Powered By Blogger

27 Mart 2019 Çarşamba

Uykusuzluğa çözüm: Kafayı bir şeye takma...


     Bugün Hürriyet’te Osman Müftüoğlu’nun uyku hakkında bir yazısı vardı. Uykunun önemine dikkat çekmiş her doktor gibi. Uyku için de öneriler sunmuş. Ayşe Özyılmazel uyku önerilerini İnstagram’da hikaye olarak paylaşmış ve demiş ki: “Bu listedekilerin hepsini denedim ve yine de hiç birinin işe yaramadığı zamanlar da oldu. Çözüm: kafaya bir şey takmamakta” demiş. 

     Gerçekten öyle mi peki? Ben de Ayşe Özyılmazel gibi düşünüyorum. Eğer kafanı taktığın bir şey varsa ne yapsan nafile. Tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz. Uykuda sorunu olanlar kendilerine bir sorsunlar bakalım. Gerçi onlar cevabı biliyorlar zaten. Ama alacakları cevaptan kaçıyorlar. Devamlı aklınıza taktığınız bir sorun var mı? iş-özel hayat her şey olabilir. Evet, top sizde artık.

uykusuzluğa çözüm

GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW’DAKİ O SKEÇ…
     Sosyal medyada çok gümbürtü kopartıldı bu skeçle ilgili. Medyanın halini ortaya koyduğu söylendi. Özellikle yandaş medyanın. Bu akşam özellikle oturdum o skeci izledim. İzledikten sonra, “Yani bütün tantana bunun için miydi?” dedim. 

     Skeç olarak kötü diyebileceğim skeçlerden biri. Orada söylenen şeylerde daha önce bu medyada yazılıp çizilmiş şeyler. Direk hükümeti hedef alan bir şey de yok. Sıradan bir skeç işte.

ERHAN ÇELİK’İ BIRAKIN. OLAY BAŞKA…
     Erhan Çelik ile Gülben Ergen arasındaki davalardan birinde- dava da değil davalar- Erhan Çelik’e 2 yıl hapis cezası çıkmış. Bu tip haberleri görünce üzülüyorum. Bir zamanlar ikisi birbirini çok seviyorlardı. İnstagram’dan mutluluklarını fotoğraflarla paylaşıyorlardı. Şimdi ne oldular? Kanlı bıçaklı. Bu nasıl bir hayattır böyle? 

     Şu hayatta en yakınına yani eşine bile güvenemeyeceksen kime güveneceksin? “Acaba bu adam ile ilerde aramız bozulursa benim mahrem görüntülerimi orada burada paylaşır mı?” ya da “Bu kadınla her şeyimi paylaşmayayım. Özellikle paramı. İlerde boşanma olursa nafaka isterken bunu kullanır mı?” gibilerinden sorularla bir hayat mı geçer yahu? 

     Hadi bunları da geç bi kalem. Olan çocuklara oluyor. Bunlar yetişkin insanlar. Bir şekilde toparlarlar. Ya çocuklar? Anne bi tarafta, baba bi tarafta. Üstelik ikisi de birbirinden nefret ediyor. Dünya ne halde böyle? Diyecek bir şey bulamıyorum.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/woman-sleeping-while-holding-pillow-935763/

20 yorum:

  1. Kafayı bir şeye takmamak, ne mümkün

    YanıtlaSil
  2. rahat uykunun temelinde zinde bir vücut yatıyor Cem hocam. beyin olarak da zindeysen bebek gibi uyuyorsun. o skeç muhabbetini hiç okumadım ve izlemedim. gereksiz gündem çabası olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende zinde bir vücut yok Kuzgun kardeşim. Ondan da olabilir :)

      Sil
  3. Uykusuzluğun en önemli sebeplerinden biri bence de kafa takıntıları...Kronik olmadığı sürece sorun olmaz. Ünlülerin hayatı zor, göz önünde olmasalar bu kadar olaylar büyümezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen kronikleşiyor be Duo. Her adımının takip edilmesi de insanı hasta eder yahu. Ünlülük psikolojisi zor.

      Sil
  4. Birde uyku saati ,diye bir şey var,kaçınca uykuda kaçar. Hep aynı saatlerde yatarsanız uykunuz gelir ama o saat geçerse, uyku tutmaz kolay kolay.
    Valla yılların Gülben Ergen'i ondan ne magazin haberleri duyduk ,bu bana tuhaf gelmedi.
    Güldür Güldür 'e bayılıyorum.Hükümette artık buluttan nem kapar oldu, bence çok da doğru ,suya sabuna dokunmayan bir basın var günümüzde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o uyku saatini de bir türlü ayarlayamadım Mehtap. Onun da etkisi olabilir. Gülben Ergen'den çok artık kimsenin kimseye güveni kalmadı artık. Basının sadece adı var.

      Sil
  5. kafanın rahat olması en önemli şey bencede..Kafan gitmişse ne uyku ne hayat tat vermiyor zaten

    YanıtlaSil
  6. aklıma bir şey takıldı mı ben de çok zor uyurum...bu hayat gailesinde takmamak da kolay değil zaten...

    YanıtlaSil
  7. Uyku sorunu yaşayan biri olarak kesinlikle kafaya bir şey takmamanın tek çözüm olduğunu düşünüyorum ben de :) Skeci ben de bu haberler üzerine izledim ve gerçekten skecin sosyal mesaj dışında siyasi bir mesajı olduğunu düşünmüyorum. Güven gerçekten hayattaki en önemli şeylerden biri keşke herkes arasında doğuştan var olsa 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bir şey takmamayı bir başarabilsek de horul horul uyusak Sevdiğim Günlük :) Skecin siyasetle alakası yok bence de. Güven desen bitmiş.

      Sil
  8. Kesinlikle kafaya birşey takmamak lazım.Yatinca hep aklimiza geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma İnci. Tam da o zaman kafamıza üşüşüyorlar :)

      Sil
  9. Kafaya bir şey takmamakta üstüme tanımam! :)

    YanıtlaSil
  10. Aynısını bende yaşıyorum, fakat halen çözümünü bulamadım.

    YanıtlaSil