Powered By Blogger

25 Aralık 2016 Pazar

İlk günlüğümü nasıl tuttum?

     Bir blog yazarı olarak, elbette bende konu sıkıntısı çekiyorum. Konu sıkıntısı ile ilgili okuduğum yazılarda, ortak tavsiyelerden biri, okumak. Ama gelin görün ki, son zamanlarda okumakla hiç aram yok. Hiç aram yok derken, yanlış anlaşılmasın. Blogger arkadaşlarımın yazılarını okuyorum. Takip ettiğim köşe yazarlarının yazılarını takip ediyorum. Ama ya kitap? İşte orda sorun var. Akşam işten geldikten sonra yemekti, oydu buydu derken, zaman su gibi akıp geçiyor. Sonra zaten göz kapakları yavaş yavaş kapanmaya başlıyor. Ya, bir blog yazarı olarak, kitap okumam gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yazar dediğin, aynı zamanda bolca da kitap okumalı. Ama şimdilik belli bir düzende kitap okumam zor görünüyor.
günlük tutmak, blog yazarı, kitap okumak, her derde deva ilaçlar, yaşadıklarım

                                            İLK AMATÖR GÜNLÜĞÜM
     Tuttuğunuz ilk günlüklerinizi hatırlıyor musunuz? Ben hatırlıyorum. Ben o zamanlar günlük dendiğinde günlük, yaptığım işlerin yazılması sanırdım. Ne bileyim, duyguların kelimelere dökülmesi olayı olduğunu. Tabi şimdi de yaşadığımız bir olayı günlüğümüze not ediyoruz. Ama bize ne hissettirdi, mutluluk, hüzün, ayrıntısına girerek anlatıyoruz. Ben daha o çocuk yaşlarımda, sadece yaptıklarımı yazıp geçiyordum. Mesela, “Okuldan geldim, yemek yedik, sonra yattık” gibi. Böyle kısa kısa yazıp geçiyordum. O tuttuğum günlüklerim şu an elimde olmasını o kadar isterdim ki. Ama kim bilir neler oldu? Ya sobada yakılmıştır, ya da temizlik yapılırken yaramaz kağıt diye toplanıp, çöpe atılmıştır. O zamanlar öyle saklama huyum yok ki. Günlükle ilgili bir yerde yazı gördüm. O yazıdan hareketle, bende ilk tuttuğum günlüğümü yazmak istedim.
                             NEREDEYSE ÖLÜME ÇARE BULACAK İLAÇLAR
     Devamlı, 24 saat Türk filmi yayınlayan kanallar var. İlla ki denk gelmişsinizdir. Bazı zamanlar, kanallar arasında geziyorum. Doğru dürüst bir şey yoksa eğer, o kanallara geçiyorum. Güzel bir Türk filmi olursa, bakıyorum. İşte o filmleri izlerken, araya giren reklamlar var ya. Ondan bahsedeceğim size. Kimileri krem reklamı yapıyor, kimileri hap reklamı yapıyor. Ama o nasıl bir kremdir? Ama o nasıl bir haptır? Mübareklerin deva olmadıkları dert yok. Kalp, tansiyon, şeker, kolesterol… liste uzuyor da uzuyor. Neredeyse ölümü bile önlüyor diyecekler. Bu tip reklam yapan uydu kanallarının, kapatıldığını duymuştum. Ama mantar gibiler. Sen ne kadar kapatırsan kapat. Yine açılıyorlar işte. Ne diyeyim? Burası Türkiye.  

10 yorum:

  1. Ha haa :)) O kanalları sırf Türk filmleri için izliyorum. Reklamları da gerçekten çok saçma. Bu vaadlere inanan insanlara daha da şaşırıyorum :))

    Günlük tutmak konusu içimde koca bir yaradır. Anlatmak istiyorum nedense :)) Orta okuldaydım sanırım. Platonik olarak birinden hoşlanıyordum. Aşırı utangaç olduğum için hiç söyleyemedim :)) Sonra ilk günlüğümü tutmaya başladım. Sadece ondan bahsediyordum. Havam, suyummuş gibi... (Şimdi çok güldüm) Üvey annem sağolsun bunu da çok görmüştü bana. Bulup babama okutmuş. Öyle utandığımı başka hiç bir olayda hatırlamam. Aylarca babamla aynı evin içinde karşılaşmamak için her şeyi yapıyordum. O gün bugündür korkarım günlük tutmaya :( Mazi ah mazi. Çocukluğumda derin bir yara :(

    Tamam saçmaladım. Daha fazla yazını berbat etmeyeyim :) İyi ki böyle bir paylaşım yaptın. Bana iyi geldi. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek saçmalamak. Bunu bir daha duymamış olayım. Senin bu samimi ve içten yorumların her zaman çok güzel oluyor. İçinden geleni her zaman yaz. Anlaştık mı :)

      Sil
    2. Anlaştık tabii :)) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ayyy bende o kanalları izliyorum :) Hahaha çok güldüm :) Hayatım hiç duymadığım otlar nelere iyi geliyor valla ordan öğrendim :) çok güzel bir yazıydı :) aslında sık sık okuyorum ama yorum yapmıyordum :) e yapayım artık dedim. kalemine sağlık :) hep yaz :)

    YanıtlaSil
  3. Hahaaa valla çocukken tuttuğum günlük pek iç açıcı değildi. Yemek yedim, okulaa gittim, ders çalıştım, yattım uyudumdan ibaretti😂 Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki böyle günlük tutan tek ben değil mişim :) Sevgiler

      Sil
  4. klişeleşmiş türk dizilerinden kaçmanın yoludur o kanallar tabi artık belgesel vs. izlemeye başladık ya neyse :) ben de yeniden başladım günlük yazmaya hem de dün akşam bakalım umarım uzun soluklu olur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim devamlı olur :) Takip için teşekkürler. Ben de sizi takibe alıyorum :)

      Sil