Powered By Blogger

14 Ocak 2017 Cumartesi

Hafta sonu okul mu olur arkadaş?

     Bilmem nerenin belediyesi yine ağaç kesmiş. Nedeni ise yol genişletmeymiş. Ben zaten hayret ediyorum. Her gördüğün ağacı kesip apartman dikmeyi amaç edinmiş bir zihniyetle, bugüne kadar yine iyi ormanlarımız kalmış. Tabi bu ağaç kesme haberlerinin hepsi anlatıldığı gibi olmayabiliyor. Bazen gerçekten makul sebepler dolayısıyla kesilmesi gerekiyor. Ama çoğunlukla kesilen ağaçlar biliyoruz ki rant için. Yakında hiç mi hiç orman bırakmayacağız. Ağaçları sadece nerede göreceğiz biliyor musunuz? Hani yol kenarlarına dikiyorlar ya ağaçları. Bir onlar kalacak. Gerçi zamanı gelince onları da kaldırmak için bir mana bulurlar. Öyle çöl gibi bir ülke olup kalabiliriz yani. Şimdilik bu söylediğim çöl olayı ütopik olabilir ama böyle giderse o günleri torunlarımızın torunları görebilir. 

ağaç kesme, yeni müfredat, çocukluk, sömestr tatili, güncel

                                                       HAFTA SONU NE OKULU?
     Öğrenciler cumartesi günü kalkıyor okula gidiyorlar. Niye? Kurs için. Ne kursu? Sınavlar için. Öğrencileri sınav manyağı yapıp çıktık. Abi hafta sonları okul mu olur ya? Çocuklara var ya çocukluklarını yaşatmıyoruz resmen. Ellerinden alıyoruz. Ya bırakın hafta sonları bari evlerinde kalsınlar. Ailesiyle otursun bir güzel kahvaltısını yapsın. Ailecek hep beraber bir kahvaltı yapsınlar. Mutlu mesut bir gün geçirsinler. Çocukluklarını çalıyoruz o ayrı. Birde aileleriyle olan vakitlerinden çalıyoruz. Bir tane arkadaşım ile konuştuk bu konuyu.  “Eğer çocuğum olursa ben çocuğu göndermem. Ne olursa olsun” dedi. Bende aynı fikirdeyim. Çocuğumun, çocukluğunu yaşamasını isterim. Dün mü bugün mü Milli Eğitim Bakanı açıklama yapmış. Kaçıncı kere yine müfredat değişiyormuş. Ama bu sefer direk uygulanmaya başlamayacakmış. Her kesimden görüş alınacakmış. Olması gereken de bu zaten. Ders saatlerinde bir azalma olmayacakmış ama içerik değişecekmiş. Gelecek yıl 1, 5 ve 9 sınıflarda uygulanmaya başlayacakmış. Sonra kademeli olarak tüm sınıflara geçecekmiş.
                                               BAKANDAN HARİKA AÇIKLAMALAR
     Ha eğitim konusuna girmişken. Bu kar nedeniyle tatil yapıldı ya. İstanbul Valisi birkaç gün önce açıklama yapmış. O günler sömestr tatilinde telafi edilecek. Yani? Çocuklar tatil günlerinde okula gidecekler. Yahu kardeşim bu iş olacak iş mi ya? Neyse ki Milli Eğitim Bakanı açıklamasında bu konuya da değinmiş. “Tatil, tatildir. Araya ders olmaz” demiş. Helal ya. İşte bu ya. Bir güzel haber daha. Sömestr tatilinde çocuklara ödev verilmeyecekmiş. En güzeli abi. Bu tatil dediğin nedir? Kafayı boşaltmadır. Çocuğa tutuyorsun birde ders veriyorsun. “Ama” dedi Milli Eğitim Bakanı. “Ödev yerine kitap okutulması, sinemaya gitmesi önerilecek” açıklamasını yaptı. Ne güzel konuşmuş Milli Eğitim Bakanı. Dilerim bu tür güzel açıklamaları devam eder.

12 yorum:

  1. Yakında çocuklara nefes aldırmaz hale geleceğiz. Çünkü sistem buna itiyor insanları:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh o sistem. Çocuklar, çocukluklarını yaşayamıyor ya. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  2. keşke öğrencilere bedava hiikaye kitapları sinema biletleri dağıtsalar :s

    YanıtlaSil
  3. Ezbere eğitim sistemi acilen değiştirilmeli.Eğitim sistemi öyle sıkıntılı ki :( Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim sistemi ne zaman sıkıntısız oldu ki. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  4. Aynen katılıyorum ben geçen haftadan itibaren hafta sonu kursa gitmeyi bıraktım öğlene kadar uyumayı özlemiştim ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendince protestonu yaptın yani :) Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  5. Cem, gerçi artık üniversiteya gidiyor torunum ama çocuklar adına sevindiğim şeyler oldu. Ne güzel bilgilendiriyorsun, sağ ol. Ağaçlar... Ağaçlar da hırsların kurbanı oldular ne yazık ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar adına çok sevindim bu haberlere. Hep olan ağaçlara oluyor zaten. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  6. Güncel blogunuzu yeni keşfettim ama artık takipteyim, bize de bekleriz,

    http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil