Powered By Blogger

3 Haziran 2017 Cumartesi

Stres çarkı fırtınası...

     Stres çarkı denen, yüzyılın icadından örnek almamız gerekiyor abi. Yaşadığımız yüzyılda neyin tutacağı, bu milletin neyi seveceği belli olmuyor. Adamın aklına nerden gelmiş böyle bir şey yapmak. Böyle bir şeyi, bir Türk yapmamıştır abi. Çünkü bir Türk, bunu yapmaya kalksa, herkes tarafından engellenir. Arkadaşına söylese, “Kanka ben böyle bir şey yapacağım. Ne dersin?” diye. “Ya oğlum bir git işine ya. Boş işler bunlar” der. Ama o boş işten adam, milyonlar kazanıyor. Daha önceki yıllarda da bu stres üzerine ürünler yapılmış. Stres bileziği varmış bir zamanlar. Belki hatırlayanlar vardır. Hatta gazeteden kuponla mı ne dağıtılmış. O zaman da çok tutmuş, çok ses getirmiş.
stres çarkı, güncel
STRESİ DAHA DA ARTTIRAN ÇARK
     Stres çarkı ne ara piyasaya sürüldü? Ne ara bu kadar popüler oldu? İlk Twitter’da, tivitlerde çok görmeye başladım. Sonra birkaç tane arkadaşda. Baktım, sevdiğim abilerimden birinin elinde. Çeviriyor çarkı. “Abi nasıl, stresini azaltıyor mu?” dedim. “Yok, daha da stresimi arttırdı” dedi 😜 Geçen hafta kontör yüklemek için bir telefoncuya girdim. Telefon sayısı kadar, çark satıyor adam. 10 lira, 20 lira hatta 30 liraya kadar var. Aga ona 30 lira verilir mi ya? Telefoncuyu geç, koca koca satış sitelerinde bile, çeşit çeşit çarklar satılıyor. Onlarda bu çarka dahil olmuşlar 😀 Ama bu kadar popüler olmasına rağmen, çevremde anca iki kişide gördüm.
EV YAPIMI ÇARK YAPIN
     Anlaşılan benim çevrem, bu çarka gelmemiş 😀 Ama şunu söyleyebilirim: Adamlar ilgi çekici yapmışlar. Telefoncuda rengarenk çarklar vardı. Çarkdan çok, ufolara benziyorlardı. 😀 Üç daire var. Üçü de ışıklı. Değişik renkte ışıklar yanıyor. Tıpkı ufolar gibi. Yani bir albenisi var. Adamlar standart bir çark yapıp bırakmamışlar. Bir ürün de, ambalaj da önemlidir. Abi, pazarlamayı da iyi yapıyorlar. Zaten böyle bir çark yapmayı akıl eden adamın, sadece bunu üretmekle kalacağını düşünmek, akılsızca olurdu. Adamlar paraya para demiyorlar yani 😀 Ha, bu arada. O kadar para vermek istemeyenler için, ev yapımı çark nasıl yapılır şeklinde bir dünya video var. Onları izlemenizi öneririm. Stres çarkı gibi icatları, bir Türk evladı yapsın artık 😀



22 yorum:

  1. Ne yazık ki bunu icat eden adam milyonlar kazanmıyor. Patentini almadığı için hiçbir gelir elde etmiyor. 30 liraya çok demişsin ama 400 liraya bile stres çarkı var. Gereksiz olduğunu düşünüyorum böyle şeylerin 1 lira bile olsa para vermeyeceğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Biz Türkler olarak stres çarkı değil, stres çarkının hilelerini üretiyoruz. Daha hızlı stres çarkı yapma, daha uzun süre dönen stres çarkı vs...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancılar genelde bu patent işlerinde bizim gibi olmazlar. Onlar bu tür konularda titiz olurlar. Nasıl olmuşsa bu adamcağız bu işin hakkında gelememiş. Ama kötü bir durum tabi. İcadından hiç bir gelir elde edememek. Kardeşim bu ülkede 400 lira verip o çarkı alan insanlar vardır eminim. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Çok samimi bir dille anlattığın konuyu gülümseyerek okudum. Ben insanlar birbirlerini stres çarkı olarak kullanıyorlar diye düşünüyordum ya da benzer bir algı olarak. Ama yetmez, tabii ki ilginç bir buluş ama abesle iştigal bence. Semih'in dediği gibi parasız verseler almam. Bu insanlar zekalarını yararlı işlerde kullansalar artık. Yazık oluyor. İyi günler Cem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünyada insanı boş yere meşgul edecek şeyler popüler oluyor. İnsanlar içi dolu şeyler üretmek için teşvik edilmiyor maalesef. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  3. Bir sürü videolar bile var. Hızını şöyle arttırırsınız kolonya dökerseniz daha iyi döner gibi. Laf aramızda ben de merakımdan bir tane almıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamlar o kadar ilgi çekici yapıyorlar ki. İster istemez insan bu çarka kendini kaptırıyor :) Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  4. Çok saçma bu stres çarkı zırvalığı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Ama anlamsız bir şekilde çok popüler. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. 400 liraya bile var bu çarklardan. Lan ben stres çarkına 400 TL verdikten sonra aklıma her gelişinde tekrar strese girerim. Esprisi bir yana 2 dakika sonra sıkılacak türden bir trend. Çok abartıldı yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 400 lira başlı başına bir stres sebebidir :) Bu mizahi yorum için teşekkürler kardeşim :)

      Sil
  6. Nasıl popüler olabiliyor stres çarkı. anlamak zor. Bizim memleketin insanı daha çok tesbih ile atıyor stresini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da popüler kültürün tesbihin yerine ikame ettiği bir şey diyebiliriz herhalde. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  7. Hep duydum ama hiç rastlamadım açıkçası. Belki de o kadar popüler olamamıştır henüz. İsmi dolansa da kullanıcısı aynı düzeyde fazla değil gibi... Bence bulmasın bizim Türkler böyle şeyler gerçekten çok boş çünkü, güzel verimli şeylere kafa yorsunlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim güzel şeylere kafa yorsunlar. Ama bizimkilerin aklı hep kısa yoldan zengin olmada :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  8. Bir Türk yapmamıştır demişsiniz ya. Mükemmel bir tespit olmuş. Bizde, "İcat çıkarma", "Boş ver", "Kim yapmış ki sen mi yapacaksın" bunlar meşhurdur. En iyisi onlara kulak tıkamak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine inanıyorsan gerisi boş dediğin gibi. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  9. Yanlış anlamayın ama bu çarklar cocuklara stres attırıyor anne ve babaları stres sahibi yaptırıyor nerden cıktı gercekten :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerden çıktı bilen yok :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  10. Ben,çok faydalı olduğunu sanmıyorum.Sürekli kapitalist sistemin insanlara dayattığı al ve at politikası bence bunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her taşın altından bu kapitalist sistem çıkıyor zaten :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  11. İlla elimizi meşgul edecek bişey bulmaları gerek😎

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, boş bırakmıyorlar :) Yorum için teşekkürler.

      Sil