Powered By Blogger

3 Mart 2019 Pazar

Netflix abonelerine sesleniyorum...


     Yılmaz Erdoğan’ın, Organize İşler Sazan Sarmalı’nı Netflix’e satması sonrasında ortalık karıştı. Kimisi bu hamleyi destekledi. Kimisi bu hamlenin sinemanın sonunu getireceğini söyledi. Peki bu konu muhatabına, yani seyirciye soruldu mu? 

     O yüzden Netflix kullanıcısına sesleniyorum. Gerçi kullanıcı derken de kaç kişiye sesleniyorum onu da bilmiyorum. Şirket, abone sayılarını açıklamıyor. Neden açıklamıyor? Buna anlamlı bir açıklama da getiremedim. Elbette pazarlama ile ilgili bir stratejileri vardır. Bu konuda bilgisi olan varsa yazsın yorumlara. Hepimiz bilgi sahibi olalım. 

     Neyse yazıya devam edelim. Eyy Netflix kullanıcısı. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Organize İşler Sazan Sarmalı Netflix’de yayınlanmaya başladıktan sonra ne yaptın? Yine de filmi sinemada mı izlemeyi tercih ettin? Yoksa, “Hazır ayağıma gelmiş. Sinemaya gitmeye gerek yok. Evimde yayıla yayıla izleyim” mi dedin?

Netflix

     Bu yazıyla beraber küçük çaplı bir anket yaparken aklıma şu da geldi. Acaba Netflix’in kendisi de böyle araştırma yaptırıyor mu şirketlere? Film Netflix’de yayınlanmadan önce ve yayınlandıktan sonra firmaya bakış nasıl değişti? Filmin platformda yayınlanmaya başlamasından sonra abone sayısında artış meydana geldi mi? 

     Genel olarak Türkiye’de firmaya bakış pozitif mi negatif mi? Bak küçük bir anket daha yapalım o zaman. Evinde Netflix olmayanlara soralım mesela. Sizin firmaya bakışınız ne bu son yaşananlardan sonra. 

     Bende de yok. Ben görüşümü açıklayayım: Ben sempati duyuyorum. Ama almayı düşünmüyorum. Çünkü o kadar çok film ve dizi izleyen biri değilimdir. O yüzden tercihim değil. Ama bu işe yatırım yapması. Kendi sinema filmlerini yapması. Bir şeyler yapıyor adamlar. Dizileri hep konuşuluyor son dönemlerde. Platform denilince ilk akla o geliyor.

     Hepsi iyi güzel de. Devamlı içerik üretme işini nasıl yapacak? Milleti alıştırdılar. Devamlı yeni diziler, yeni filmler bekleyecek herkes. Beklemekle kalmayacak. Aynı kalitenin de devamını isteyecek. Şimdilik sorun yok gibi. Eğer devamlı içerik üretme işine çözüm bulabilirse şirketin geleceği çok parlak. Ülkemizde de abone sayısında da çok iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum. Netflix’in genel olarak ve ülkemizdeki geleceği hakkında siz neler düşünüyorsunuz?

Netflix ile ilgili diğer yazılarımı buradan okuyabilirsiniz.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/four-women-sitting-inside-fendi-cinema-1649683/

32 yorum:

  1. Sinema salonlarıyla netflix arasındaki rekabetin ileride netflix'e de bir rakip çıkmasıyla iyice kızışacağını düşünüyorum. Ama sonuçta seyirci bu işten karlı çıkar gibi sanki.

    YanıtlaSil
  2. Netflix kullanıcısına sesleniyorum derken bana seslenmişsiniz yazınızı okudum

    YanıtlaSil
  3. Bir Netflix abonesi olarak yazdığınızla aynı durumu yaşadım sazan sarmalı'nın vizyona girdiği gün izledim bir hafta sonra netflix'te görünce baya şaşırıp kızmıştım biz boşa mı para verdik diye :) , tabi sonra araştırınca durumu anladım.Ayrıca bir netflix kullanıcısı olarak netflix orjinal içeriklerini oldukça başarılı buluyorum ve hollywood'u yerinden edecek gibi görünüyor böyle devam ederse

    YanıtlaSil
  4. Ben de abonesi değilim ama kesinlikle destekliyorum. 4 kişilik ailenin sinemaya gitme maliyeti düşünülürse hele çok cazip

    YanıtlaSil
  5. abone değilim ama bizim seyirciyi de bilirim, herkes evde izler, sinema çok paalı yaa :) yılmaz erdoğan ise zaten ticaret adamı sanatçı değil :) yapar yani, parayı sevdiği belli zaten son filmdeki oyuncu kadrosundan gişeyi garantiliyooo :)

