Powered By Blogger

8 Aralık 2016 Perşembe

Engin Altan Düzyatan, neden istediği filmde oynayamaz?

    Engin Altan Düzyatan, Diriliş Ertuğrul’da oynadığından beri bir tartışma var. Bu adam, Diriliş Ertuğrul dizisinde oynadığı için, artık muhafazakar olmayan bir filmde bundan sonra oynayamaz gibi bir algılayış var. Adama, hani bazı ünlüler vardır. Namaza niyaza dönerler, o gözle bakıyorlar. Yahu, bu adamın ömür boyu bu dizide oynayacak hali yok. Elbette muhafazakar olmayan bir dizide ya da filmde de rol alacak. İşte biz millet olarak, bu gibi durumlarda, kendimizi çok kaptırıyoruz. Hani bir zaman Oktay Kaynarca’nın oynadığı Çakır karakteri ölmüş, onun için orda burda mevlüt okutulmuştu. Olayı çok sahipleniyoruz. Adam bir kere Diriliş Ertuğrul’u oynadı ya, artık hep ondan muhafazakar bir yaşam tarzı bekliyoruz.

engin altan düzyatan, diriliş ertuğrul, güncel, muhafazakar oyunculuk
muhafazakarlık ve oyunculuk

                                                  MUHAFAZAKAR OYUNCU
     Aslına bakarsanız Engin Altan Düzyatan, Diriliş Ertuğrul dizisinden öncede, öyle marjinal bir yaşam tarzına sahip değildi. Ben öyle magazine konu olmuş bir olayını hatırlamıyorum. Ama filmlerinde sevişme sahneleri vardı. Artık isteniyorki, filmlerinde ya da dizilerinde de muhafazakar bir yaşam tarzı tuttursun. Ama şu ortaya çıktı ki, en azından bu dizi bitinceye kadar, böyle sevişme sahnesi olan ya da muhafazakar yaşamın dışında bir filmde rol alamayacak. Çünkü baskı var üzerinde. İlk başlarda oda bunun farkına varmamıştı bence. Ama sonradan bir film projesi ortaya atıldı, yer yerinden oynadı. Sonra oda işin ne kadar ciddiye alındığını kavradı.
                                                    SADECE BİR DİZİ DEĞİL
     Bu hassasiyeti göz önünde tutacaktır. Bu dizi boyunca tepki alacağı hiçbir filmde rol almayacaktır. Ama ne zamanki bu dizi biter. Oda istediği projede yer alır. Üzerinde hiçbir baskı hissetmez. Yaşadığımız olaylara paralel olarak, dizi de öyle bir noktaya geldi ki. Adeta fenomen oldu. Milli duyguların zirve yaptığı bir dönemle kesişti. Adeta bu dizi, milli duyguların ekrana yansımış hali oldu. Hani bir laf vardır ya, “Futbol sadece futbol değildir” diye. Bu dizide ona benzedi. Bu dizi, sadece bir dizi değil. Bir yandan dizinin bu konuma gelmesi, bir yandan da dizi karakterlerini aşırı sahiplenmemiz nedeniyle Engin Altan Düzyatan, bir süre istediği projelerde yer alamayacak.


6 yorum:

  1. Bence saçma. Öyle bir baskı varsa hepten saçma. Ne kadar algılarımız kapandı inanmak istemiyorum. Boş işler ülkesi olduk.O diziyi de TRT 1 de diye özellikle bir kere bile seyretmedim. Zaten televizyonculuk siyasetle karman çorman karıştı. Seyretmiyorum kafamı dağıtan bir iki dizi dışında. Konu iyiydi Cem. Farkındalık yaratır inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Ben tam olarak senin gibi düşünmüyorum maalesef :( Sansasyona konu olan bir kaç magazin olayı hatırlıyorum ben :) Gülşah Alkoç'larla da eski sevgilisinden ayrılmasından kısa bir süre sonra evlenmişti.Eski sevgilisi göz yaşları dökerken eskiden aşık olduğunu söylediği bu insandan hemen vazgeçmesi beni biraz şaşırtmıştı.Diriliş Ertuğrul da iyi bir proje ve çok izlenen bir program.Hükümetin de desteklediği bir dizi.Altan Engin Düzyatan da bunun nimetlerinden faydalanacak ve bir süre daha muhafazakar rolü yapacak :) Bu da toplumun ona yapıştığı rolden dolayı değil,stratejiden kaynaklı diye düşünüyorum :) Oyuncular da tabi ki strateji yapar :) Bu benim düşüncelerim :) Katılmak durumunda değil kimse :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah Alkoçlar'la aniden evlenme meselesi bence magazinsel bir konu değil :) O ilişki durumları çok karışık ya. Onun için net bir şey diyemem :) Ama sonuçta evlendi. Çoluk çocuğa karıştı. Bence tutarlı bir ahlak anlayışı var. Muhafazakar rolü yapacak bir insan olduğunu hiç düşünmüyorum :) Bunda da sana katılmıyorum. Ama şu anda da ille de marjinal bir rol oynayacağım diye tutturmanın bir manası da yok bence. Ama eminim ki dizi bittikten sonra kariyerine istediği şekilde devam edecek. Karşıt yorumları severim. Teşekkürler.

      Sil
  3. Ne saçma bir düşünce tarzı... Adam oyuncu her karekteri oynayacak tabii ki... Ne enteresan bir milletiz... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte biz oyuncu diye bakamıyoruz. Evet, değişik bir milletiz :) Sevgilerle

      Sil