Powered By Blogger

7 Kasım 2017 Salı

Adsense reklamı almak para kazandırıyor mu?

     Adsense reklamı almak ile her şey bitiyor olsaydı keşke. Ama meğer olay yeni başlıyormuş. Google’dan onay mesajı geldiği zaman çok sevinmiştim. Sanırım çoğumuz benim gibi bu sevinci yaşamıştır. Kendimi reklam almaya o kadar odaklamışım ki. Reklam alınca bana her şeyin yolu açılacak gibi gelmişti. Bilmem kaçıncı başvuruşumda kabul edilmiştim.

     Herhalde Google bende bir şey gördü ki bana reklam verdi. Sitemin yeni teması tamamdı demek ki. Bir yazıda okumuştum. Temanın seoya uygun olmasının yanında, yeni seçtiğin temada ısrar etmen gerekirmiş. Öyle zırt pırt tema değiştirirsen bu iyi bir şey değilmiş. Ben de öyle yaptım işte. Sonucunu da almıştım. Artık bloğumda reklam olacaktı.

    Adsense reklamı almak için kriterlerden biri de yazılarının okunması olmalıydı. Bende günlük 200-300 okunma sayısını yakalamıştım. Demek ki yazılarım okunacak tip yazılarmış. Google bana reklam verdiğine göre. Yazma yeteneğimin olduğuna yormuştum ve mutlu olmuştum. Peki şimdi mutsuz muyum? Yok. Belki yazılarım gerçekten güzeldir, yeteneğim vardır.

Adsense reklamı almak

     Belki de hala yeteneğim yoktur. Aslında bunun hiçbir önemi yok. Sonuçta bir gazetenin bir genel yayın yönetmeni değilim. Ya da ulusal bir gazetede her gün yazı yazan bir köşe yazarı değilim. Bu blog benim mekanım. Hepsi tamam iyi de. İnsan yine de üç-beş bir şey kazanmak istiyor. Ama kazanılmıyor be kardeşim. Blogdan adsense dışında da para kazanma yöntemleri var.

     Yok Bumerang, yok marketing falan. Ben onlarla hiç uğraşmadım. Uğraşmaya da niyetim yok. Adsense’den kazanırsam kazanırım. Diğerlerinden para kazanmak için yıpratmam kendimi. Adsense’den parayı vuranlar yok mu peki? Var, olmaz olur mu? WP Mavi şurada yazmış işte. Ben sırtımı Google’a yaslarım aga.

     Ama bu okunma sayılarıyla Google’a sırtını yaslasan ne fayda. Bu okunma sayılarıyla para kazanmak bir mucize. Adsense’e kabul edildiğim iki ayı geçmiştir. Kazandığım para 10 lira bile değil. Gerçi Mehmet Abi bana demişti, “10 lira vereyim blog yazmayı bırak” diye, dinlemedim adamı 😊 Kısacası, bu yolda benim gibi heves eden blog arkadaşlarım.

     Adsense reklamı almak ile iş bitmiyor. Reklamı aldım diye, “Bundan sonra uçarım, kaçarım, paraya para demem” diye düşünmeyin. Bazen 5 kuruş kazanıyorum. Bazen sıfır. Koca bir sıfır. Nasıl kazanırsın? Aylık 120 bin kişi siteni ziyaret ederse kazanırsın. Buyur bu dediğime göre gerisini sen hesapla.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/blur-close-up-fingers-focus-462383/

22 yorum:

  1. Ama insan Adsense onayı alınca ödevini iyi yapmış bir çocuk gibi mutlu oluyor değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen aynen. Bu çok iyi bir anlatım olmuş :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Önceki yıllar da başvuranlar kısa süre de dahil oluyordu Adsense ye ama şimdi zorlaşmış . akmasa damlar şeklin de birikiyor umarım ilk fırsatta alabileceğin miktara da ulaşırsın o daha keyifli oluyor :)) ben bir kez aldım 2 yıl kadar oldu ama oldukça uzun bir zaman da birikmişti o miktar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba benim de öyle olacak 😀 Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Bence Adsense de blog yazarlarına cüzi bir ücret veriyor.Hayırlı olsun tabi ki :)

    YanıtlaSil
  4. Usta sen adsense reklamlarini görünür bir yere koymuyorsun. Yerleşimden de kaynaklı olabiliyor..

    Bende yeni aldım adsense ama çok fazla koymadim reklam. Çünkü gelecek 5 kuruş diye siteme geleni de gelmez etmemek icin..

    Adaense yi Alexaexpress benzetiyorum.. Çünkü ordan alinan alisveris 1 ay ve daha uzun sürede gelirdi. O gelene kadar siz aldiginizi bile unutuyor gelince aldiginizi hatirlayip mutlu olabiliyorsunuz .)) Adsense de böyle bir sey olacak .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen unutacağız bu gidişle 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. hımmm reklam başına bikaç yüz lira filan verseler ama işte vermiyolar demek kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermiyorlar deep vermiyorlar :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Yazamadıklarıma derman olmuşsun :) Artık adsense reklamları çok para getirmiyor. O eskidendi. Kimse tıklamıyor bile. Yeni kazanç yöntemleri bulmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi isim yapmış ve imrendiğim bir blogtan böyle bir yorum almak mutlu etti beni :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Merhaba,

    Çok doğru tespit. Herkes adsense onayı alınca hesaba para akacağını falan sanıyor. Halbuki onay aldıktan sonra da kazanmak için epey uğraşmak gerekiyor.

    Doğru yerde doğru reklam birimlerini kullanmak, renkleri, boyutları ve yerleri sürekli değiştirmek, A/B testleri yapmak, organik trafik almak falan gerekiyor ki bunlar kolay işler değil.

    Ama ben de sizle aynı görüşteyim. Koy oraya adsense reklamını, tıklayan tıklar. Taş atıp da kolun mu yorulacak :) Bir gün bakmışsın tek tıklamadan 10-15 TL gelmiş. Bana olmuştu mesela. Şurada kazancımın günlük 4-5 TL iken bir günde 40 TL geldiğini paylaşmıştım. İşte o gün tek bir tıklamaya 20 küsür vermişti sanırım.

    Ne diyelim herkese bol kazançlar!

    YanıtlaSil
  8. Aynen Serdar Abi, taş atıp kolumuz yorulmuyor ya 😀 Abi diğer reklam seçenekleriyle uğraşamam ben ya. Tıklandığı kadar tıklanmadığı kader 😀 Tek tıklamaya 20 küsür yazına bir bakayım abi. Yorumun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel açıklamışsınız durumu. Esas iş reklamı aldıktan sonra başlıyor. Eh! üç-beş lira kazansak hani fena da olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem hobi hem para kazanmak. Kulağa çok hoş geliyor. Dilerim yapabiliriz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  10. Okuyunca üzülmedim değil. Yeni başladım blog yazmaya. Amaç para kazanmak değil ama hobi olan bir işten para kazanmak hayatın asıl kuralı olmalı. Kendi dünyanda para kazanmak çok güzel olabilir. Umarım o aşamaya gelebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hepimiz o aşamaya gelebiliriz :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  11. Merhaba,

    Çok gerçekçi bir yazı olmuş. Kutlarım... Bu birazda Türkçe içeriklere Google amcamızın para ödememesi ve Türkçe reklam verenlerin az olması gibi nedenlerden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Umarım hepimiz birgün daha iyi kazançlara kavuşuruz. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kavuşur ve üzerine yazı yazarız. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  12. Mehmet Abi çok güldürdü beni hocam:-))

    YanıtlaSil