Powered By Blogger

30 Ekim 2016 Pazar

Notlarım #1...

     *Şort giyen hemşire vakasında olay iyice arap saçına döndü. Önce serbest bırakmışlar, şimdi yeniden tutuklamışlar. Olayın mağduru sinir krizi geçirmiş. Evden çıkamıyormuş. Anlayacağınız rezillik son sürat devam ediyor. Maalesef bu ülkede insan hayatının, psikolojisinin, yaşadıklarının bir önemi yok.
     *Bizim merkeze yeni sokak lambaları takılmıştı. Belki bunu daha önce yazmışımdır. Geçen gün akşam ekmek almaktan geliyorum. Baktım. Birisi yanıyor, birisi yanmıyor. Ama kimsenin umrunda değil. Bu ülkede hiçbir şey, kimsenin umrunda değil.
     *Bilgisayarım bozulmuştu diye yazmıştım ya birkaç gün önce. Bilgisayarcıya götürmeden önce bilgisayardan anlayan bir arkadaşım vardı. Son kez ona bir danışayım dedim. Telefondan yönlendirdi beni. Birkaç yere girdim. “Bilgisayarında bir şey yok. Sen tuşpedi kapatmışssın” dedi. Sonra F tuşlarına baktık teker teker. Tuşpedi açacak tuşu bulamadık. Kardeşimle oraya buraya basarken bir anda ok ekranda belirdi. Ve benimde yüzümde de kocaman bir gülümseme. Bilgisayarcıya boşa para vermekten kurtuldum. Ulan insanın bilgisayardan anlayan bir arkadaşının olması ne güzel. Teşekkürler kardeşim Bilal.
Şort giyen hemşire, magazin programları, notlarım, güncel
Aklımdan geçenleri notlarımda topladım

     *Bu magazin programları da iyice cıvıttılar. Eskiden de bunlar böyleydiler. O zamanlar izlemeyi bırakmıştım. Ama sonra sonra düzelttiler kendilerini. Hiç yoktan bazıları. Yine izlemeye başlamıştım. Ama dün izlediğim magazin programları tam bir faciaydı. Yine saçma sapan, terbiyesizce, daha önce hiç görmediğim, adını duymadığım kişileri sanatçı diye çıkartma, yetmedi haber yapma. Magazin düzeyi yerlerde yani.
     *Farkında mısınız? Her milli bayramda Atatürk ile ilgili ilk defa gün yüzüne çıkan görüntülerden bahsedilir. İnsanlarda büyük bir merakla bakar. Ama bakarsın ki o görüntüler, hiç de yeni değildir. Daha önce yayınlanmış görüntülerdir. Yahu bu konu hiç kimsenin dikkatini çekmiyor mu?
     *Hatırlar mısınız? Eskiden Herkül ve Zeyna diye iki tane dizi vardı. Ben ikisini de severdim ve izlerdim. Bir bölümde ya da bir filmde Herkül ile Zeyna aynı filmde yer almışlardı. Ve ikisi birbirlerine aşık olmuştu. Bu iki diziyi izlediğim zamanlarım güzel zamanlardı. Böyle çocukluktan ergenliğe geçiş yaptığım dönemlerdi galiba. Bu iki dizide Kanal D’de yayınlanırdı. Hatta Bizim Ev diye de bir dizi daha vardı diye hatırlıyorum. Bir adam, erkek kardeşi ile çocuklarına bakmaya çalışıyordu. Anneleri sanırım daha önce hayatını kaybetmişti. Esprili bir diziydi.
     *Canan Karatay hocamız bas bas bağırıyor, “Ekmek yemeyin, ekmek yemeyin” diye. Dün akşamdı herhalde. Bu sefer de Cnn Türk’teydi. Programda alt başlık olarak, “Ekmek yemeyin” diye yazıyordu. Bende hemen kesemiyorum. Azar azar bırakmaya çalışıyorum. Ama fazla bir yol aldığımı söyleyemem. 


10 yorum:

  1. Hemşireden girdin Canan hocadan çıktın :) Her konuya değildin maşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Zengin bir yazı olmuş. Cana Karatay'ın sevimliliğinde beslenme konusu daha meraklı bir konu oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Canan Hocam sayesinde her gün beslenme haberleri ön plana çıkıyor.

      Sil
  3. İlginç bir yazım stili olmuş abi tebrik ederim :) Sanki bir düşünce paradoksu yaratmışsın da biz de onları okuyoruz gibi bir şey olmuş :) Devamı gelir inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim kardeşim :)Senin görüşlerinde değerli benim için. Geri dönüşler iyi olursa devamını düşünüyorum.

      Sil
  4. *Şort giyen hemşire vakasına ben de üzüldüm. Yazık kız korkuyor şimdi.

    *Kesinlikle aynı fikirdeyim. Bu ülkede hiç bir şey, hiç kimsenin umrunda değil. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" hayat felsefesi edinilmiş :)

    *Bilgisayar notuna çok güldüm :)) Geçmiş olsun

    *Magazin programı izlemeyeli yıllar oldu belki de. Hepsinin çivisi çıkmış. Milletin özel hayatına bu denli girilmesini doğru bulmuyorum. Onlar bize aynısını yapsa ne yapardık?

    *Bu benim de dikkatimi çekmişti ama nedense ben yanılıyorum herhalde deyip üzerine gitmemiştim :))

    *Zeyna ve Bizim Evi hatırlıyorum. 26 yaşındayım. Biraz küçüktüm o zamanlar. Ama ucundan yakalamışım :))

    *Canan Karatay konusunda, onu yeme bunu yeme. Arkadaş zaten öleceğiz bırak bari ne bulduysak tadına bakalım :)) Şaka bir yana. Canan Hoca diyorsa bir bildiği vardır. Tespitleri hep doğru çıkıyor. Saygılar Hocam :)

    İyi ki paylaştın Cem eğlenceli oldu benim için :) Biraz uzun bir yorum oldu ama uğraşmışsın hakkını vermeden geçmek bana yakışmazdı :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende yorum için baya uğraşmışsın İlknur :) Değerli vaktini ayırıp yorum yaptığın için çok çok teşekkürler :)

      Sil
    2. Rica ederim. Hakkını verebildiysem ne mutlu :))

      Sil
    3. Hem de nasıl. Yazı gibi yorum olmuş :)

      Sil