Powered By Blogger

30 Ağustos 2017 Çarşamba

Blogda yorum yapma, cevap vermiyorlar çünkü...

     Blogda yorum yapma konusunda bu ikinci yazım olacak. Bu konu ile ilgili daha önce bir yazı daha yazmıştım. O yazımda art niyetli yorum yapanları yazmıştım. Seni, yazını çekemeyenleri. O yazıma isterseniz buradan bir göz atabilirsiniz. Google’ın istediği gibi yazı içerisinde eski bir yazımıza link verdiğimize göre, yazımıza devam edebiliriz. Şimdi arkadaşlar. Blog dünyasında gördüğüm yanlışları elimden geldiğince yazmaya, dile getirmeye çalışıyorum. Bana göre yanlış olan şeylerden biri de, yapılan yorumlara cevap verilmemesi. “Nasıl yani?” derseniz. Şimdi bir blog yazısını okuyorsun. Beğeniyorsun. “Ulan bu yazı yorumu hak ediyor” deyip yorum yapıyorsun. Ama blog sahibi zat, zahmet edip de yorumuna cevap vermiyor.
blog
BLOGDA YORUM YAPMA, SAYGI GÖSTERMİYORLAR
     Blogda yorum yapma konusunda gel de bir daha istekli ol. Adamda ne istek, ne de şevk kalıyor. Ve o blogger hakkında da pek de olumlu şeyler düşünmüyorum tahmin edeceğiniz gibi. Ben yazını okuyup vaktimi harcadıysam ve üstüne üstlük birde yorum yaptıysam, bir blog yazarı olarak en azından buna saygı gösterip o yoruma cevap vermelisin. “İyi ki senin de yaptığın bir yoruma cevap verilmemiş. Ne olmuş yani? Dünyanın sonu mu? Birde oturup yazı yazmışsın” demeyin. Çünkü bu sadece benim başıma gelmiyor. Yine bu cevap vermeyenlerin bloğunda benim gibi yorum yapan diğer kişilere de cevap vermemişler. Eminim onlarda bozulmuşlardır. Bu yazıyı onlar adına da yazıyorum.
BLOGDA YORUM YAPMA, MORALİN BOZULUYOR
     “İyi anladık böyle diyorsun da, sen cevap veriyor musun peki?” derseniz. Evet, cevap veriyorum. Vermesem bu yazıyı yazmazdım. Zaten insanların yapmadıkları bir şeyi dillendirmelerinden pek hazzetmiyorum. Detaylı bir cevap vermeyeceksen bile en azından bir teşekkür et. Böyle şeyleri gördükçe asabım bozuluyor. Bu durumu tüm blogcularla paylaşmak istedim. Aynı zamanda da yazarak rahatlamak. Bundan sonra onların bloğuna uğrar mıyım? Uğrayıp yorum bırakır mıyım? Tabi ki hayır. “Onlarında çok umurlarındadır zaten” diye içlerinden geçirenler olabilir. Bende umurlarında olduğunu zannetmiyorum. Ama yine de dile getirmek istedim. Bakarsın biri dikkate alır. Hem de sizler blogda yorum yapma konusunda neler düşünüyorsunuz merak ediyorum.

47 yorum:

  1. Haksız değilsiniz.Benim böyle bir şikayetim yok takip ettiğim blogların neredeyse tamamı geri dönüş ve cevaba özen gösteriyorlar ,ben daha sonrasın da uğradığım da tekrar okurum da olurda bir şey sormuşsa yazayım diye:)
    Bu inceliktir evinize gelen misafirle iki çift laf etmeden yollamayız değil mi:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafirlikten yola çıkarak ne de güzel anlatmışsınız :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
    2. Benim çok kafama taktığım bir konu değil aslında bu. Gözümden kaçmadıysa bloguma gelen tüm yorumlara yanıt vermişimdir. Fakat yaptığım yorumların hepsine yanıt almadım. Çok fazla takmam bunu fakat bir yazıya onlarca yapılan yoruma yanıt verildiği halde benim yoruma yanıt gelmemişti, bir bunu hatırlıyorum.

      Bazıları hem blogunu hem yorumları önemser bazılarının ise yorumlar umrunda olmaz. Tercih meselesidir. Boş ver derim.

