Powered By Blogger

29 Kasım 2018 Perşembe

Kendimi devamlı yorgun hissediyorum...


     Erken yatıyorum. Sabah kalktığımda yine yorgunum. Geç yatıyorum. Sabah yine kalktığımda yine yorgunum. Aynı yaşadığım bu durumu iş yerinden bir arkadaşım da yaşıyormuş. Bunun için hiç doktora gitmemiş. Diğer bir arkadaşımda unutkanlık varmış. D vitamini eksikliğinden kaynaklanıyormuş. Şimdi ilaç kullanıyor. Acaba yaşadığım bu yorgunluk hissi vitamin eksikliğinden dolayı olabilir mi? 

devamlı yorgun hissetmek

     Hayat kalitemi çok etkiliyor bu durum. İlk fırsatta doktora gitmeyi düşünüyorum. Gerçi bizim millet son dakikaya kadar doktora gitmez. Ne zaman ağrıya dayanamaz hale gelir, o zaman doktorun yolunu tutar. Dikkat ederseniz de bende gitmeyi düşünüyorum dedim. Kesinlikle gideceğim demedim. Şimdi doktora kim gidecek ya. İşte bu tam bir Türk düşüncesi. Gidersem gelecek hafta giderim. Gece vardiyasında olacağım. Eğer gidersem gelişmeleri sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/man-person-relaxation-steps-4129/

24 yorum:

  1. Merhaba cem..
    Kış havasi ve az uyku stres olabilir.Kendine zaman ayır derim.Kisa tatil yer değişikliği iyi gelir.Vitamin yerine yemek yiyecek çeşitliliğini arttır.Benim blogda bi sürü yemek var..Onlardan yap..Mesela vitamini bol sebze çorbalarını denemeni isterim..kib

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun. Bence gitmelisin.

    YanıtlaSil
  3. Dün akşam ben de açıp araştırdım d vitamini eksikliğini, halsizlik, kas-eklem ağrısı, mutsuzluk her şey bu vitamin eksikliğindenmiş meğer. Sonra Canan Karatay'ın bir yazısını okudum güneş gittiği için bu durumun d vitamini eksikliğinden olduğunu, ne olursa olsun çıkıp yürüyüş yapmayı, azıcık da olsa güneşten faydalanmayı aksatmamamız gerektiğini, dışarıdan takviye almanın iyi olacağını falan yazmıştı. Bugün unutmazsan solgar'ın d vitaminini alıcam ben. Önceden gittiğim bir doktor bana solgar d vitaminini önermişti, yazın günde 1 tane sonbahar kış aylarında ise iki tane iç demişti. Doktora gidersen d vitamini vereceğinden eminim ben. Bence doktora gideceğim diyip işi uzatma hemen bugün d vitamini al ve sabah akşam içmeye başla.

    YanıtlaSil
  4. Bence bu saat uygulamasından dolayı sabah kalkınca havanın karanlık olması insanı çok etkiliyor:)

    YanıtlaSil
  5. Hmeogram testini de yaptır ama bence havalardandır. Benim çok geç yatmamdan. Kitaplardan uyumaya zaman kalmıyor :))

    YanıtlaSil
  6. Folik asit te mutlaka baktır, o da ciddi yorgunluk ve uyku hali yapıyor

    YanıtlaSil
  7. sende işe yarar mı bilmiyorum ama günlük düzenli efervesan magnezyum ve supradyn dener misin?

    YanıtlaSil
  8. Siz çalışarak yorgun hissediyorsunuz, bende de yatmaktan dolayı yorgunluk hissi var.:) Her türlü yorgunuz, allah şifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yatarak yorgun olmayı o kadar özledim ki :) Keyfini çıkar :)

      Sil
  9. Son aylarda bende bazı sağlık sorunları yaşadım. Neredeyse 4-5 ay doktora gitmedim. Ama son haftalarda sürekli doktora gidiyorum. Gitmek lazım yani. Ben 4-5 ay gitmedim ama değişen birşey olmadı. Doktora gitmek gerek. Birde farkında olmasanda çağrı merkezi insanın ruhunu yoruyor. Eğer sürekli evden işe işten eve gidersen ölü hayatı yaşarsın. Ben çağrı merkezinde çalışırken o haldeydim. Hafta tatillerini evde geçirme. Yarım saat yada bir saat bile olsa doğaya at kendini. En kötü ihtimal, yeşil bir parka git. güzel havanın tadını çıkar. Gerçi kış geldi, güzel hava pek olmaz olma. Sen yinede park bahçe bol ağaçlı yerlere git yarım saat gez kafanı boşalt. Yarım saat yapsan yeterli olur. Ben kendimi bu şekilde rahatlatıyorum daima.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ölü hayatı oluyor be Mustafa. Hafta sonu bir şeyler yapmayı düşünüyorum.

      Sil
  10. aynı sorunu yaşıyorum çözümü yok uyku uyku uyku...

    YanıtlaSil