Powered By Blogger

29 Eylül 2016 Perşembe

Yavuz Seçkin sinema seyircisini küçümsedi...

     Yavuz Seçkin, Yıldızlar Da Kayar diye bir film çekmiş. Benim de haberim yeni oldu. Hafta sonu bir magazin programında gördüm. Film üzerine açıklamalar yaptı. Filmi beklenen ilgiyi görmemiş. Nasıl görsün ki? Benim bile yeni haberim oldu. Diyebilirsiniz ki, “Senin ne özelliğin var ki, benim bile yeni haberim oldu?” diyorsun. Ben genelde sosyal medyayı takip ederim. Televizyonda haftanın yeni çıkan filmleri bölümlerine denk geldiğimde izlerim. Zaten bir film tutulduysa o filmden her yerde bahsediliyor. İlk önce sosyal medyada patlıyor. Daha sonra televizyonda haberleri yapılıyor. Ama bu film ile ilgili bir haberi ne sosyal medyada okudum, ne de televizyonda izledim.

Yavuz Seçkin, Yıldızlar Da Kayar, Das Borak
Yavuz Seçkin hatalı bir açıklama yaptı

                                        VİZYON TARİHİ YANLIŞ
     Buradan Yavuz Seçkin bir ders çıkarmalı. Öncelikle filminin tanıtımını doğru dürüst yapamamış. Reklam önemli. Ayrıca bir komedi filminin vizyon tarihi sömestr tatilidir bence. Okullar tatil olduğu için gençler rahatlıkla sinemaya gidebiliyorlar. Zaten bu tür komedi filmlerini genelde gençler izliyor. Yani senin hedef kitlen gençler. O zaman bu filmin vizyon tarihi yanlış kardeşim. Reklamdan sonra vizyon tarihinde de sınıfta kalmış film. Bunların dışında söyledikleri hiç hoş değildi. Resmen seyirciyi küçümsedi. Kendisine yakıştıramadım bu durumu. Eğer filminde birkaç gaz çıkarsaymış filmi çok izlenirmiş. Recep İvedik’e gönderme yapıyor. Ben neyi eksik yaptım da filmim ilgi görmedi diyeceğine, başka filmlere laf yetiştirmekle, seyirciyi aşağılamakla meşgul.
                               RADYO PROGRAMI DAHA GÜZELDİ
      Kendisinin son dönemde yaptığı skeçleri hiç beğenmiyordum. Bundan yıllar önce bir aralar radyodan takip ediyordum kendisini. İnanın televizyondaki skeçlerinden daha iyi ve daha komikti radyo programı. Radyo programının adı da güzeldi. Yavuz’un Minibüsü diye. Sonra televizyona geçti. İlk başlarda skeçleri güzeldi. Bazılarını tekrar tekrar izlemişimdir. Ama sonradan eski tadı vermez oldu. Ve en son da sinemaya yöneldi. Orda da somut bir başarıdan söz edemeyiz. En son işi de Yıldızlar Da Kayar filmi oldu. Ama bunda da başarısız olunca, kendisini sorgulamak yerine başkalarına sardı. Filmdeki Das Borak karakterinin skeçleri de pek hoşuma gitmezdi. Programda o bölüm gelince başka kanala geçerdim. O yüzden başarısız olmasına şaşırmadım. Yavuz Seçkin kendisine aşırı güveniyor. Ne yaparsam tutar havasında. Ama tutmadı işte. O yüzden şapkasını önüne alıp düşünmeli. 


16 yorum:

