Powered By Blogger

3 Ağustos 2016 Çarşamba

Kişisel blog olmanın avantajları...

     Biliyorsunuz, ben daha önce bir edebiyat bloğuydum. Sonra yeni bir kararla, kişisel blog olmaya karar verdim.  O kararı verdiğim yazımı da buradan  okuyabilirsiniz. 

kişisel blog nedir merak edenler varsa ya da ilk defa blog nedir öğrenmek isteyenler varsa sevgili Gökhan Tekin kardeşimin bu konu ile ilgili harika bir yazısı var. buraya da bir göz atın derim  Kişisel blog yazmaya başladığımdan beri, blog hayatımda neler değişti? Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Aynı zamanda bu kişisel blog tutmaya başladığımdan bu zamana kadar geçen süreyi de, değerlendirme manasına gelecek. Kişisel blog, edebiyat bloğuna göre insana daha fazla bir özgürlük sağlıyor. Edebiyat bloğunda ise böyle değil. Sadece edebiyat üzerine yazdığınız için, alanınız kısıtlı. Bu da her zaman yazı girmenizi zorlaştırıyor. Çünkü her zaman yazacak konu bulamıyorsunuz. Bu da ister sitemez, sizin moralinizi bozuyor.

kişisel blog olmanın avantajları

                              HAYATIN HER ALANINA DAİR YAZABİLMEK

     Kişisel blogda da konu bulma sıkıntısı çektim. Ama edebiyat bloğundaki gibi değildi. Bir gün, iki gün derken, sonra yazacak konular ard arda geliyor. Birkaç yazıyı da stok yapabiliyorsunuz, sonraki günler için. Kişisel blog olduğunuz için, hayatta yaşadığınız her şeyi yazabiliyorsunuz. Yaşadığınız bir olayı. Ya da izlediğiniz bir filmi, okuduğunuz bir kitabı. Yeni aldığınız bir cep telefonunu, ondan memnun kalıp kalmadığınızı. Moraliniz bozuk olduğunda, moralinizin niye bozuk olduğunu yazabiliyorsunuz. Moralinizin neye bozuk olduğunu paylaşmak istemiyorsanız, o olayı yazmadan da, moralinizin bozuk olduğunu, yine de anlatabiliyorsunuz. 

Bazen oluyordur. Hayatın üzerinize çok geldiği anlar olur. Bu anlarda yazarsınız. İçinizi dökersiniz. Bir rahatlarsınız. Kişisel blogların en güzel yanı da bu. İçinizi istediğiniz gibi dökebilmeniz.


                                  KİŞİSEL BLOG İLE DAHA MUTLUYUM

     İnsanın morali her zaman bozuk olmaz. Kimi zaman da mutluluktan havalara uçar insan. Belki hoşlandığı kızın da kendisinden hoşlandığını öğrendiği bir zamandır bu. Belki de işe başlamanın bir mutluluğudur. Ya da bazı zamanlarda içinizi, nedenini bilmediğiniz bir mutluluk kaplar. 

Konuşmak istersiniz. Etrafınızdaki tüm insanlara, yaşamanın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatmak. O anlarda her şeye pozitif bakarsınız. Dünyada olmayacak şey yoktur. Dünya güzeldir. İşte bu anlarınızı yazıya dökersiniz. 

Benim böyle yaşadığım anlarda yazdığım blog yazılarım vardır. Bu tip yazılara genelde, “Çiçek, böcek” yazıları denilip, alaycı bir yaklaşım segilenir. Ne yazık ki böyle güzel anları bile, küçümsenmek öğretilmiş bizlere. Kısacası, kişisel bloğumda, edebiyat bloğumdakine göre daha mutluyum. Yazarken daha bir iştahlı yazıyorum. Tek bir konu üzerine yazanlardan sıkılanlar varsa önerim, hemen bloglarını kişisel bloğa çevirsinler.

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

14 yorum:

  1. bence en zor yazma alanı sıradan konular. kişisel minik mutluluklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen o sıradan, o minik mutlulukları öyle güzel yazıyorsun ki. Okunmaya doyulmuyor.

      Sil
    2. Ay sevindim. (utandım)

      Teşekkür ederiiiim. Ben de seni keyifle takip.

      Sil
  2. Benim yaptigim is ne oluyor tam olarak. :)) ben neyim yani.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeeel.Gerçekten aynı yazdığın gibi Cem.Konu sıkıntısı çekilmiyor devrimizde.Hangi konuda biraz da bilgin varsa konuşur gibi yaz kardeşim.Arada bir anlaşmazlıklar, aksini savunanlar olacak.Nerde olmuyor ki?Aramıza hoş geldin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun kararın. Önemli olan daha iyi hissedebilmek ki daha mutlu olmuşun zaten.

    YanıtlaSil
  5. Kişisel blog olmak gerçekten de çok özgür kılıyor insanı, doğru karar vermişsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kişisel blog tuttukça doğru karar verdiğimi gördüm :)

      Sil
  6. Neler kaçırmışım neler.. Valla ben her türlü zevkle okuyorum seni ama seni daha özgür kılması açısından böylesi daha iyi. Günlük iyidir be Cem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni zevkle okumamı söylememe gerek yok sanırım. Daha önce kaç kere söylemişimdir :) Günlük iyi be Yağmur :)

      Sil