Powered By Blogger

19 Ağustos 2016 Cuma

Bir Türk'ün olimpiyat oyunlarına bakışı...

     Burada bahsedilen Türk ben oluyorum :) Şimdi bu yazımda sizlere, bir Türk’ün gözünden olimpiyat oyunlarını anlatmaya çalışacağım. Bu sene yapılan olimpiyat oyunlarından haberimiz ilk olarak, ülkemizdeki yayın krizi nedeniyle oldu. Haber sitelerinde çokça haber yapıldı bununla ilgili. Yok yayın haklarını ilk Fox almış. Sonra Fox bizim kanalda bu gitmez deyip eski Fb yöneticisi Sadettin Saran’a satmış. Ondan da en son TRT almış. Böylelikle ülkemizdeki yayın krizi meselesi çözüldü. Bunun dışında her gün Google’a girdiğimizde, bir olimpiyat oyununu Doodle olarak görüyoruz. İşte bir Türk’ün olimpiyat oyunlarıyla ilgili bakış açısı budur :) Yani bizim millet olarak olimpiyat oyunlarıyla pek de ilgilendiğimiz söylenemez.


olimpiyat oyunları, maç yapmak, güncel, futbol, beden eğitimi dersi




                                     SPOR DEMEK FUTBOL DEMEKTİR
     Bizim için spor demek futboldur. Bunun dışında pek spora ilgimiz yoktur. Ha birde yaz ayları uh ah dev adam 12 dev adam marşını duyarız. A milli basketbol takımını izleriz. Abi bu arada adamlar ne marş yapmışlar ya. Yıllar geçti hala o marş çalınıyor. Helal olsun Athena grubuna. Bizim için spor demek futbol demektir derken, boşuna demiyorum herhalde. Bu futbol aşkı bizlere okullarda aşılanıyor. İlkokuldan liseye kadar. Futbolun bize aşılandığı ders ise, beden eğitimi dersi. Tüm Türk evlatlarının bildiği gibi beden eğitimi dersi, maç yapma dersidir. Sınıfın erkekleri alır topu doğru okulun bahçesine. Hemen adamlar alınır. Ben şunu alıyorum, ben bunu alıyorum. Hemen maça başlanır :)
          BEDEN EĞİTİMİ DERSİNDE YÜZEN BİR TÜRK GÖRDÜNÜZ MÜ?
     Kızlarda ya sınıfta ya da dışarda bahçenin bir kenarında oturup kızsal muhabbet yaparlar :) Yani bu ülkede beden eğitimi dersleri erkekler için maç yapmak, kızlar içinse dedikodu yapmaktır :) Ben okul hayatım boyunca beden eğitimi dersinde bir kere olsun bedenimizi eğittiğimizi hatırlamıyorum :) Ama işte ayaklarımızı çok çalıştırdık boyna top oynayarak :) Şimdi sorarım size. Vicdanlara sesleniyorum. Bilmem kaç senelik okul hayatı boyunca beden eğtimi derslerinde atletizm niyetiyle koşmamış, çekiç atmamış, uzun atlamamış bir Türk, nasıl olurda olimpiyat oyunlarını ilgiyle izler? :) Hele ki yüzme. Almanya’dan gelen Almancılar anlatır durur hep. Okullarda yüzme dersleri verilirmiş çocuklara. Bizde yüzme dersi ne arar. Anca köyünde kanal manal bulursan yaz ayları oraya atlar yüzersin :) Şimdi bu yazıyı okuyan kardeşim, sende bir Türk olarak yorumunla katkıda bulunabilirsin :)

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

17 yorum:

  1. :))) Sen çok yaşa. Ben her yıl rapor alır beden derslerine girmezdim. Sanki yapılıyormuş gibi. Maksat aileme eziyet olsun :) Dediğin gibi erkekler maç yapar bizler de dedikodu yapardık. Bakış açımızın futboldan ibaret olmasına şaşırmıyorum yani. Neticede don/çorap denize giren, donuna pet şişe bağlayıp boğazda yüzen bir toplumdan ters salto bekleyemiyorum :))

    YanıtlaSil
  2. Vallahi çok doğru özellikle de beden eğitimi dersi maç içindir :)) Bu biraz kültür sanırım bizim ülke futbola çok meraklı ve seviyor ama başarı yok ne yazık ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bizim beden eğitiminden anladığımız maç yapmak :) Bu kadar sevmemize ve oynamamıza rağmen kalıcı bir başarı olmaması da ayrı bir konu. Teşekkürler.

