Powered By Blogger

13 Haziran 2018 Çarşamba

Siyasi yazılar yazmak istiyorum ama yazamıyorum...


                                             SİYASİ KONULAR
     Siyasi konular yazamıyorum. Ben siyaseti severim. Tuttuğum defterlerde de çokça siyasi yazılar yazmışımdır. Ama blogda yazamıyorum. Çünkü siyasi ortam hiç uygun değil. Herhangi bir partiye ve liderine eleştiri yapsam, hemen yanlış anlaşılma durumum var. AKP’yi eleştirsem CHP’li olacağım, CHP’yi eleştirirsem de AKP’li. Hemen etiketleniyorsunuz yani. 

     2002’den beri siyaset izlemeyi severim. Buna da kafa yorarım. Benim gibi siyaseti seven arkadaşlarımla da tartışmayı severim. Ama blogda yazamıyorsun yani. Hani blog yazarlarına hep önerilir ya, sevdiğiniz konularda yazın diye. Siyaset de benim sevdiğim konulardan biri. Bir tane blog yazarı. Bundan 5-6 yıl önce bir yazı yazmış. Ve o yazı nedeniyle adamı ifadeye çağırmışlar. Dava falan açılmış. Gel de bu ortamda yazı yaz hadi.

siyasi yazılar
                               
                                     GÜNLÜK SİYASİ MAKALELER
     Günlük siyasi makaleler okumayı severim. Devamlı takip ettiğim yazarlar vardır. Hem sağcısı hem de solcusunu. Ben her kesimden okumayı seviyorum ya. Bir kesimi okuyunca rahat edemiyorum. Korkuyorum aslında. Sadece bir tarafı okursam, hep o taraf gibi düşünürüm diye. Diğer tarafın söylediklerine duyarsız kalırım diye. 

     Seven vardır, sevmeyen vardır. Ben Ahmet Hakan’ı seviyorum. Son bir yıldır falan takip ediyorum herhalde. adam ne görüyorsa onu yazıyor. Bu muhalefet, bu iktidar diye ayırmıyor. “Sen bilmezsin, ne fırıldaktır o” diyenler olacaktır. Ben o dönemlerine tanık olmadım abi. Takip ettiğim dönemde böyle bir şeyle karşılaşırsam da açık yüreklilikle söylerim.

     Diğer takip ettiğim köşe yazarlarını da yazayım. Sabah gazetesinden Haşmet Babaoğlu, Mehmet Barlas ve Engin Ardıç’ı takip ediyorum. Sözcü gazetesinden Emin Çölaşan, Bekir Coşkun ve Can Ataklı. Bunların hepsini günü gününe takip ettiğimi söyleyemem. Haftada 3-4 gün işte. Bu yazarlar iki tarafın en çok okunan yazarlarından.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/black-and-blue-plastic-pen-non-top-of-black-covered-notebook-1120347/


14 yorum:

  1. Aynı sebeplerden ötürü ben de yazamıyorum siyasi yazılar. Öyle zannediyorum ki yazabilecek duruma gelemeyeceğiz

    YanıtlaSil
  2. Hayret, ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bu çok hoşuma gitti. Benim gibiler de varmış dedim. İyi mi kötümü bilmiyorum ama bir tarafa ait olamıyorum. Bu konuda, yani taraf tutma konusunda bir vakitler yazmıştım. Taraf tutmak en kolayı aslında. Sırtını dayarsın bir gruba rahat edersin. Biz öyle miyiz ya. Hiç bir tarafa yaranamayız. Tarafsız olunacağına inanmıyorlar. Ama bu da bir karakter meselesi, değişmez. Yapacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
  3. Hiç işim olmaz. Ruhum daralıyor böyle konulardan...

    YanıtlaSil
  4. Bazı konular hassas dediğin gibi. Özellikle ülkemizde siyaset,din biraz da futbol zor konular :p

    YanıtlaSil
  5. Siyaset demek taraf demek... mutlaka herkesin sempati duyduğu bir siyasi hareket var ve yazılarıyla ister istemez tarafını belli ediyor... Sizinle aynı düşünenler bu durumdan hoşnut olabiliyor ve size sempati duyabiliyorlar ancak sizinle aynı düşüncede olmayan insanlar da işin doğası gereği mutlaka var olacak ki çatışma ve ayrışma o noktada başlıyor...


    Blog yazarları olarak siyasete bulaşmayarak aslında siyaset üstü bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyorum... Siyaset üstü çünkü farklılıklarımız yerine farklı güzel yanlarımızı ortaya koyarak siyasi söylemsiz ve ayrışmaya meydan vermeden kendi kişisel hasletlerimiz ekseninde bir iletişim ağı içerisinde paylaşımlar yapıyoruz...

    Hem gerçekler ve doğrular baktığın ve bulunduğun noktaya göre değişebilir... O yüzden siyasi anlamda biz haklıyız biz biliyoruz ve bir doğruyuz diye bir düşünce içerisinde olmak bana doğru bir yaklaşım olarak gelmiyor... Bu konudaki şiarım; Bertrand Russell'in söylediği şu sözdeki mana gibidir; "Ne kadar az bilirseniz o kadar şiddetle savunursunuz..."

    Biraz uzattım farkındayım... Herkes siyasetle iç içe olmalı, geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmek için mutlaka tarihimizi iyi öğrenmeliyiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek. Bu uzun ve derinlemesine yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Siyaset bana çok yapmacık, yalan - dolan geliyor. O yüzden hiçbir tarafa ait değilim. Ne tarafın hatasını görsem fırsat buldukça tenkit ederim ama hemen de etiketlenirim senin dediğin gibi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen etiketleme yapacakları için dalamıyorum bu konulara hocam 😀

      Sil
  7. Siyaseti sevelim ya da sevmeyelim ancak geleceğimiz için oy vermemiz şart ve sadece bu nedenle bile siyaseti takip etmek gerekiyor. Ve evet, Ahmet Hakan fırıldak:) (yaşımdan dolayı siyaset konusunda daha eskiyim, ne fırıldaklar gördük:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kadar fırıldaklar görmedim ama göreceğime eminim 😀 Ben bu fırıldak adamın yazılarını seviyorum ya. -En azından fırıldak olduğuna şahit olana kadar-

      Sil