Powered By Blogger

30 Eylül 2016 Cuma

Fatih Terim, milli takımı bırakmalıdır...

 Fatih Terim aslında Euro 2016 bittiğinde istifa etmeliydi. Ama nedense etmedi. Ben yıllardır bırakması gerektiğini savunuyorum. Çünkü kendisi de milli takımda mutlu değil. Kendisi bir kulüp takımında çalışmak istiyor. Önceleri bunu söylerken şimdi birde Arda Turan meselesi çıktı. Birisi çıkıp deseydi ki, “Gün gelecek bu baba-oğul gibi olan ikili bir gün ters düşecekler. Arda Turan milli takıma çağrılmayacak”. Buna kim inanırdı ki? Ki bu Arda, Barselona’da hiç top oynamazken çağrılıyordu. Hatta o zamanlar ne açıklama yapmıştı Terim. “Hiç oynamasa bile her zaman Arda’yı milli takıma çağırırım” demişti. Şimdi anlaşılan o ki, Terim milli takımın başındayken Arda milli takımda olmayacak. 
Fatih Terim, Arda Turan, A milli takım, güncel
Fatih Terim için milli takım serüveni şimdilik bitmeli
                                    ARDA VE DİĞER OYUNCULAR
     Fatih Terim, bugün açıkladığı milli takım kadrosunda Arda’yı yine almamış. Bu nasıl bir iştir? Elinizde Arda gibi, dünyanın en büyük takımlarından birinde oynayan oyuncunuzu milli takıma almıyorsunuz. Diğerlerini de almamış. Gökhan Gönül, Burak Yılmaz, Caner Erkin ve Selçuk İnan. Hadi Selçuk’u geç. Doğru dürüst top oynamıyor. Hadi Gökhan’ı da geç. Sakatlıktan yeni çıktı. Daha tam performansına ulaşamadı. Ama Caner Erkin. Son maçlarda iyi bir performans sergiledi. Ya Burak? Bazıları Cenk’i beğeniyorlar. Ben kendisini futbolcu olarak beğenmiyorum. Cenk mi, Burak mı deseler, cevabım her zaman Burak’tan yana olur. Burak, Cenk’ten daha iyi bir futbolcu. Bu açık. Ama bunların dışında Hakan Balta, Yasin ve Volkan Şen’i almış.
                                                     GÜVEN BİTTİ
     Mecbur alacak. Başka bir çaresi yok. Hırvatistan maçında fark yemediysek bunun sebebi: Hırvatistan’lı futbolcuların beceriksizlikleri ve o geceki futbol şansının bizden yana olmasaydı. Tam üç top direkten döndü. Tamam primdir, odur, budur. Başka bir şekilde cezasını verirsin. Bir şekilde bu olayı tatlıya bağlamak gerekir. Bizde öyle yetenekli futbolcu bolluğu yok. O yüzden bu futbolcuları geri kazanmalıyız. Arda’nın söylediklerinden sonra benim Terim’e güvenim kalmadı. Bu çağrılmayan futbolcularında güveni kalmamıştır. Zaten Terim’in teknik direktör olarak en büyük avantajı, futbolcularıyla kurduğu güven ilişkisidir. Bunu kaybedince diğer teknik direktörlerden bir farkı kalmaz. Bu nedenle hem Fatih Terim için, hem de A milli takım için en hayırlısı istifa etmesidir.

18 yorum:

  1. kardeşim yine sana muhalif bi yorum yapacam kusura bakma :D bence terim ardayı,caneri,gökhanı almamakta sonuna kadar haklı euro 2016 grup maçlarında bu futbolcular prim davasından dolayı adata hocayı ve yönetimi protesto etmek için oynamadılar ve milli takıma ihanet ettiler. Biz varsak milli takım var edasıyla herşeyi kendilerine maal ettiler yoksa her hoca ardayı caneri,gökhanı kadrosunda olsun ister kendini fatih terimin yerine koy sen istemezmisin ardayı caneri gökhanı oynatmak özellikle arda bu kadar form tutmuşken tüm bunlara rağmen hoca çağırmıyorsa vardır bir bildiği demek lazım terimin istafa konusuna gelince Türkiyede bi tane fatih terim var keşke başka terimler çıksada birazda milli takımın başına onlar geçse ama maalesef yok işte çıkmıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim muhalif yorumları severim. Her zaman beklerim :) Prim meselesine gelince. Bu prim meselesi gerçek mi? Daha da başka haberler geliyor. Abi biri de çıkıp olay şudur demedi ya. Sanki devlet sırrı. Bir kere güven gitti. bundan sonra yarar geleceğini sanmıyorum.

      Sil
  2. Tamam şimdi kızlar futboldan anlamaz diyeceksiniz ama ben de yorum yapmadan geçemeyeceğim. Duygusal bakacak olursam istifa etmesine gönlüm razı değil. Ama bu işler böyle olmuyor değil mi? Profesyonel bakmak gerekirse, evet istifa etmeli. Küçücük bir prim muhabbeti çok uzadı. Ve şahsi problemlerini futbola yansıtmamalılar. Söz konusu Türkiye ise Fatih Terim ya da Arda Turan ya da diğerleri, her neyse gururu bir kenara bırakıp ellerinden geleni yapmalılar. Ki ben bu kadar profesyonel insanlardan bunu beklerdim.

