Powered By Blogger

15 Mart 2019 Cuma

Çocukların zararına olan Momo oyununu yaparak ne amaçlar ki insan?


     Aklım almıyor. Bir insan niye çocukların zararına bir oyun yapar ki? Önce Mavi Balina, şimdi de Momo. Bizler nasıl bir yaratığız ya? Her geçen gün bu dünyada yaşadığına bir kez daha pişman oluyor insan. 

     Videoların arasında reklamlar çıkıyor, biliyorsunuz. İşte o reklamların arasına Momo’yu yerleştirmişler. O birkaç dakikalık görüntüde çocuklardan jiletle kollarını kesmeleri isteniyor. Ve bunun nasıl yapılacağı da gösteriliyor. 

     Çocuk bundan anlamaz ki. Orada gördüğünü aynen yapar. E biz millet olarak çocuktan kurtulmak için onlara tablet verip gerisine bakmadığımız için nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu siz düşünün. 

     Bakanlık Youtube’a başvurmuş. “Böyle içerikleri zaten kaldırıyoruz” demişler. Sanki Youtube denetlenemez bir mecra halini aldı. Her geçen gün çocuklarla ilgili olmadık şeyler patlıyor.

     Birileri niye böyle bir video yapıp reklamların arasına koyar? Bunu yapmaktaki amaç nedir? İnsanlık olarak nereye koşuyoruz biz? 

     Nasıl böyle canavarlar yetiştirdi bu dünya? Boşuna demiyorlar dünyanın yatacak yeri yok. Dünyanın değil aslında bu insanların yatacak yerleri yok. Bu nasıl bir kafadır? Böyle şeyleri duydukça tiksiniyorum. İnsan olmaktan utanıyor insan. 

Momo

     Momo, Whatsapp’dan üzerinden oynanan bir oyunmuş. Mesajlaşıyorsun. Seni intihara sürükleyecek mesajlar atıyor. Ama son birkaç gündür ülkemizde bu kadar konuşulmasının sebebi Whatsapp üzerinden oynanması değil. 

     Az önce de yazdığım gibi Youtube videolarının arasındaki reklamlarda çıkması. Ben sadece bir tanesini izledim o reklamlardan. Haberi okuduğum gazete sadece bir tanesini yayınladıklarını diğerlerini yayınlamayı uygun görmediklerini yazmış. 

     Türkçe değil İngilizce. Ama çocukların İngilizce bilmelerine gerek yok zaten. Videoda görsel olarak anlatıyor ne yapmaları gerektiğini. Türkçe’ye çevrildiğinde şöyle bir kötü durum daha var. Bunu yapmayanların tehdit edilmeleri. 

     Nasıl da çocukları köşeye sıkıştırıyor. Bu nasıl şeytanice bir oyundur. Hep söylüyorum: İnsanın şeytana falan gereği yok. Kendisi şeytandan daha şeytan. Bu düşünce tarzı tam şeytanın düşüneceği bir düşünce. 

     Şeytan oturup planlasa ancak bu kadarını yapardı. Çocukları dışarıdaki tehlikelerden koruyalım diye aldık eve hapsettik. Evde dursunlar diye ellerine de tablet tutuşturduk. Bu sefer de tabletten tehlike gelir oldu. Çocuklara ne dışarda ne de evde rahat yok. Bu devirde çocuk olmak ne zor yahu.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/app-cellphone-commerce-connection-243698/


10 yorum:

  1. Insanlar artık normal degil

    YanıtlaSil
  2. Youtube hep kaldırıyor zaten aslıda yok

    YanıtlaSil
  3. Mavi balina yetmezmiş gibi bir de bu çıktı. Momo.
    Şu an çocuk yaşta olmayanlar çok mutlu olmalı, çocuklar çocukluklarını yaşayamadıkları gibi neler neler yaşar oldular :(.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh çocuklar ahh. Üzülmekle kalabiliyoruz sadece.

      Sil
  4. Aslında bunun köpürtülüp, bir dizi önlemler alınmasını sağlamak lazım...Sessiz kaldıkça yenileri çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Ah ne doğru söylemişsin bu devir zor ister çocuk ol ister anne-baba ol

    YanıtlaSil