Powered By Blogger

5 Kasım 2018 Pazartesi

Ustam ve Ben kitap yorumu...


     Ustam ve Ben kitap yorumu ile sizlerleyim. Kitapta, Cihan ve fili Çota’nın başından geçenler anlatılmış. Cihan’ın hayatında çok büyük bir yere sahip olan kişi ise, Mimar Sinan. Kitapta anlatılan Mimar Sinan’ı çok benimsedim. Hayal ettiğim ile kitapta anlatılan arasında fark yoktu. Hayata bakış açısı müthişti. Elif Şafak bu tip tarihi kişilikleri çok iyi taşıyor roman sayfalarına. En çok da sakinliği çok hoşuma gitti. Kendisi hakkında bu kadar çok bilgi öğrendikten sonra bir kitap da Mimar Sinan için yazması gerekir Elif Şafak’ın. 

Ustam ve Ben kitap yorumu

     Cihan’ın fili Çota’ya olan sevgisi harikaydı. Çota da bu sevgiye, Cihan bir şeyler anlatırken sanki onu bir dostu dinler gibi dinlemesiyle- hatta Cihan sadece dinlemekle kalmayıp, anladığını düşünüyordu Çota’nın- ve ondan başkasının dediğini yapmamasıyla karşılık veriyordu. Finali biraz sıkıcı, biraz zorlama gibi olmuş. En çok da Mimar Sinan’lı bölümleri güzel. Kitaba notum: 5 üzerinden 3.

Foto kaynak:https://images.pexels.com/photos/750536/pexels-photo-750536.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

6 yorum:

  1. Elif Şafak konuyu çok iyi belirleyen, bunlar üzerindeki betimlemesini çok başarılı bir şekilde yapabilen ancak genel senteze bakıldığında romancılık konusunda beni doyurmayan bir yazar. Ancak okuyucuda doygunluk değişkenlik gösterdiği için bu nacizane şahsi yorumumdur. Ancak Ustam ve Ben benimde severek okuduğum bir kitap olmuştu, okuduğun roman olarak bana söylediğinde okuduğum günleri hatırlamıştım hatta:) Nice yorumların olsun Cem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok edebi bir yorum yapmışsın. Kitap kurdu olduğun belli :)

      Sil
  2. bende çok sevmiştim çok çok keyifle okumuştum, blogda ilk yazılarımdan hatta

    YanıtlaSil
  3. Ben de sevebileceğimi düşünüyorum, okumadım henüz. Elif Şafak okumayı seviyorum, ancak bir eksiklik hissediyorum hep yazılarında, çözemediğim beni rahatsız eden ama isimlendiremediğim.

    YanıtlaSil