Powered By Blogger

23 Ağustos 2016 Salı

Dinlenme tesisleri yemek fiyatları uçmuş...

     Dinlenme tesisleri yemek fiyatları nedir kardeşim ya. Dün bir arkadaşımla, Almanya’dan gelen abisini karşılamak için, Sabiha Gökçen Havalimanına gittik. Bir ara o kadar trafik vardı ki. Adım adım hareket ettik, inanır mısınız? Yani o dakikalarda, rahatlıkla bi 20-30 sayfa kitap okuyabilirdim. Birde hava sıcak ve bunaltıcı. Güneş tepemizde. Oysa trafiğe takılmayalım diye, saatler öncesinden çıkmıştık Düzce’den yola. Buna rağmen saatlerimizi otobanda harcadık. Neyse ki, ordan burdan sohbet ettik, o sıkıldığımız dakikaları geçirdik.. İşte bu sıkıntılı yolculukta, ister istemez karnımız acıktı. Çevrede lokantada olmadığı için, mecburen dinlenme tesisine girmek zorunda kaldık. Birkaç ay önce Balıkesir’e gitmiştim. Ordan antremanlıydım bu dinlenme tesislerinin fahiş fiyatlarına.



güncel, dinlenme tesisleri yemek fiyatları



                                                     6 LİRALIK ÇORBA
     Yemekleri almadan önce, dinlenme tesisleri yemek fiyatları hakkında bilgi aldık. Bir çorba yeterli diye düşündük. O yüzden çorba fiyatını sordum. 6 liraymış. Dinlenme tesislerine göre normal fiyat. Ama bir lokantada, 6 liraya iki tabak çorba içersin. İkimizde ezo gelin çorbası aldık. Ekmek bölümüne baktım. Bildiğimiz ekmeğin miniğini yapmışlar. Bir dilim ekmek büyüklüğünde. Şöyle bir baktım. Ekmekler sıcacık. Çorbayla çok güzel gider diye, ikimizde üçer parça ekmek aldık. Ekmeklerin görünüşü o kadar güzel olmuş ki. Neyse çorbalarımızı aldık. Arkadaşım yine de bir şansını denemek istedi. Kuru fasulyenin fiyatını sordu. Bir tabak kuru fasulyeye ne kadar fiyat söylediler dersiniz?
                                                   EKMEK BİLE PARALI
     Tam 13 lira. Bir tabak kuru fasulye, nasıl 13 lira olur söyler misiniz? 13 liraya pişirmelik kuru fasulye alır insan. Neden bahsediyorsunuz siz? Arkadaşım bir ara, “Kilosu kaça geliyor?” diye soracaktı. Neyse geldik kasaya. İki çorba aldık. Kasadaki kızın, 12 lira demesini bekliyoruz ikimizde. 16 lira demesin mi. Arkadaşım, “Ekmekler de mi ücretli?” diye sordu. Ücretliymiş. Hem de tanesi 75 kuruş. Ekmeği bile paraya bağlamışlar abi. Yakında bu dinlenme tesislerinde, aldığımız hava içinde para isterler. Neyse ki tuvalet için ücret almıyorlar. Herhalde millet isyan eder diye çekindiler. “Nasıl olsa yemeklerden voleyi vuruyoruz. Bırakalım da tuvaletler bari ücretsiz olsun” dediler herhalde. Dinlenme tesisleri yemek fiyatları cep yakıyor. Bu fiyatlara bir düzenleme yapılmalı.

Foto kaynak:https://www.flickr.com/photos/78603598@N05/7841637520/sizes/o/

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com


18 yorum:

  1. Ah ahh nasıl yakındığım bir konu . 7 liraydi çorba sakaryada en son. Yani o yetmez gibi her şeyin fiyatı öyle gerçekten şaşılır düzeyde abartılı be .

    YanıtlaSil
  2. Ekmeklerin da paralı olduğunu ilk kez sizden duydum :) Yakında masaya oturma ücreti de alırlar :)

    YanıtlaSil
  3. O yuzden ekmegini dometesini biberini evden alacaksin. Icin rahat bir sekilde keyfine bakacaksin.

    YanıtlaSil
  4. Yemek neyse de o ücretli ekmek heç olmamış. Türk lokantacılığına aykırı bir kere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa lokantacılığına gecmisler bunlar Emine Hatun.

      Sil
  5. This is so inspiring! I love the post:)

    irenethayer.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay be yabancı ziyaretçi de varmış 😂

      Sil
    2. Ben de anlamadım Semih :) Bir kaç kişi de gördüm. Otomatik mi atıyor nedir :)

      Sil
  6. 7 TL'ye ufak çay içiyoruz (mecburen) hiç sesini çıkarma!

    YanıtlaSil
  7. Düzce de meşhur bir dinlenme tesisi vardı hep ordan yerdik. Ama bayağı oldu. Adamlar işi biliyor, nasılsa başka yiyecek yer yok, fiyatlar tavan. Kilosu 2 lira desen 16 liraya 8 kilo fasulye alırsın 😂

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle çok sinir olduğum durum. ülkenin ne kadar geri kaldığının başka bir göstergesi daha. çarpık ekonominin halkın boynuna vurduğu gemlerden sadece biri. zaten yollar uzun, kışı var yazı var, açlık nedir biliyorlar mı acaba da bu kadar fahiş fiyata satış yapmaya vicdanları el veriyor... bu konuya ciddi el atılması lazım. rezillik..

    YanıtlaSil