Powered By Blogger

11 Eylül 2016 Pazar

Latife Hanım'ın amcası olan ünlü yazar kim?

Latife Hanım, Halit Ziya Uşaklıgil


     Dün Youtube’dan izlediğim bir videoda yeni bir şey öğrendim. Bu öğrendiğim yeni bilgi, Mustafa Kemal Paşanın eski eşi Latife Hanım hakkındaydı. Meğer Latife Hanım’ın amcası, hepimizin tanıdığı çok ünlü bir yazarmış. Bu ünlü yazar: Halit Ziya Uşaklıgil. Hani şu meşhur Aşk-ı Memnu kitabının yazarı. Ben duyduğumda çok şaşırdım. Bu arada şunu da belirteyim. Latife Hanım, 75 yaşına kadar yaşamış ve kanserden o yaşta vefat etmiş. Ve bir şey daha: Latife Hanım da bir hatırat yazmış. Ama bunun yayınlanmasına izin verilmemiş. Neden izin verilmediği bir muamma. Şu anda bu hatırat Türk Tarih Kurumu’ndaymış. Bu hatıratta neler yazdığına dair bir takım iddaalar  var. Ama tabi bu hatırat ortaya çıkıncaya kadar, söylenen her şey bir spekülasyon olacaktır.

foto kaynak: Zete.com

14 yorum:

  1. Kesinlikle! Ben de çok şaşırdım. Ama yeni bir şey öğrenmiş oldum. Bu tarz yazıları çok seviyorum. Kalemize sağlık. İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  2. Amcasını bilmiyordum ama diğer bilgileri biliyordum.Teşekkürler :) İyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç bir bilgi verdin bize şuan Cem :)

    YanıtlaSil
  4. Bayram armağanı gibi.İyi bayramlar Cem:)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir bilgiydi, bilmiyordum bende. Bizdeki tarih anlayışını anlamak mümkün değil zaten, pek çok belgenin yayınlanmadığı, sakıncalı görüldüğü söyleniyor ama baktığımızda onlar bizim tarihimize ait, sakıncalı veya değil, tarihimizi eksik öğrenmiş oluyoruz, saklanıyor resmen bizden. Anlayamadım gitti bu işi. :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir bilgi. Bilmiyordum, öğrendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğim de buydu. Herkesin bilgisinin olması. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
    2. Kaynak olarak Kadir mısıroğlunu seçmeseydin iyiydi

      Sil
    3. Çok dikkatlisin. İsim yazmamıştım oysa.

      Sil