Powered By Blogger

17 Mart 2019 Pazar

Ekşi Sözlük yazarını tutuklamakla bu sorun çözülmez...


     Yeni Zelanda katliamını öven Ekşi Sözlük yazarı tutuklanmış. O yazıyı okumuşsunuzdur. Kısacık bir şey. Ama insan okuduğunda bir hoş oluyor. Kendinizi kötü hissettiriyor. İnsanlığa olan inancınız bir kez daha sarsılıyor. Bu işin bir yönü. Benim dikkat çekmek istediğim asıl nokta ise: Bu yazarın düşündüğü gibi düşünenlerin sayısının tahminimizden fazla olduğu. 

     Bu yazarı tutuklamakla o yüzden sorun çözülmez diyorum. O nedenle bu işin derinine inilmesi lazım. Bu insanlar niye böyle düşünüyorlar. Onları böyle düşünmeye iten sebepler nelerdir? Bunun üzerine kafa yormalıyız bence. İşte o zaman gerçekten çözüm uğruna bir şeyler yapmış oluruz.


Ekşi sözlük yazarı

HERKES SEÇİMDEN SONRASINA KİLİTLENMİŞ DURUMDA
     Çevremle konuştuğumda herkes seçim sonrasını işaret ediyor. Herkes ağız birliği etmişçesine. Seçimden sonra ekonominin daha da kötüye gideceği düşünülüyor. Ayrıca Dolar’ın seçimden sonra hızla yükselişe geçeceği söyleniyor. Bakan Albayrak, zorlu kısmı atlattığımızı söylemiş. Bakalım seçimden sonra ekonominin durumu ne olacak? 

     İzlediğim uzmanlardan bazıları da İMF’den olmasa bile başka kuruluşlardan borç alınacağını söylüyorlar. Yine 2002 öncesine mi döneceğiz nedir? Herkeste bir tedirginlik var. Tamam ekonomi kötü ama seçimden sonra hemen daha da kötüye gideceğine dair bir düşüncem yoktu. Ama bu duyduklarım insanda ister istemez, “Acaba” dedirtmiyor değil.

MEĞER NE ÇOK SAMSUNG’CU VARMIŞ
     “Ben daha önce Samsung’cuydum. Hayatımda hiç İphone kullanacağımı düşünmezdim. Ama bir yılın sonuna doğru yavaşlıyor. Herkes de İphone’un hızından bahsediyordu. İşte bu nedenle İphone aldım” dedim iş yerindeki arkadaşlara. Meğer bu konuştuğum tüm arkadaşlarımda benim gibi Samsung’cuymuş daha önceleri. Benim anlattığım yavaşlık sıkıntısından dolayı hepsi 5s, 6, 6s almışlar. Böyle düşünenin sadece ben olduğumu zannediyordum. Meğer ne çokmuşuz. 

     Bu arada bir arkadaşımda, “Son zamanlarda Huawei ismini çok duyuyorum. İyi telefon diyorlar. Onu alacağım” dedi. “Bende duyuyorum. Sen bi al kullan. Eğer memnun kalırsan bizde alırız” dedim. Yine aynı arkadaşım Ülkü’den son bir not daha. “Yeni çıkan modellerine içim gidiyor. Ama yine aynı sorunu yaşayacağım diye almıyorum” dedi. Ülkü’nün düşündüklerinin hepsini ben de düşünmüştüm. Eski Samsung’cular olarak düşündüğümüz her şey bile aynı demek. 

foto kaynak: https://unsplash.com/photos/njqNHtBmJ9A


10 yorum:

  1. İnsana, insanlığa karşı yapılmış bir şeyden nasıl övgüyle bahsedilebilir? Hele de böylesi bir saldırıdan?

    Bu konudaki sorularınızın cevapları keşke bulunsa ve ardından nedenler irdelense.

    Toplumumuzda aslında çok başkalaşmışlıklar ve başkalaşmış anlayışlar çoğaldı giderek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlıktan çıkma aldı başını gidiyor. Buna bir an önce el atılmalı.

      Sil
  2. Uzmanlar genel olarak doların yükseleceği noktasında hem fikir. Üretime yönlenmediğimiz sürece de bu konuyu elimize alamayacağız anlaşılan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolar alıp yürüyecek beklentisi herkeste var dediğin gibi. Üretim dersen. Ne zaman üreteceğiz bende bilmiyorum.

      Sil
  3. İlk iki konudan yorum yapılmış, ben de 3. konudan yazayım: Telefonda iphone tablette samsung kullanan biri olarak, iphone bence daha klas ve artıları fazla, hız daha iyi, virüs problemi sıfır. Samsungun da kullanım kolaylığı var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İphone yavaşlamıyor be Duo. Bir o güzelliği var.

      Sil
  4. Dolar bir yana cebimizde metelik lira kalmadı.Kredi kartları ile kervan yürütmeye çalışıyoruz.
    Durumlar hiç iyi değil..
    Markete alışverişim dün 4 parça ürün 91 tl tuttu...

    YanıtlaSil
  5. Eyleme dökülmedikten sonra herkes istediği fikri savunabilir diye düşünüyorum.
    Eğer fikirlerimize kilit vurmaya başlarsak o fikirler yok olmaz, sadece gizlenebileceği karanlık yerlere gider. Çoğu Orta Doğu ülkesinde "yer altı" bir hayatın oluşmasının nedeni de budur bence!

    Ekonomiyi gelirsek yazacak çok şey var ama yine bir film örneği vereceğim.
    Hitler'in 2015 senesinde dünyaya tekrar dönmesini anlatıyor. Bir sahnedeki konuşmada kendisini yok edince her şeyin düzeleceğini savunan kişiye dönüp diyor ki: "Hadi beni yok ettin. Peki beni destekleyen, benim gibi düşünen insanlara ne yapacaksın? Sence suçlu ben miyim yoksa beni liderleri belleyen kalabalıklar mı?
    Bence cevap burada gizli :)

    YanıtlaSil