    Bu yorumu yapmasaydım içim rahat etmezdi. Tabii ki bir erkek gözü ile bakamam olaya ama benim de fikirlerim var :)) Olamaz mı? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur. Hem de çok güzel olur. Oldu bile :) Bizim ülkemizdeki profesyonellik diye bir şey yok ki. Biz duygularla hareket eden bir milletiz.

      Sil
    2. Gerçekten de öyle. Keşke biraz daha profesyonel bakabilsek. Ki ben bile yorumun başında "duygusal açıdan bakarsak" diye bir cümle kurdum. Huyumuz kurusun :))

      Teşekkür ederim yorumuma cevap verdiğin için.

      Sil
    3. Ne demek. Yorumlarınız benim için her zaman değerlidir :)

      Sil
  3. Futbol filan hiç alanım değil; ama yaptıkları ortada olduğundan bundan sonra yapabileceklerinin ne olacağı da az çok belli. Daha verimli kişiler gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolla ilginiz olmasa bile yorum yapma nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bence de istifa etmeli. O da takıma çağırmadığı futbolcular da kendilerini milli takımdan üstün görüyorlar. Milli takıma saygı gösteren ve orayı önemseyen insanlar gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu işi en iyi yapacak isim Fatih Terim'dir. Ama bu yaşananlardan sonra faydası olacağını sanmıyorum. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  5. Aslında sana katıldığım yer çok mesela bence de Cenk oynamamalı.Arda konusunda ise bence arda topu ayağında iyi tutabilen bir futbolcu fakat milli takımda çoğu zaman klasının çok altında oynuyor.Fatih Terim bu oyuncuları bence onları protesto edenlere yönelik bir protesto olsun diye çağırmadı. En çok katıldığım nokta ise kesinlikle milli takıma başka bir teknik adam. Çok gerekli ve tartışmaya açık bir konu tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim şimdilik milli takım misyonunu tamamladı diye düşünüyorum. O yüzden bırakmalı. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  6. Merhaba,

    Futbol fanatiği değilim ancak milli maçları takip ederim. Ben de sizin düşüncenizdeyim. Arda gibi başarılı bir oyuncunun milli takımda olması gerekirdi. Bana kalırsa, kişisel prensipler, konu milli takım olunca, kadronun önüne çok geçmemeli. İyilikler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde arayı bulmalı ve milli takıma çağırmalıydı Arda'yı. Yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
  7. Merhaba, Fatih Terim'i uzun yıllar oldu bir milli maç için İzmir'e geldiklerinde çalıştığım eğitim kurumlarına söyleşi için davet etmiştik. Takımdaki oyunculara davranışı, babacanlığını çok takdir ettim açıkçası. Fatih Terim zaten duruşunu hiç bozmamış tam bir sporcu. Ama hep polemiklerin ortasında kalıyor, tarafların hepsi gözlenip bir kanıya varıldıysa tamam ama hepsinden önce ona arka çıkılmalı. Milli takımı bıraksın çünkü hoca başarı için kural koymayı seviyor, kurallara harfiyen uymayı beceremiyor. Bu da onun kusuru...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'yı bende seviyorum. En önemli özelliği, futbolcularla kurduğu babacanlık düzeyindeki iletişimi. Ama bu yaşananlar, bu iletişimi bozdu. Bu yüzden, artık milli takıma bir şey veremez diye düşünüyorum. Yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
  8. Biz hep hocaları ve oyuncuları suçlamaya, kusurlu bulmaya çalışıyoruz. Bende farklı bir bakış açısı getireyim. Basın bu konuda en büyük etken, prim meselesi (var yada yok) bu kadar dillendirilmesi sadece milli takıma zarar verdi. Birileri kendince planlar yapıyor, çıkarlar öngörüyor ve basını bunları elde etmek amacıyla yönlendiriyor. Parayı veriyor yazıyı yazdırıyor. Siyasi meselelerde olduğu gibi sporda da basının ve bir kaç kendini bilmezin etkisiyle kulüpler, taraftarlar, yöneticiler, futbolcular ve hocalar birbirinden uzaklaştı. Centilmenlik, sportmenlik hep ikinci planda. Fatih Terim'i beğenmiyorum, Burak Yılmaz'ı da aynı şekilde ama meselenin bundan önceki boyutu var, mesele onların gidip gitmemesi, başarılı olup olmaması değil. Neden bunları tartışır hale gelmemiz, tecrübeli ve kaliteli oyuncularımızın neden milli takımdan uzak kaldığı. Yani çok uzattım ama basın önemli bir etkendir bana göre bu olaylarda, dürüst ve özgür kaleme sahip kişilerin sayısı çok az çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz millet olarak dedikoduyu seviyoruz. Takım içinde kalması gereken şeyler bu yüzden çarşaf çarşaf ortalığa çıkıyor. Basında bu işi ne kadar kaşırsa o kadar gazete satıyor, o kadar reyting alıyor. Futbol düzeni böyle işte. Yorumun için çok çok teşekkürler.

      Sil