      Sil
    3. Semih Keçecioğlu kardeşim. Yorumuna cevap alamayınca bozuluyor insan. Ama dediğin gibi bundan sonra boşverdim gitti. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Ben elimden geldigince cevaplamaya calisiyorum.Hatta yorum gelince acayip mutlu oluyorum ve hemen bir cevaplama istegi olusuyor icimde.Ama blogumda google plus uzerinden yorum yapilabiliyor anlam veremedigim halada cozemedigim bir sorun kendileri.Birkac kisiye mahcup oldum cevap veremedim diye🙊Sizede oldum hatta kusura bakmayin lutfen...🙈😊Dediklerinizede cani gonulden katiliyorum yorum icin tesekkur ederim demek bu kadar zor olmamali gercekten.👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra Sağlam, sizin böyle bir şey yapacağınız aklımın ucundan bile geçmedi. Çünkü bu konularda hassassınız. Blogdaki sorun için bu işlerden anlayan blogcu arkadaşlardan destek isteyin. Ben konuya hakim olsam destek sağlardım. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. "Blogda yorum yapma" yazdığımda Google'da ilk sayfada 5. sırada çıkıyorsunuz; haberiniz olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Hilmi Tufan, sayenizde haberim oldu :) Yorum ve bilgi için teşekkürler.

      Sil
  4. Özenle tüm yorumları okurum ve cevap yazarım. Cevap yazmayanları fark edince kırılıyor tabii insan. O zaman beni atlayıp bir alttakine yorum yaptıysa hele, hiç düşünmeden siliyor ve bir daha uğramıyorum o bloğa. Çok haklısın. Saygı esastır. Eline sağlık Cem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Evren, o bloglar bir daha takip edilmeyi hak etmiyor zaten. Biz bize yeteriz. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. Benim basıma sadece bir kiside böyle birsey geldi. Ama tek de değilim zaten bazılarına yorum yazıp bazılarına yazmıyordu. Ben yazılmayan gruptum 😂

    Ben yorumlara toptan dönüş yapıyorum artk. Çünkü yetişemiyorum. Eskisi gibi zaman ayıramıyorum nete. Malum veletcim olunca :) Ama dönüş yaparkende sırayla dönüyorum ki adaletsizlik olmasın diye. Bir tek geçmiş yazılarıma yorum yaptıklarında belki atlıyorumdur. Hos onada dikkat ediyorum da olurya insanız..

    Kısacası bencede haklısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annesinin Prensesi, senin mazeretin çok tatlı :) Buna kimse bir şey diyemez :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  6. Er geç yazılması taraftarıyım Bazen anında cevap verme lüksümüz olmuyor ama kimileri hiç kaale almıyor maalesef ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavera, o hiç kaale alamayanlar var ya. Bundan sonra bende onları kaale almıyorum. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  7. Böyle bir eğilim fazlasıyla var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemi Demirci, öyle eğilimleri protesto ediyorum :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  8. Aynı sorun genelde bütün sosyal platformlarda var. Özellikle başta takipcilerine gereken özeni gösterip sonunda belli bi kitleye ulasan insanlar artık hep meşgul oluyor. Çok yogunlar ve cevap veremiyorlar hepsi bu 😄 ama nedense hiç bir konuda cevapları kalmıyor. Bende böyle insanları takip etmekten vazgeçiyorum. Umursanmadıklarını göre göre ayrıca takip edenlerde bi tuhaf doğrusu hala soru sormakla meşguller ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tılsım Yılmaz, kaçan kovalanır hesabı herhalde bu durum :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  9. Yorum yapmak istediysem cevap gelmesine takılmam doğrusu. Cevap beklediğim bir şey olur da cevap gelmezse o blogla arama biraz mesafe koyarım. Yorum yapmak güzel bir şeydir hiç moralimizi bozmayalım ve fikirlerimizi paylaşalım derim. İyi bloglar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğuş Hakan Yılmaz, bu yapıcı ve yerinde yorum için teşekkürler.

      Sil
  10. Konuyu ciddiye bağlamadan bir şeyler söylemek istiyorum. Yapılan yorum, yazar için bir altın değerindedir. Bu yüzden bence en azından teşekkür ederim yazılmalıdır. Hem karşı taraf mutlu olsun, hem de siz mesut olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samet Tutal kardeşim. Bazıları için yorumların pul kadar değeri yok işte. Neyse ki senin gibi bu işlere dikkat edenler var. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  11. Yorumlar benim için de çok önemli. Herkesin fikrini merak ediyorum, önerilerini duymak istiyorum.

