Powered By Blogger

7 Ağustos 2017 Pazartesi

Eurovision 2018...

     Eurovision 2018 şarkı yarışmasında Türkiye olarak yine yokuz. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bugün açıklamış. Manga’nın sosyal medya paylaşımından sonra ülke olarak heyecanlanmıştık. Hatta anketler bile yapılmaya başlanmıştı, “Kim gitsin?” diye. Ntv’de bir programda yapılan ankette Aleyna Tilki birinci sırada götürüyordu. Tabi ben bu ankete katılmıyorum. Aleyna Tilki bizi temsil edecek kapasitede değil şu an. Programda ayrıca Model’in eski solisti Fatma Turgut da vardı. Onun da ismi ankette yer alıyordu. Ama 3’üncü sıradaydı herhalde. Ben asıl onun bir numarada çıkmasını beklerdim. Model’den ayrılda ya, belki ona karşı bir antipati oluşmuş olabilir. Yarışma hakkında ne düşündüğü de soruldu kendisine. Ülkemizi temsil etmeyi istediğini söyledi.
Eurovision 2018
BU JÜRİ OLAYINI BEN DE SEVMEDİM
     Eurovision 2018 yine bizim için anlamsız olacak. Biz yokken, ben açıp bakmıyorum bile yarışmaya. Zaten hala TRT’de yayınlanıyor mu bilmiyorum ya. Öne çıkan şeyler zaten haber oluyor medyada. Onlara bakıyorum herkes gibi. Bizim katılmama nedenimiz neydi? Hatırlayanınız var mı? Benim bildiğim: Eskiden tüm ülkelerden gelen puanlar dikkate alınıyordu. Artık sadece bunlara bakılmayacaktı. Gelen bu puanlar %50 oranında etkili olacaktı. Diğer %50 ise oluşturulacak bir jüri tarafından verilecekti. Biz buna karşı çıktık. Açıkçası ben de buna karşı çıkıyorum. Mide bulandıran bir durum bu. Ülkelerden gelen puana göre diyelim ki biz birinci oluyoruz. Ama jüri puanıyla birinciliğimiz elden gidiyor.
EUROVİSİON 2018 HEYECANINI YAŞAYALIM
     Böyle bir şey yapmanın ne alemi vardı ki? Bu yarışmayı dünya izliyor. Bırak insanlar karar versin. Çoğunluğun hangi şarkı hoşuna gidiyorsa o birinci olsun. Niye jüri katıyorsun olaya. Ama tüm bunlara rağmen yine de katılmamız gerektiği düşüncesindeyim. Bizi ülke olarak bir araya getiren olaylardan biri bu şarkı yarışması. O gece tüm ülke bir ve beraber oluyoruz. Benim babam ve amcamlar da heyecanla izlerlermiş zamanında. Ve biz yeni nesil. Bizde aynı heyecanla izlemeye devam ediyoruz. Nesilden nesile aktarılan çok güzel bir duygu bu. Elbette birincilik önemli. Ama birinci olamasak da dünyanın sonu değil. Zaten Sertap Erener ile o duyguyu tattık. Önemli olan Eurovision 2018 heyecanını milletçe yaşamak. 

21 yorum:

  1. Katılıyorum Juri olayi berbat ya.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarışmanın büyüsünü bozdular. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Benim hatırladığım da herkes tanıdığını kayırıyor, torpilli puan veriyor mantığıydı :D Ama aynı şekilde katılıyorum, biz yokken ben de yalnızca haberlerden takip ediyorum. Aleyna çok çok yetersiz bana göre, Edis olabilir sanki. Çok iyi bir grafiği var bu aralar.. :)

    YanıtlaSil
  3. Çok politik bir yarışma olduğunu düşünüyorum.Kimin birinci olduğunu da hiç önemsemiyorum ve de izlemiyorum yarışmayı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı sert bir yorum oldu bu :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
    2. Amacım sert olmak değildi :) Net olduğum konularda böyle davranırım :) Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Loreen vardı bir ara kızın sesi çok güzeldi örneğin hak ettiğini düşünmüştüm. Birde şu meşhur ilimunati üyelerini birinci yaptıkları gibi bir söylenti var inanmıyorum. Birinci olanların sesleri çok güzel bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de birinciler hak ettiler. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. Adaletli bir puan sistemi oldugunu dusunmuyorum ben eurovisionun.Muzik degilde ulkeler yarisiyor sanki.
    Eger katilmis olsaydik ben Fatma Turgut'un bizi temsil etmesini isterdim bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ülkeler yarışıyor. Belki de bizi çeken yanı orası. Fatma Turgut'u ben de onaylarım bak :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  6. Bizim çocukluğumuzda milli maçlarla aynı şekilde muamele edilirdi Eurovizyona çokda eğlenirdik tahminler yapardık.Bize bandı ülkelerden bize puan gelir aşağı yukarı bilirdik:) çocukluğumun bir rengiydi keşke katılsak yine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsınız :) Çoğunluk katılmak istiyor ama bakalım. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  7. zaten o zamanda komşu ülkeler birbirine puan veriyordu, holllandadan azerbaycandan bize hep tam puan :) hollandadki türkler saolsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan Hollanda, Azerbaycan ve her yerdeki Türklere selam olsun o zaman :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  8. Aleyna Tilki konusu başlı başına rezalet. Çocuk istismarının en kalıcı örneği bence ve ben bir çocuğun bizi böyle Dünya çapında temsil etmesini istemem. Zamanı gelince ne oluyorsa olsun.

    Ve kesinlikle jüri konusu içler acısı. Her yerde olduğu gibi orada da adalet eksikliği var malesef :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani daha lise okuyan bir çocuğun böyle yetişkinmiş gibi sahne dünyasının içinde olması hoş bir durum değil. Maalesef dünyayı adaletsizlik sarmış. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  9. Eğlencenin içine siyaset karıştı Avrupalılar. Ne bileyim her şeye küsüp "ben yokum" demek de bana doğru gelmiyor. Her şeyden kendimizi dışlıyoruz. Yoksa çok güzel ve heyecanlı olacaktı. Bir de her şarkıda kaçıncı olacağını tahmin etmek var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de küsmemek lazım. Her şeye rağmen katılmak lazım. Ülkelerden puanlar gelirken heyecanla beklemek zevki çok ayrı. En kısa zamanda o heyecanı yeniden yaşamak dileğiyle. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  10. Jüri olayına karşıyım ama ben çocukken çok heyecanlandırdım. Şimdi tekrar katılsak ne güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluk heyecanını hala taşıyorsundur. Çünkü ben hala izlerken aynı heyecanı yaşıyorum :) Belli olmaz. Bu yıl yaşarız belki. Yorum için teşekkürler.

      Sil