Powered By Blogger

10 Ocak 2019 Perşembe

Cemal Süreya'yı hangi şiiriyle tanımıştım?


     Cemal Süreya’yı ilk olarak, “Sizin hiç babanız öldü mü?” şiiriyle tanımıştım. “Benim bir kere öldü kör oldum” dizesini okuduğumda, “Bu nasıl bir dize böyle” demiştim. Sonra sosyal medyada çok paylaşılan, “Hayat kısa kuşlar uçuyor” dizesi de onunmuş. “Bu dize onun muymuş” diye şaşkınlığımı dile getirmiştim.

Cemal Süreya

     Kanallar yılbaşı nedeniyle dizilere ara verdiler ya. Her akşam kanallarda genelde yabancı filmler oluyor. Bir an için dizisiz bir televizyon hayal ettim. Düşünsenize. Hiçbir akşam, bir tane bile dizi yok. Ne yapacaktı o zaman bu kanallar? Şimdiki gibi her akşam yabancı film yayınlayıp dururlardı herhalde. O zaman evdeki annelerimiz ne yapardı dizisiz? Benim için iyi olurdu diye düşünüyorum. İzlemek istediğim yabancı filmler yayınlandıkça izlerdim. Bilgisayardan film izleme alışkanlığım yok. Televizyondan izlemek daha kolay geliyor.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/F3ig12CrnGo
    


16 yorum:

  1. Eskiden büyük kanallarda Yeşilçam filmleri çıkardı ne güzel diziler yokken...

    YanıtlaSil
  2. Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git
    Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler. Cemal Süreya

    Şiirin en güzel adamı :)

    YanıtlaSil
  3. ben son zamanlarda harika filmler ve diziler izliyorum internetten istediğim zaman izlemek büyük keyif..istediğim zaman istediğim kadar ve reklamları 3 dakikada tık diye atlayarak... ve çok memnunum diyebilirim ki rahatlıkla tv hayatımdan çıktı ve çok memnunum...herkese de tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  4. CEMAL Süreya edebiyatimizin kalelerinden...

    YanıtlaSil
  5. Cemal Süreya'nın dilindeki ahenki dizilerinde bulmak mümkün, Orhan Veli şiirleri gibi kulaklarıma tınısı geliyor.

    YanıtlaSil
  6. Bazı kanallarda güzel Türk Filmleri de oynuyor. 1 ay dinlensin herkes, iyi olur. Bu arada belki dizi yerine güzel alışkanlıklar edinenler olur.

    YanıtlaSil
  7. Cemal Süreya, sevdiğim şairlerdendir.

    YanıtlaSil
  8. Bizde televizyon olmadigi icin mecburen bilgisayardan bakiyoruz.Kimsenin sikayeti yok! Bi ara gecen yil arkadasim bir tv hediye etti.Neyse,özlemistim yabanci film izlemeyi bakarim dedim kabul ettim,kurduk yeni anten filan aldik.Dört ay boyunca sadece dört kere acabildik.Kimsenin ilgisini cekmedi.Bende geri verdim:))Ama Türkiye de sanki bir ihtiyac gibi duruyor.Hatta bir arkadasimla tv tartismasi yasadim hic unutmam," televizyonsuz ev olurmu,bizde üc tane filan" dedi,Anlasamadik:)) Fakat bir yarisma programi ve bir dizimiz hala yayinda degil,biraz bunaltici.Yeni bir dizi bakip bulmam gerek.Varmi tavsiyen,ama komik veya romantik komedi olmali:)) Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz televizyonsuz yapamayız :) Ne güzel, televizyonu hayatınızdan çıkarmışsınız. Tebrikler :)

      Sil