Powered By Blogger

19 Mart 2019 Salı

Harika hikayeleri olan bir dergi: OT


     Yeni işe başlayan arkadaşlarımdan olan Selda meğer bir dergi tutkunuymuş. Son döneme kadar takip edip aldığı 4-5 dergi varmış. Ama şu son zamanlarda alamamış. “Ama yine almaya başlayacağım” diyor. İşte daha önce aldığı dergilerden OT’un bir sayısını verdi bana. Ya 2017 ya da 2018’a ait bir sayıydı. Sadece hikayeleri değil. Hikayeleri dışında da dolu dolu bir dergi. Oku oku bitmiyor. İçeriği baya sağlam. 

     Selda, “Hikayeleri okumak için alıyorum” demişti. Bende hikayeleri okuduktan sonra Selda’ya hak verdim. Evet, bu dergi sadece hikayelerini okumak için bile alınır. 4-5 tane hikayesi vardı. Hepsini okudum. Okunmadık hikaye bırakmadım. 1 veya 2 sayfaydı hikayeler. Ama o kadar güzeldi ki. O kadar gerçekçiydi ki. O kadar bizdendi ki. Zevkle okudum zevkle. Şu anda gidip bir OT dergisi almamak için kendimi zor tutuyorum. 

OT dergisi

GÜNEŞLİ BİR GÜNDE ÇALIŞMAK NE KADAR ZOR OLUYOR
     Dün işyerine giderken hava mis gibiydi. Sıcacıktı. Güneşi, sıcağı, ortamın cıvıl cıvıl olmasını özlemişim. Hava böyle olunca insana bir hayat enerjisi geliyor. Hayata bakışı pozitif bir hal alıyor. İnsan yerinde duramıyor. Güzelliklerden konuşmak istiyor. Havaya uymak istiyor gülerek hatta kahkahalar atarak. İşte böyle bir günde çalışmak da ne kadar koyuyor insana. 

     Hava böyle güzel akar giderken ben kapalı bir mekanda çalışmak zorundayım. Molalarda hep dışarıya atıyorum kendimi. “Bu havadan ne kadar faydalansam kardır” diyerek. Başka bir şekilde de motive ediyorum kendimi. “Daha bunlar ilk güzel havalar. Bizi uzun bir yaz ayı bekliyor” diyerek.

EVLİLİĞİN SIRRI: KARŞINDAKİNİ DEĞİŞTİRMEMEK
     Geçen gün haberlerde denk geldim. Funda Arar’a uzun evliliğin sırrını sormuşlar. Oda cevap olarak, “Karşındaki kişiyi değiştirmemek. Olduğu gibi kabullenmek” demiş. Kadınlardan daha fazla duyar oldum bu sözleri. Ayrıca bu kuralın sadece evlilikler için geçerli olmadığını da eklemiş. Arkadaş, aile herkes için geçerli olduğunu söylemiş. 

     Ve şu meşhur telefon karıştırma mevzuu. “Ben eşimin telefonu karıştırmam. Onun da benim telefonumu karıştırmasına izin vermem. Eğer bana güvenmeyip karıştırıyorsa bitmiştir” diyor. Valla Funda Arar’ın bu sözlerine hayran kaldım. Bence de olması gereken bu. Olgun insanların yapması gereken bu. Diğer türlü hayatı zehir ediyoruz kendimize. Bırakın bu güzel hayatı yaşayalım.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/close-up-of-coffee-cup-on-table-256523/

14 yorum:

  1. ben dergi okuyamayanlardanım ama eksiklik bence.. başlamam lazım OT ile olabilir bak bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence al ve oku. İlk izlenimlerini de yaz Sevim :)

      Sil
  2. Kitap okumaktan dergi okumaya fırsat yaratmıyorum. Hikaye okumak sizi adeta büyülemiş, OT dergisini okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dergiyi göz ardı etmemeliyiz bence. Bunun büyük bir eksiklik olduğunu gördüm. Hikayeler gerçekten büyüledi beni :)

      Sil
  3. OT dergisini biliyorum ben de alsam iyi olucak bence...güneşli havalarda ofise kapanmaktan ben de nefret ediyorum ama yapacak birşey yok işte...değiştirmemeliyiz zaten değişmez de insanlar yedisinde neyse 70 in de de odur bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hepimiz almalıyız bu dergiyi :) Ahh çare yok ne yazık ki. Mecbur çalışacağız kapalı mekanlarda o güzel havalarda. Aslında yedisinde neyse yetmişinde odur başlıklı bir yazı yazmayı da düşünüyordum. Bunu bir kavrarsak ikili ilişkilerimiz o kadar çok rahatlayacak ki.

      Sil
  4. dergilik uygulamasından bakayım dedim ama yok galiba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç ordan bakmak aklıma gelmemişti Özlem. Sen hikaye yazan biri olarak okursun diye düşünüyorum.

      Sil
  5. OT dergisinin ismini nereden geldiğini merak ettim doğrusu. Yazın çalıştığın yerde klima olursa içeride olmak dışarıda olmaktan iyidir. Telefon karıştırma işine gelince, benim telim hep ortada duruyor, karıştırdığını görmedim. Eline alsa da telefonumu karıştırdığı izlenimi vermiyor. Bu güvenle alakalı bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ismi nereden geliyor :) Google'a bir sormak lazım Duo. Yazın o bunaltan anları için o kadar haklısın ki. Bir ilişkide güven ne kadar sağlamsa ilişki de o kadar sağlamdır bence.

      Sil
  6. Dergi okumayi seviyorum her zaman firsatim olmasa da. Resme de bayildim 😊. Bu arada funda arar a katiliyorum uzun süredir evli olarak. Insani oldugu gibi seviyorsan bunaltmayacak degistirmeye calismayacaksan iliski icin cok iyi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman o dergi okumalarından ne yazılar çıkarırsın sen :) Resim benim de hoşuma gitti. Funda Arar'a çok hak verdim. Ki sen baksana bunu tecrübe ediyormuşsun zaten.

      Sil
  7. Online ulaşabileceğimiz bir dergi mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet, Ot dergi yazınca sitesi hemen çıkıyor.

      Sil