Powered By Blogger

2 Kasım 2016 Çarşamba

ÜTOPYA'DAN MİMLİYORUZ...

     Hikaye Kalpli Kadın beni günler öncesinden mimlemişti. Ama ben mimine ancak cevap verebiliyorum. Beni davet ettiği mim yazısına buradan bir göz atabilirsiniz isterseniz. Bu mimin ana konusu mucize. Sorulan üç soru da mucize ile ilgili. O zaman mim sorularını cevaplamaya başlayalım. Bakalım ne cevaplar vereceğim.
          1)    Mucizelere inanır mısınız? Neden?
Bu hangi açıdan baktığınıza göre değişir. Bir an düşünüyorum o kadar çok mucize var ki. Bir anda geliyor düşündüğümde dünyada mucize namına hiçbir şey görmüyorum. Mucize olarak neler görüyorum dünyada? Verdiğim cevaplar çok klasik olacak biliyorum. Aslına bakarsanız ben, bu yazıyı okuyan, dünyadaki her insan bir mucizedir. Dünya desen başlı başına bir mucize. Düşünebiliyor musunuz? Kapkaranlık bir ortamdayız. Buna uzay diyoruz. Bunda da dokuz tane gezegen var. Bunlardan birinde adına dünya dediğimiz topun içinde bizler yaşıyoruz. Ve uzay dediğim bu ortam uçsuz bucaksız bir karanlıktan oluşuyor. İşte dibine kadar mucize.


2) Şu an bir mucize olsa, ne istersiniz?
     Geçmişe gitmek isterdim. Mesela Osmanlı’nın en güçlü olduğu dönemlere. O zamanlar halkın yaşayışı, gelenekleri-göreneklerini gözlerimle görmek ve yaşamak isterdim. Ben ortaokul ve lise döneminde de Osmanlı tarihi derslerini çok severdim. O derslerde ne kadar sosyal hayattan bahsediliyordu şimdi hatırlamıyorum. Belki de devamlı anlatılan savaşları Osmanlı’nın kazanması da hoşuma gitmiş olabilir. Okul sonrasında Osmanlı tarihi ile ilgili okuduğum kitaplarda ve izlediğim tarihi programlarda, Osmanlı’nın sosyal hayatına dair bende hayranlık uyandıracak yeni yeni şeyler öğrendim. İşte tüm bunlardan dolayı Osmanlı’nın sosyal yaşantısına tanık olmak isterdim.
     3) Bu kişi/ olay / yer benim mucizem dediğiniz bir yer var mı?
Ne öyle bir kişi, ne öyle bir olay ne de öyle bir yerim var. Bu soru benim için cevapsız bir soru. İnsanın hayatında bir mucize olmaması sizce bir eksiklik midir? İnsanın hayatına mucize dokunmamışsa o hayat sıradan bir hayat mıdır? Bir insan hayatında bir mucize yaşamamışsa aslında o hiç yaşamamıştır mı demektir? Mucize deyince aklıma bu sorular takıldı.




15 yorum:

  1. Bende mimlendim ama daha yapamadım, senin cevapların çok iyi ama

    YanıtlaSil
  2. Osmanlı'nın o altın dönemini bende hep merak etmişimdir, özellikle 1450'lili yıllara gidip halkı ve o günün dünyasını görebilmeyi çok isterim. :)

    YanıtlaSil
  3. Olabildiğince samimi cevaplar. Katılmamak da elde değil insan ve dünya, uzay hakkındaki her şeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Uzay her zaman ilgimi çekmiştir.

      Sil
  4. Hmm, bunlar nasıl ilginç cevaplar böyle. Bir o kadar da samimi :)) Senden sıradan cevaplar beklemiyordum doğrusu :) Emeğine sağlık ve teklifimi geri çevirmediğin için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevaplar biraz enteresan oldu evet. Mime ancak cevap verebildim. Böyle güzel bir mime beni davet ettiğin için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Tamamen katılıyorum 1. Sorudaki cevaplarınıza. Gerçekten koskocaman bir mucize dünya. İnsan zaten başlı başına bir mucize. Güzel bir mim, güzel cevaplar =). Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Mucizeye inanan bir olarak bence mutlaka mucize diyebileceğin şeyler olmuştur.Beklemediğin bir telefon,ani yeni güzel bir iş....Birçok şey bulunabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gözünden dünyaya bakmaya başladığım an sorun çözülmüş olacak :)

      Sil
  7. İnsanın mucize diye nitelendirdiği bir şeyler olabilir. Mesela ben aynı senin gibi hayatın, insanların, dünyadaki her yeniden oluşan her şeyin mucize olduğuna inanırım. Herkese göre değişir. Son soruyla bir kaç soru gelmiş aklına. Bence hiç biri eksiklik değildir. Ama bu birine 'Hayatımı kurtardın mucize gibiydi..."demesi de fazlalık değildir. Güzeldi Cem.

    YanıtlaSil