Powered By Blogger

23 Temmuz 2017 Pazar

Beni üzen olaylar

     Beni üzen olaylar hakkında bir yazı yazmak istedim sizlere. İlk olay sadece beni değil, eminim herkesi üzüyordur. Bu boğulma vakaları. Son boğulma vakalarından biri İstanbul’daydı. Arkadaşı, Furkan ve diğer arkadaşlarını denize atlarken ve Furkan’ın çırpınışlarını çekmişti. En son, Furkan’dan hala haber yoktu. Sadece Furkan mı peki? Yaz ayları geldiği zaman bu boğulma haberleri, rutin haberler haline geliyor. Her haberde muhakkak görüyorsunuz. İnsanın içi kan ağlıyor. Bir adam yine boğulmuş bir yerde. Çoluk çocuğu varmış. Ne olacak şimdi o çocuklar? Babasız büyüyecekler. Çok acı bir durum. Ya Furkan? Daha gençliğinin baharında bir çocuktu. “Yüzme bilmiyorsan keşke girmeseydin be çocuk” dedim, içim sızlayarak.

Beni üzen olaylar

YİNE Mİ MÜFREDAT DEĞİŞTİ?
     Beni üzen olaylar yazım, diğer bir olay ile devam ediyor. Diğer olay da, müfredatların devamlı değişip durması. Bu sene okullar başlarken yine müfredat değişecek. Bu kaçıncı? Ben şu anda okuyan bir çocuğun psikolojisini düşünemiyorum. Tam bir şeye adapte oluyorsun. Duyuyorsun ki müfredat yine değişmiş. O çocukların yerine kendimi koyuyorum da. Kolay bir psikoloji değil. Şu eğitim işini bir türlü çözemedik. “Sanki diğer tüm sorunlarımızı çözdük de, bir eğitim sorunumuz kalmıştı çözülmedik” diyenleriniz olabilir. Haklı olarak. Ama şunu da bilmeli ki: Eğer bu eğitim sorununu bir çözebilirsek, o şikayet ettiğimiz bir çok şeyin, yavaş yavaş düzelmeye başladığını göreceğiz. Bakalım bu müfredat ne kadar gidecek?
BONZAİDEN DAHA TEHLİKELİ BİR MADDE
     Son olay, yine gençlerle ilgili. Son yıllarda bonzai adını çok duyduk. Bu madde ucuz olması ve kolay temin edilmesi nedeniyle, içiciler arasında çok tercih ediliyor. Bonzai kullanıp kendinden geçen gençlerin haberlerini, her haber bülteninde görür olduk artık. Bu görüntüler, iç parçalayıcı görüntülerdi. Şimdi bu maddeden daha ucuz bir madde çıkmış piyasaya. Adı gelmiyor şimdi aklıma. Adını yazıp, reklam yapmaya da gerek yok zaten. Sosyal medyada bu maddeyi kullanan bir kızın videosunu gördüm. Madde etkisini göstermeye başladıktan sonra kız acayip acayip, anlamsız hareketler yapmaya başladı. Sanki bir robot gibi. İzlediğim görüntü, insanlık adına utanç vericiydi. Beni üzen olaylar bunlardı.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/black-and-white-man-young-lonely-48566/

8 yorum:

  1. Ecel çağırıyor işte sebep ya kaza, ya boğulma, ya deprem illa adını birşey koyuyoruz. Allah rahmet eylesin.

    Uyuşturucu konusu tam bir icler acisi. Bizim brada ulu orta yoktur pek göremezsin. Belkide biz o ayaklardan olmadigimiz icin göremiyoruzdur bilmiyorum ama birseyler yapilmali artik. İçim acıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Bir şey yapılmalı da. Ne yapılacak da bunların önünde geçilecek orası meçhul. Durum tam bir felaket. Ne yapılacağını bir duysak da gönlümüz rahat etse. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Aslında hepimizi üzen olaylar:(((insan en çokda anna baba olunca anlıyor bir insanın ne kadar zor yetiştiğini sevildiğini ne kadar kıymetli olduğunu...bu kadar ucuz olmamalı.. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O anne babaların kim bilir ne kadar yürekleri yanıyordur. Çok zor çok. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Uyuşturucu kullanımın giderek yaygınlaştığını tahmin edebiliyorum.Sağlıklı nesiller için sağlıklı aileler önemli.Eğitim sistemindeki değişiklikleri de takip etmek mümkün değil :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerin bu durumda olması geleceğimiz için de kötü. Çünkü onlar geleceğimiz. Ahh eğitim sistemi derin bir yara zaten. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  4. Şu sıralar haberler çok can sıkıcı. Yazdıklarınız beni de üzüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim yüreklerimizi burkan bu haberleri duymayız. Yorum için teşekkürler.

      Sil