Powered By Blogger

7 Ocak 2019 Pazartesi

Yapımcılar ve sinemacılar tartışmasında somut rakamlar niye yok?


Günlerdir sinemacılar ile yapımcılar arasında bir tartışmadır gidiyor. Parada anlaşamıyorlar orasını anladık. Ama kaç parada anlaşamıyorlar. Ortaya somut rakamlar koymuyorlar. Yok mısır parası, yok şu, yok bu parası. “Yapımcılar olarak biz bir biletten şu kadar lira almamızın hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Ama sinemacılar bize şu kadar veriyor. Burada anlaşamıyoruz” demiyor kimse. Ve görünen o ki, iki taraf da istedikleri olmadıktan sonra anlaşmayacaklarını gösteriyorlar. Bakalım ilk kim pes edecek?

yapımcılar ve sinemacılar

“LİKE’LARINIZIN DA HESABINI VERECEKSİNİZ “
Bu söz sosyal medyada baya gündem oldu. Nihat Hatipoğlu söylemiş bunu. Mizahı muhakkak yapılacaktır. İlk duyduğumda bende de bir gülümseme belirdi. Ama muzipliği bir kenara bırakıp düşünürsek. Nihat Hoca haklı. Bir kişi hakkında yalan yanlış bir tiviti sende paylaşırsan, senin takipçilerin de bunu görecek. Sende milletin bu yalan yanlış haberden, haberdar olmasına vesile olacaksın. Çok saçma gibi ama değil. Şimdi sosyal medyadaki paylaşımları bir göz önüne getirin. Bu dediğime uyan kaç paylaşım hatırlayacaksınız hemen. Sizi kastetmiyorum. Başkalarının bu konudaki paylaşımlarını.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/mm5rABWXNDg

12 yorum:

  1. Somut rakam olamıyor her sinemada farklı ama bahsi geçen kızdıkları bursa icij yaziyorum rakamlari sinemada 2 fis veriliyor zorunlu olarak bilet bedeli 8 tl yazıyor birinde diğerinde mısır içecek menü o da 12 tl..bu 12 tl lik içecekte su yok ayrıca.. yapımcı 8 tl nin %50 sını alıyor o da 4 tl sinema salonu 12+4 aliyor ... içecek ve mısırın max maliyeti 2 tl olduğu için 10 tl direk oradan kar etmiş oluyor... ben mısırsız biket isterim diyemiyorsun zaten biket dediğinde 20 tl mısır menü hediye diyorlar..

    YanıtlaSil
  2. Satmasalarmış sinema salonlarının neredeyse yüzde 60 ını Korelilere. Elin adamı tabii ki para kazanmayı düşünecek. Yıllardır 20-30 TL ye film izliyoruz kimsenin sesi çıkmıyordu bu yıl bir mısırla patladı olay.Kimbilir anlatılmayan neler var.

    YanıtlaSil
  3. Doğru olmayan bir haberi paylaşmak bence dedikodunun değişik bir versiyonu. Biri sözlü diğeri yazılı. Tam emin değilsen paylaşma, titiz ol biraz, bu çok zor olmasa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç zor değil. Ama aradan vicdan çıkınca öyle oluyor.

      Sil
  4. Nihat Hatipoğlu'nun bir din adamı olarak böyle tehditkâr konuşmasını anlayamadım. Ya da yazdığını doğru mu anladım?
    Televizyonlar atıl, her şey ters gidiyor, ne dersen suç, düşünceni söyleyemediğin gibi, düşüncesini paylaşacak yüreklileri beğenmekten de korkacaksın artık... Ama etik olmayan da beğenilmez yani. Biraz akıl yeter bunun için. Arenaya döndü Türkiye. Hiç anlayamıyorum Cem...

    YanıtlaSil
  5. vallahi ben de bu gerilimin sonucunu merak ediyom. mars biraz daha haksız gözüküyor yani tabi.

    YanıtlaSil
  6. Sinema sektöründe büyük pastayı her zaman yapım şirketi ve salon sahipleri yer.Mevzu büyük dilim kime gidecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mevzu daha sürecek gibi. O dilimi ikiye bölebilecekler mi bakalım.

      Sil