Powered By Blogger

5 Ocak 2019 Cumartesi

Murat Bardakçı, okuduğum köşe yazarları arasında artık...


     Murat Bardakçı, Gülriz Sururi hakkında bir yazı kaleme almış. Ne demiş diye merak ettim ve okudum yazıyı. Tek kelimeyle harika bir yazıydı. Yazılarında hak neyse, gerçekten onu söylüyor. Tarafsızlığını seviyorum. Okuduğum yazıyı beğenince diğer yazılarını da okudum. Onları da çok beğendim. “Ben bu adamı bu zamana kadar niye takip etmemişim” dedim. Kendime tümden haksızlık etmeyeyim. Yazılarına bakmışımdır. Ama bu kadar beğendiğimi hatırlamıyorum. Yazı dili de çok güzel. Takip ettiğim köşe yazarları listesine Murat Bardakçı’yı da aldım bundan böyle.

Murat Bardakçı köşe yazıları

ARKA SOKAKLAR’I NEDEN BU KADAR ÇOK SEVİYORUZ?
Hüsnü’nün çocukları, Mesut’un çocuğu hep gözümüzün önünde büyüdü. Arka Sokaklar’ı bu kadar çok sevmemizin nedenlerinden biri de bu olabilir mi? O çocukların sevinçlerine, üzüntülerine şahit olduk. Elimizde büyüdü derler ya. Bu çocuklar, Arka Sokaklar izleyicilerinin gözünde bu şekilde.

GÖZLÜĞÜMÜ MAVİ IŞIK KORUMALI YAPTIRARAK HATA MI YAPTIM?
Gözlüğümü yeniledim. 1’di 1,25 oldu camlar. Atasun’dan aldım yeni gözlüğümü. Mavi ışık koruması da yaptırdık. Ama internette bu mavi ışık için zararlı ya da zararsız diye muhabbetler dönüyor. Şimdi ikilemde kaldım. Hata mı yaptım mavi ışık koruması yaptırarak? Oradaki eleman, “Bir ay değiştirme süresi var. Sorun olursa mavi ışık korumasını kaldırırız” dedi ama. Kullanmaya dün başladım. Yarın iş yerinde ilk defa kullanacağım, bilgisayar karşısında. İlk orada deneme fırsatım olacak.


Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/bm_TlyT9Nfs

10 yorum:

  1. Geçmiş olsun,numaralar benim gibi büyümüş.
    Atasun gözlüğün yedeğini de veriyordu promosyon olarak siz de verdiler mi?
    Artı 3 yıl garanti verdiler.Çerçeveler bozulduğunda garantiyi red ettiler.
    Atasun ile aram limoni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Size de geçmiş olsun. Sormayın. Evet, yedek gözlük de aldık. Mavi ışık koruması size de yaptılar mı?

      Sil
  2. O mavi ışık denen şey benim telde var sevemedim ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, telefona da yapılıyormuş. Araştırınca fark ettim. Benim okuduğum karanlık ortamda telefonda bir şeyler okurken koruyormuş.

      Sil
  3. Arka Sokaklar'ı genç nesilden izleyen var mı hâlâ acaba?

    YanıtlaSil
  4. Arka sokakları, hiç sevemedim. Bilmiyorum neden? Murat Bardakçı, çok eskiden Hürriyet'in pazar eklerinde tarih üzerine hoş yazıları vardı. Sonra bir görüşü nedeniyle yanlış hatırlamıyorsam "padişahlığı öven "bir yanı vardı. Tamamen okumaktan vazgeçtim.
    Gözlükler ömrümüzün uzantısı. Gözüm benim de kötülemiş. Yakında gideceğim.. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen benim de ısınamadığım diziler oluyor. Hürriyet’teyken takip etmemiştim hiç. Gözleri ihmal etme. Teşekkürler.

      Sil
  5. Köşe yazıları okumak genelde keyiflidir. Takip ettiğin köşe yazarlarını ve yazdıkları yerleri paylaşırsan bende takip etmek isterim. Bu arada bende Arka Sokaklar'ı severek izliyorum. Hatta izlemeye en baştan başladım. Arka Sokaklar'ı BluTv'den izliyorum. Şuan 50. bölüme geldim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşırım tabi Mustafa. Senin bu nostalji ilgine hayranım.

      Sil