Powered By Blogger

16 Mart 2019 Cumartesi

Kanal D haberi de kaybettik galiba...


     Dün akşam kanal D’nin haberlerine bakıyorum. Bir baktım. Mansur Yavaş ile ilgili bir haber. Ama nasıl bir haber? Ekranın sol üstündeki logoyu kapatın. “Şu an izlediğiniz hangi kanal?” diye birine sorun. Hemen size, “A haber” der. Öyle bir haberdi. Yıllardır kanal D haber izleyicisiyim. İlk defa böylesine bir haber gördüm. Ve kanal D açısından üzüldüm.

     Ben kanal D’yi herkese tarafsız diye sevmiştim zamanında. Son dönemde de devam ediyordu bu. Olduğu kadarıyla. Ama dün akşamki haberi görünce moralim bozuldu. “Bir izlediğim kanal D haber vardı. Oda gitti” dedim. Anlayacağınız kanal D haberi de kaybettik galiba.

kanal d haber

KANAL D HABERE BİR ELEŞTİRİ DAHA
     Madem kanal D’den başladık yazıya, onunla devam edelim. Yine dün oturdum televizyonun başına. Haberleri bekliyorum. Yeni Zelanda’daki katliam olmuş. Son durum nedir? İzleme fırsatım olmamış gün içinde. “Şöyle detayıyla bir izleyeyim” dedim. Bu yaşanan olay sadece dünyanın değil, Türkiye’nin de bir numaralı haberi değil midir? Bir haber bülteni bununla giriş yapmaz mı?

      Tuttular seçim haberleriyle başladılar. Mitingler falan. Ben izlemeyi bıraktığımda hala o habere gelmemişti sıra. Kanal D haber o kadar kötü yönetiliyor ki. Yahu hiç Buket Aydın’da bir şey demiyor mu bu duruma? Kaç yıl Ntv gibi bir haber kanalında gece haberlerini sundun. Hiç mi bir şey kapmadın oralardan? Hiç mi hiç yakıştıramadım.

HANİ SEÇİM OTOBÜSLERİ OLMAYACAKTI
     Bu satırları sizlere Düzce’den yazıyorum. Bugün Düzce’nin merkezinde dolaşırken kulağıma seçim şarkıları geldi. “Ama nasıl olur? Cumhurbaşkanı böyle bir şeyin olmayacağını söylemişti” dedim. Ama işte oluyordu. Bizim ülkede insanlar kraldan çok kralcılar. Yahu senin genel başkanın, “Bu seçim şarkıları ses kirliliğine yol açıyor” demiş. Onu niye dinlemiyorsunuz? Hatta bunun üzerine reklam filmi çekmişler. Hem de reklam filmi baya güzeldi.

     Bende buna güvenerek konuşurken birine, “Artık seçim otobüsleri şarkı çalmıyor ki” dedim. “Sen hiç Düzce’ye gitmedin herhalde. Bangır bangır çalıyorlar” dedi. Bu söylenenin doğru olduğuna bizzat tanık oldum. Ama bir şey söyleyeyim mi: Kimsenin umrunda değil. Kimsede seçim heyecanı yok.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/woman-pointing-on-macbook-pro-screen-1931441/


6 yorum:

  1. Kanal D çoktan değişti ,ben fox haberden başkasını izlemiyorum doğrusu .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa böyle açık açık yapılan bir haberi gördüm. Benim de yeni bir haber bülteni bulmam lazım. Fox'a baktım. Beni sarmadı. Ama sizin gibi çoğu kişi izliyor. Zaten reytinglerde de hep ön sıralarda. Başarısı çok açık.

      Sil
  2. O kadar uzun zamandır hiç bir haberi izlemiyorum ki

    YanıtlaSil
  3. Haberler için twitter aleminde kısa bir tur at yeterli...

    YanıtlaSil