  1. Filmin fragmanını izlemiştim çıkmadan önce, elbette bir emek verilmiş para harcanmıştır saygı duyuyorum ama kendi adıma boş bir film gibi gelmişti. Yavuz'un Minibüsü'nü sürekli olmasa da takip ederdim bende, güzeldi gerçekten. Skeçlerini vs. pek bilmiyorum, filmdeki Das Borak karakterine de aşina değilim o yüzden. Recep İvedik serisi de gereksiz gördüğüm filmler arasında mesela ama pazarlaması çok daha iyi yapıldı ve başarıyı da oradan yakaladı. Şahan Gökbakar da çeşitli skeçler yapıyordu, İvedik en tutanları arasındaydı, doğru kararı vererek sinemaya taşıdı. Yani hiç görmediğim bir karakterin canlandırıldığı, fragmanında tek bir güldürü unsuruna rastlamadığım komedi filmine insanların gitmemesi de gayet doğal bana göre. :) Bu filme gidilmemesi, izleyici kitlesinin doğru şeylere yönelme ihtimalini doğuruyor bana göre ki bu fazlasıyla olumlu bir gelişme. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar geçtikçe hem seyirci bilinçleniyor. Hem de Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz vs. yani filmi yapanlar da bilinçleniyor. Daha da güzel filmler yapılacak. Buna eminim. Ama Yavuz Seçkin'in bu açıklaması kabul edilecek tarzda değil. Haa bu filme gidilmemesi seyirci tarafında bir şeylerin değiştiğini gösterir mi? Galiba bunun için seyircinin birkaç sınamadan daha geçmesi gerekiyor :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. O açıklamayı ben de izledim. Sana hak veriyorum bu konuda. Kimse kendinde eksik görmüyor. O yüzden başkalarını eleştirmek daha kolay. Örneğin; Ben Cem Yılmaz'ı çok severim. Kıvrak bir zekası var. Yeri geldiğinde kendini eleştirdiğini de gördüm. Yavuz Seçkin bir de buradan yürüsün bence :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem Yılmaz'ı bende severim :) Gösterileri bir harikadır. Filmleri çok güzel demesemde bir standartı vardır. Bence de Yavuz Seçkin burdan yürümeli :) Yorumun için çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Emeğine lafımız yok ama film yaptı diye izlenecek diye bir söz de yok. Kendisi çok iyi taklit yapıyor (Avrupa Yakasından hatırlıyorum.) Komik de bir karakter, fakat bu kadar düşmemeliydi. İnsanlar yaptığınız bir şeye ilgi duymamışsa, beğenmemiştir. Bu kadar basit. İster osur ister sıç farketmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa Yakası'ndaki rolünü ben de çok begeniyordum. Ne güzel söyledin. Beğenilmemişse beğenilmemiştir. Daha kasmanin ne alemi var. Önüne bak artık değil mi? Yorumun için çok çok teşekkürler kardeşim.

      Sil
  4. Yavuz seçkini zaten çok fazla beğenmiyorum. Hatta hiç beğenmiyorum. Ne oyunculuğunu ne de filmlerini. Çok abartılı buluyorum. Şahan Gökbakar da çok iyi filmler yapıyor diyemeyeceğim. Bence Türk sinemasının en gereksiz karekteridir Recep İvedik. O filmin niye bu kadar tuttuğunu, niye bu kadar gişe yaptığını da bir türlü çözemedim. Gğzel bir yaxı olmuş Cem emeğine sağlık =).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavuz Seçkin'in radyo programı daha bir güzeldi. Evet, Recep İvedik benim de tarzim değil :) Yorumun için çok çok teşekkürler Zehra :)

      Sil
  5. Bence Türkiyede 17 günde 3 milyon izlenen bir Recep İvedik örneği varken Yavuz Seçkin söylediklerinde az bile demiş. Maalesef Türk sinema izleyicisi kaliteli komedinin ne olduğunu henüz bilmiyor bu nedenle Türk seyircisinin zekasıyla dalga geçen absürd komediler milyonlarca kişi tarafından izleniyor bu bir gerçek.. filmini henüz izlemedim ama yavuz seçkin bu çıkışında doğruları söylemiş yazık zaten filmide izlenmemiş üzerine gitmeyin adamın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam izleyici kaliteli komedinin ne olduğunu bilmeyebilir :) Ama onları bilmiyor diye eleştirmek, yargılamak sorun. Adamın üstüne o yüzden gitmeden duramadım :)

      Sil
    2. Bu açıklamanın talihsizliği filmi tutmamış bir oyuncu tarafından yapılmış olmasıdır.Yoksa doğru bir tespit :D

      Sil
  6. bu arada kardeşim takipteyim banada beklerim :D

    YanıtlaSil
  7. İnsanlar dönüp kendilerine bakmadığından zaten bazı insanların bu tarz tutumlarıyla karşılaşıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bu tarz, çok incitici bir tarz. Filmi izlenmedi diye seyirci suçlanır mı ya? Yorumun için çok teşekkürler kardeşim :)

      Sil