyor.Sizi seven onlarca kişi var.İllaki okunacaktır bunların hepsi zaman alıyor.Para konusunda ise pek hakim değilim ama blog sizin ana gelir kaynağınız değilse önemsemenizi söyleyebilirim.Zaten bildiğim kadarıyla çok az kazandırıyor.Değmez.Daha blog konusunda yeniyim ama gözlemlerim bu şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ana gelir kaynağım değil Esaretsiz Tilki. Ben öyle çok kazandırdığını da görmedim :) Bu güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  11. yazabilirsin, ben senin tam aksine fark edilmemek için arama motorlarına dahi kapadım. yalnızca sürekli blog tutan insanlar okusun istiyorum. okunma sayımı kontrol etmiyorum ama geçmişimden kimler biliyor, girip okuyor merak etmiyor da değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hemen arama motorlarına aç. İsmin yok, cismin yok. Kimse tanımaz seni. Sen yine okunma oranlarını kontrol etme. Bildiğin gibi yazmaya devam et.

      Sil
  12. Aktif yazdığım iki bloğum var, birbirine zıt.
    Biri çok okunan, yorumcuların çok aktif olduğu bir blog; reklam vs almadığım için parasında değilim ama evet itiraf edeyim oradaki dinamizmi ve sosyalliği seviyorum. Diğeri çok çok az insanın okuduğu, hatta neden okuduklarını da anlamadığım bir blog :)) İkisinde de istatistiklere hiç bakmadım desem?! Yani kim kaç defa okumuş, beğenmiş mi hiç düşünmeden yazıyorum ikisini de ve o nedenle hiç "neden okunmuyor şimdi" sorunu da yaşamıyorum :) Özgürlük yani... Tavsiye ederim.
    Ama çok okunan ve ciddi istatistik takip eden, 1 tane bile okuyucu kazanabilmek için devamlı diğer bloglara girip sadece yazmış ve adını göstermiş olmak için görünürde dolu dolu ama anlamda bomboş yorumlar bırakan (hatta dikkat ediyorum bu insanlar genelde en çok okunan yazılara ve arama motorlarının duyarlı olacağı kelimeler içeren başlıklara özel bir tutkuyla geliyorlar, kara sinek gibi resmen) bloggerlar var.. Hakikaten iyi para kazanıyorlar mı bilemem ama samimi gelmiyor bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu özgürlüğü çok sevdim :) Öyle çıkarcı yorum olduğunu hissettiğimde o yorumları siliyorum, yayınlamıyorum. Bu uzun ve samimi yorum için teşekkürler.

      Sil
  13. Ben sıfır beklenti ile oğluma miras kalması adına yazıyorum. Günün birinde annem neler yazmış diye açıp okusun. Biraz da insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum kitaplarla. İnsanı yazmak rahatlatıyor. Kimse okumasa da ben yazarım. Hatta bazen coşuyorum. Günde kaç yayın paylaştığım oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin paylaşım hızına yetişmek zor Beyda :) Maşallah.

      Sil
  14. Ben sevdiğim için yazıyorum öncelikle. O yüzden de ilgi alanlarımda bloglar açmayı tercih ettim. Gelen bir ücret olursa da bonus oluyor, motivasyon oluyor. Blogdan ev geçindiren varsa tebrik ederim ☺️ Sevmeden yapılan işleri görüyoruz. Sadece para kazanma amaçlı olsa hırsız blog kaynıyor etraf zahmet etmeden çalıp kazanmanın yolunu bulmuşlar ama yaptıklarının adı da blogculuk değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogla ev geçindirmek harika olurdu :) Hırsız bloglar tutunamazlar ya. Onlar bugün var yarın yoklar.

      Sil