      Sil
  3. Egitimcilerin ilk olarak egiltilmesi lazim. Yoksa baska türlü bu gemi yürümez. Benim spor olayi ise aksamlari is cikisi arabadan erken iner yururum. Hafta da iki uc aksamda genel de haftadonlari. Aksam yemeginden sonra temiz hava almaya cikarim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Egitimcilerin egitilmesi görüşüne katılıyorum. Yürümeye hayatında yer vermen güzel. Hele ki ayaklarimizin arabalardan yere degmedigi şu ortamda.

      Sil
    2. Belkide arabam olmadığı için mecburiyettendir. :))

      Sil
    3. İstanbul'da araba sorun zaten boşver :)

      Sil
  4. Canım benim senin yaşın bizden küçük aramızda nesil farkı var.Bizim zamanınmızda beden eğitimi öğretmenleri öyle katıydı ki evde minder hareketleri ve kasa atlama egzersizleri çalıştığımı biliyorum.Gülle atma,turnike vs her şeyi yapmak zorundaydın ve onluk sistemde yediden fazla not vermezdi hoca.Başarılı bir öğrenci olmama rağmen resim ve beden eğitimi gibi dersler ortalamamı düşürürdü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz gerçekten beden eğitimi dersi yapmışsınız. Resim dersi benim de iyi değildi. Not ortalamasının düşmesi gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor insanda. Yorum icin Teşekkürler.

      Sil
  5. Beden eğitimi kadar saçma bir ders yoktu ki. Hani eğitseler neyse. En sevdiğim beden eğitimi dersi yılım lise birde kaldı. Onun dışında hep sınıf nöbetcisi olmayı tercih ederdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Beden Eğitimi diye dersin Adı vardı kendisi yoktu. Teşekkürler yorum için .

      Sil
  6. Cem 67 yılında 17 yaşındaydım, düşününce hatırladım.Bir spor hocamız vardı ki sorma.Kasadan atlayamazdım, bana''Çuval gibi düştün...''deyince bir gün, acaip kızdığımı ve 'Yapamıyorum, siz de öğretin kolaysa...'diye mahçubiyet ve gururumun kırılmasıyla bağırmıştım.Bir de 19 Mayıs törenleri stadyumda olurdu.Şort giyiyorduk, beyaz çok güzel, fakat arkadaşım kilolu diye bana kaçmayı teklif etti.Evet kaçtık.Çok zevkliydi kaçmak.Yaramazdım ben.Sonra nasıl cezalandırıldık hatırlayamadım.Daha disiplinliydi sanki dersler, hareketler yapardık o günün trendi hangileriyse artık?
    Ülkemiz hangi organizasyona ciddi bakmış ki?Bak ciddi bir seyirci ve değerlendirmecisin ki çok hoşuma gidiyor:)Sevgiler kardeşim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem kardeşim, yorum bölümünde sil butonu yok.Yapsan çok seviniriz:)

      Sil
    2. Sil butonu yapacak teknik bilgim yok. Ama Facebook messengerdan ulaşabilirsiniz :)

      Sil
  7. Ben hele hiç anlamıyorum Cem.Bazen düzeltme ihtiyacı hissediyorum.Hani canlı yayın gibi.Hatanın dönüşü yok.Eee yaş da ileri, dikkat eksikliği olabiliyor.Çok dalgın biri oldum.Bazı şeyler beni çok üzüyor bu mecrada.O nedenle yazmıştım.Sorun yok.Sağol.

    YanıtlaSil