    Yorum istememek de bir tercih. Ama bu durumda en güzeli blogu yoruma kapamak bence. Tek tuşla halledilebilecek minik bir detay aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelynka, gerçek bir blogcu için yorum bence çok önemlidir. Ama takmıyorsan da dediğin gibi kapatırsın gider. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  12. Yorum konusu çok enterasan bir konu ama hepsi bir tarafa Hatice Hanım'ın dediği gibi misafir gelen bir fikir/şahıs var. Geç de olsa dönmek gerekir. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begonvil Sokağı, sizi bloğumda görmek ne güzel. Blogları sizin ve Hatice Hanım gibi insanlar ayakta tutacak. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  13. Çok güzel bir yazı olmuş,bloggerlar olarak zaman ayırıp da paylaştıklarımızı okuyan değerli insanlara cevap vermemek,onlara yaptığımız bir ayıptır görüşümce umarım herkes dikkate alır yazınızı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilara Kaya, bir kişi bile dikkate alsa yeter bizim için. Amacına ulaşmış olur yazı. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  14. Benim hiç böyle bir şey başıma gelmedi açıkçası, sosyal medyada bile asosyalim bırakın yorum yapmayı blogumdan dışarıya çıkmıyorum :D Şaka bir yana hem size hem de bir üstteki yoruma tamamen katılıyorum. Yoruma cevap vermemek kendi okuruna karşı yapılmış büyük bir saygısızlık. Ama yorumlara cevap vermeyen bir blogger da zaten yavaş yavaş gözden düşmeye başlar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkram Yağdıran, Bence de gözden düşmekle kalmaz gönüllerden de düşer. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  15. Bu konuda haklısın, yorumlara cevap verilmesi, geri dönüş yapılması çok önemli bir konu her iki taraf için de. Ancak bazı yorumlar da gerçekten cevap verilmeyi hak etmiyor. Bazı yorumların yazıyı okumadan yazıldığı o kadar belli oluyor ki. Tek amaçları ziyaret çekmek, kendini tanıtmak. Bu da can sıkıcı bir durum. Bunlar hep olacaktır fazla kafaya takmamak, görmezden gelmek lazım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serhat Ocak kardeşim, değerli yorumlarını bloğumda görmek güzel. Yorum yapmak için yapmış olanlar meselesi var birde tabi. Onların direk yorumlarını sileceksin. Onlar yazına değil kendilerine reklam yapmaya gelmişler çünkü. Bunu bir yazıyla dile getireyim dedim. Bir daha beni meşgul edemez artık :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  16. Çok güzel konuya değinmişsin harfi harfine katiliyorum..

    Blog hayatina katilali 2 ay bile olmamisken benimde başıma gelmişti. Misal "Vavvv Çok güzel paylasim saol." Sen cok güzel yaziyorsun vb abi bune Allah aşkına bu yorumu okuyan yazarsa moral felan kalmiyor. Tabi şimdi silsem yorumu o da olmuyor.. Valla ne yalan söyleyim zoruma gittigi icin gidip aynisini yaptim .)))

    Bir de hocam Şu var misal herkes yorum yapıyor ama blog sahibi bir kac kisininkine cevap yazmış. Bre dangalak cevap yaziyorsan hepsine yaz demi yahuu..

    Hislerime tercüman oldunuz elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Cenk, işte bu durumlar beni bu konuda yazmaya itti. Hele ki birkaç kişiye cevap verip de diğerlerine cevap vermemek tam bir saygısızlık. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  17. Benim siteme yapılan yorumlara ben çok kıymet veriyorum. Şimdiye kadar cevapsız bıraktığım yorum olmadı sanırım. Karşılıklı iletişim için de olunca daha sıcak bir ortam oluşuyor. Yorum yazıp cevap alamayınca bende bozuluyorum. Şimdi sizden de cevap bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Türköz, beklentini boşa çıkarmıyorum ve cevap veriyorum :) Yorum konusunda dediklerine aynen katılıyorum. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  18. böyle davrananlar var maalesef. Ama böyle insanları bulup yorumumu silip takipten çıkıyorum kendi çapımda tepkimi gösteriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapmışsınız. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  19. daha da yorum yapmam deyip çek git :D

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel ve akıcı bir dil kullanmışsınız, içerik kadar usluba da önem veren bir yazı olmuş, dili doğru kullandığınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  21. Kesinlikle katılıyorum yazı içeriğine. Mutlaka yorumlar cevaplanmalı. Eğer yorumlarla uğraşılmak istenmiyorsa da yoruma kapatılmalı.

    Bunun dışında bazı "ukala" blog sahiplerini de burda yermek istiyorum. Bloglarına gidip yayınlarını okuyup yorum bıraktıktan sonra, bir öğretmen edasıyla "senin gibi güzel türkçe kullanan biri böyle yazar mı, bu emojilerin işi ne yorumda?" gibi ahkam kesen var. Başıma ilk defa geldi, hayretten dona kalmıştım. Oysa didik didik incelediğimde verdiği yorumlarda sürekli emoji kullanan biriydi. Yorumumu da sildim, takipten de çıktım. Kafayı sıyıran mı arıyoruz, çok var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık. O iyice sınırı aşmış. Gelmişsin yorum yapmışsın. Gramer incelemesi yapmak ne demek. Böylelerine hiç tahammülüm yok. Yorumuna atarlı bir cevap verirdim. "Sen kimsin?" diye. Neleri varmış ya. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  22. Aynen Katılıyorum bazı blog kaliteli yorum bekliyor fakat kalite atsan o konu hakında senden fikirleri istiyor fakat yapıyor onaylamıyor nedense :) başarılar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden fikirlerine değer vermeyen kişiye yorum yapmamak en iyisi :) Bende size başarılar dilerim. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil