Powered By Blogger

22 Kasım 2016 Salı

instagram, canlı yayın özelliğini başlatıyor...

     Üniversite öğrencileri arasında yapılan bir araştırmada, en çok kullanılan sosyal mecra İnstagram çıkmıştı. Bu araştırma aylar öncesine ait. O günden bugüne, kendini daha çok yeniledi ve kullanıcı sayısını arttırdı. Alın size yeni bir haber daha. Canlı yayın özelliği geliyor. Biliyorsunuz bu canlı yayın özelliği Facebook Live ve Periscope’da vardı. Artık bu ikili, canlı yayın konusunda yalnız değiller. Canlı yayın özelliği hikayeler bölümüne eklenmiş. Bu arada benim hiç hikayemin olmadığını farkettim. Hikayem olmayabilir ama aktif bir İnstagram kullanıcısı olduğumu söyleyebilirim. Dikkatimi çeken noktalardan biri, canlı yayın yaptıktan sonra video otomatik olarak siliniyor. İsterseniz kayıt edebiliyorsunuz tabi, o ayrı.

güncel, İnstagram, canlı yayın özelliği
İnstagram, kendini geliştirmeye devam ediyor

                                     SİLİNEN FOTOĞRAF UYGULAMASI
     Canlı yayın videosunu normal videodan ayırmak için, canlı yayın videosunda Live yazıyor. İnstagram, silinebilen fotoğraf olayına da el atmış. Direct mesaj olayı var biliyorsunuz. İstediğin bir fotoğrafı istediğin kullanıcıya gönderiyorsun mesaj olarak. Gönderdiğin kişi ekran görüntüsünü alayım derse, hemen sana bildirim gelecek. Bunu videoda da yapmışlar. Gönderdiğin kişi videoyu yeniden izlemek isterse, yine bildirim alacaksın. O zaman telefonların mobil verisini açtığımız zaman, patır patır İnstagram bildirimleri düşecek telefona desenize. Canlı yayın arayüzü hakkında da birkaç bir şey söylemek gerekirse. Facebook ve Periscope’a fark atmıyor. Onlara benzer bir yapısı var. İzleyenler yorum yapabiliyorlar, bol bol kalp gönderiyorlar, olmadı emoji ile duygularını en anlaşılır şekilde ifade ediyorlar. Daha ne olsun.


6 yorum:

  1. İnstagram tüm sosyal ağların bileşeni olarak tam gaz gidiyor... sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bende İnstagram'da baya aktifim ama bu yeniliklere bir dur denilmesi gerek. İnstagram fotoğraf uygulaması olarak kalmalu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kardeşim. İlle her uygulamanin sende de olmasına gerek yok değil mi? Yorum icin Teşekkürler.

      Sil
  3. Teknolojik güzel bir paylaşım :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil