Powered By Blogger

25 Haziran 2017 Pazar

Bayram kazaları neden oluyor?

     Bayram kazaları haberlerini daha bayram başlamadan haberlerde çok gördük. Yanlış anlaşılmasın, yapılan kazalar haber yapılmadı. Kazalara karşı emniyet güçlerinin aldığı tedbirler haber yapıldı. Tam 32 kör noktada tedbir alınmış. 20 km de bir polisler ve jandarmalar olacakmış. Tabi tedbirlerin elbette ki bir faydası olacak. Ama önemli olan şoför koltuğuna oturanların emniyetli bir şekilde araba kullanmaları. Bunca habere rağmen, hala bu kazalar yaşanabilir mi? Yaşanabilir. Daha önceki bayramlardaki istatistikler, bu kadar yapılan uyarının dikkate alınmadığını gösteriyor. Dün serviste işe gidiyorum. Tabi trafik, bayram trafiği. Ağır ağır gidiyoruz. Normalde basıp gittiğimiz yerlerden. Otomobilleri bir göreceksiniz. Hemen bizim önümüze geçme fırsatı kolluyorlar. Hemen direksiyonu önümüze kırmaya çalışıyorlar.

bayram kazaları, güncel

ÖLÜMÜNE TATİLE KAÇIŞ NİYE?
     Bayram kazaları bu gördüklerimden sonra azalacak diye umut edemiyorum. Herkeste bir acelecilik var. Hemen tatil yapacakları yere bir an önce ulaşma isteği. Nedir bu kaçışın sebebi? Kaçış mı? Evet, kaçış. Çünkü bu durum başka bir şekilde izah edilemez. Sanki düşünceleri şu: “Zaten iki-üç güncük bir tatilim var. Bir saniyesini bile yolda geçirmek istemiyorum. O yüzden ne kadar erken gidebilirsem o kadar kar. Tatil sonunu hiç düşünmek istemiyorum. Sonra yine iş. Yine çalışma” gibi. Sanki cehennemden kaçıyorlar. Öyle tehlikeli hareketler yapıyorlar ki. Kaza olmaması içten bile değil. Yol zaten iki şerit. Hemen yanımızda ufacık bir alan kalmış. Oraya giriyor hızlı bir şekilde.
YANINDA TAŞIDIĞIN CANLARI DÜŞÜNMEMEK
     Servis şoförümüz de bu konunun üzerine birkaç bir şey söyledi. “Hadi diyelim kendini düşünmüyorsun. Ya yanındaki çoluk çocuğun. Onları da mı düşünmüyorsun be adam. Kaç can taşıyorsun” dedi. “Zaten öyle düşünseler, öyle bir hassasiyetleri olsa, böyle pervasızca araba kullanırlar mı? Öyle bir düşünceleri olsa zaten bu kadar kaza olmaz” dedim bende. “Gitsen gitsen kaç dakika erken gideceksin? Hadi diyelim 10 dakika erken gittin. 10 dakika için canını tehlikeye atmaya değer mi?” dedi bizim servis şoförü, tekrar konuya dahil olarak. Bu ülke öyle bir ülke ki. Kırmızı ışık yansa da, sen yine de etrafını kolaçan edip geçmelisin karşıya. Çünkü bu ülkede kırmızı ışığı takmayıp, basıp gidenler var. Tüm bunlara rağmen dilerim bayram kazaları bu bayramda da canımızı yakmaz.


14 yorum:

  1. dikatsizlikler ve kurallari hice saymamaklar beraberinde kazalari getiriyor malesef

    iyi bayramlar kardes

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuralları hiçe saymaktan geliyor başımıza ne geliyorsa. Yorum için teşekkürler. İyi bayramlar kardeşim.

      Sil
  2. Maalesef her bayramda bu durum klasik, önlemler haftalar önce alınmalı diye düşünüyorum ben, bu kaçışın sebebi belli bence hepimiz bir an önce kurtulmak istemiyor muyuz? İşten, okuldan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtulmak isterken canımızdan da oluyoruz. Yine kurtulmak isteyelim ama kurallara uygun gitsek sorun kalmayacak. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Önemli bir uyarı yazısı.Dilerim daha çok okunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim bu uyarılar dikkate alınır. Herkes sağ salim evine döner. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  4. Sinir stres aşırı kalabalık. Belki de yollar hatalıdır kim bilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yol sorunu da etkenlerden biri olabilir. Ama yine de en büyük etken bizlerin dikkatsizliği. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. İstisnalar olsa da kaidelerden kaçamıyoruz. Bu kurban bayramında eşini kolunu kesmek gibi birşey 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaidelerden kaçmayı öğrenmemiz gerek kardeşim. Ama nasıl kaçacağız bu vurdumduymazlıkla, orası meçhul. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  6. Ölecekler haberleri yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yine can kayıpları çok oldu bu bayramda. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  7. Bayram yolculuğu cenaze yolculuğu olmasın. Her şey aşırı süratten oluyor. Arablarda güzelleşti hızlı gittiğini hissetmiyorsun. Araç sürerken arada bir hız göstergesini kontrol etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında her zaman araba kullanırken dikkatli olmak lazım ama bayramlarda iki kat daha dikkat etmek gerekiyor. Çünkü milyonlar tatil için yollarda oluyor. Artık gaza biraz dokunsan uçan arabalarımız var. Bunu da göz önüne almamız lazım. Yorum için teşekkürler.

      Sil