    YanıtlaSil
  6. Pazarlama stratejisi olabilir..
    Netflix gibi kuruluşların cogalacagini düşünüyorum
    Sinema tadı adı var Cem..Yok olmasın sinema

    YanıtlaSil
  7. Netflix abonesiyim ve özellikle dizileri izlemekten keyif alıyorum. Yılmaz Erdoğanın filmine gitmeye niyetimiz vardı ama bebeğimiz daha küçük olduğundan gidemeyecektik. Netflix paraya kıymış ve bizler için satın almış ve izlemekten keyif aldık. Netflix ülkemizde daha büyük adımlar atacaktır çünkü küçük bir yerde yaşamama rağmen epey abonesi olduğunu biliyorum. Rekabet ortamını severim çünkü o zaman kaliteyi ucuza alabiliyoruz. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netflix’in bizim ülkede iyi iş yapacağını düşünüyorum bende.

      Sil
  8. Sinemada izleyecek kadar değerli değil. Netflix hesabım var, nasıl bir şey yapmışlar diye izledim hiç beğenmedim. Burada aslında sazan sarmalı'nın kim olduğu tartışılır :) Netflix orijinal yapımları holywood filmlerinden daha iyi olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sazan olayına çok farklı bakmışsın Kuzgun 😉

      Sil
  9. Gelecek netflix gibi platformlarda. Türkiyede biraz daha geç gelişebilir ama dünyada netflix durdurulamaz bir gerçek aynı youtube gibi. Bu ikisi normal yayın akışını bile etkileyecek önümüzdeki senelerde.

    YanıtlaSil
  10. Sinemaların havası farklı ama son zamanlarda film izlemek çok masraflı oldu. Netflix bu yüzden kullanıcı açısından gayet güzel ver karlı. Benim de tercihim bu yüzden sinemadansa ev olur :)

    YanıtlaSil
  11. Bu arada Meydan Okuma yazı dizimi okumak için sizleri blogumda ağırlamaktan şeref duyacağım.

    YanıtlaSil
  12. biz henüz üye değiliz..ama üye olsaydık sevinirdim heralde diye tahmin ediyorum da sinema salonlarına büyük haksızlık oldu sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İster istemez sinemaya giden sayısında bir azalma olacak gibi.

      Sil
  13. netflix e yaklaşık bir yıldır aboneyiz.

    Avantajları:
    1. Çocukları uyutup sinemaya gidemeyiz, daha küçükler. Gündüz çalışıyoruz, haftasonu tonla iş var. Çocuk uyuyunca 21:30 da aç netflix'i, en az 2 saat izle.

    2. İki kişi bileti 36 lira. Cebimizde kalıyor.

    3.TV de seyredecek çok az şey var. Smart kanalları olmasa bayık Türk dizileri ile beyin felci geçirebilirim.

    4. Malesef sinema salonları konforsuz. Çoğunlukla üşüyorum. WC için arayı bekliyorum. Aşırı derecede uzun reklam izliyorum. Çayım-battaniyem-mısırımla evde izlemek çok keyifli.

    Organize İşleri hemen izledim. Çok iyi bir adım bence.

    YanıtlaSil
  14. Bence bir perde bir koltuk için her filmden trilyonlar kazanmak yanlış oluyor. Yok mısırcı kazancak, yok senarist kazanacak, yok oyuncu kazanacak. Bence sinema bilet fiyatları yüksek. Netflix biraz daha insaflı teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilet fiyatlarının temmuzdan sonra düşmesini umuyoruz. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  15. Konuyu tam olarak anlamak gerek ben yapılan hamleyi doğru buluyorum. Ve bütün yapılan filmlerin de dijital platformda yayınlanmasını destekliyorum.

    Olay bir sinema şirketi ile film yapımcıları arasında başlıyor. Film yapımcıları bilete dahil ettiğiniz mısırı iptal edin isteyen kendi mısırını alsın mısır ücretleri yüzünden bilet fiyatları artıyor ve insanlar izlemiyor. Bizde bu kadar yatırıp yapıp emeğimizin karşılığını alamıyoruz diyolar. Bu arada yapımcı firma yanlış söylemeyeyim ama film basına 4 veya 6 tl ücret alıyor.

    E adamlar haklı ben o kadar yatırıp yapacağım sen bana 4 - 5 TL ödeyeceksin ama sinema ücretleri dahil edilen mısırla birlikte ödenen bedeller tavan yapacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onunla ilgili bir düzenleme yapıldı. Ama ne kadar sinemacılar lehine bir durum oldu bilmiyorum.

      Sil