Powered By Blogger

15 Ağustos 2016 Pazartesi

Aşk ve Gurur kitap incelemesi...

     Aşk ve Gurur kitabını, bugün bitirdim. Ve şimdi sıra geldi, Aşk ve Gurur kitap incelemesi yazısını yazmaya. Kitapta, Bennet ailesi ve kızlarının aşk hikayeleri konu ediliyor. Burada öne çıkan aşk ise, Elizabeth ve Darcy’nin aşkı. Kitaba konu olan  aşk ve gurur olayı, işte bu çift arasında yaşanıyor. Gelelim, dikkatimi çeken şeylere. Ailenin babası Bay Bennet’in, çocukları arasında ayrım yapması ve bunu yüzlerine söylemesi, çok iğreti edici bir durumdu. Bu manada, bu anlatılanların hayal ürünü olmasına sevindim. Ama bu hayal ürünü diye, böyle bir şey hiç yoktur da diyemeyiz tabi. Yazar Jane Austen, muhakkak böyle bir babayı çevresinde gözlemledi ya da kendi babası böyleydi.

aşk ve gurur kitap incelemesi, jane austen, okuduklarım



                                       KARAKTERLERDEN KISA KISA
     Aşk ve Gurur kitap incelemesi yapmaya devam edelim. Gelelim evin annesi, Bayan Bennet’a. Kızlarını evlendirmek için her şeyi yapan bir anne. Bu amacı için, bazı zamanlar çok da ileri gidiyor. Bir kız annesine yakışmayacak hareketler yapıyor. Bilmiyorum, belki onların kültüründe böyle şeyler normaldir. Elizabeth, dik başlı bir kız. Zaten bu dik başlılığı sayesinde, Darcy’nin dikkatini çekiyor. Jane ise, bildiğin Polyanna. Çok iyimser bir kız. Ama aynı zamanda da çok güzel. Tekrar evin babası, Bay Bennet’a gelirsek. İlk başta, onun nefret ettiğim huyundan bahsettim. Şimdi ise, hoşuma giden bir huyunu yazacağım. Bay Bennet, esprili bir adam.
                                          BU KİTABA VERDİĞİM NOT
     Siz de okurken göreceksiniz. Olaylara, genelde mizahi bir açıdan yaklaşıyor. Birkaç yerde esprileri baya iyiydi. Karısıyla arası pek iyi değil. Karısıyla severek evlenmemiş. O yüzden, mutlu bir aile hayatı olduğu söylenemez. Çocukları arasında ayrım yapan bir adam, zaten mutlu da olamaz bence. Kitabın okunması kolay. Ben bir haftada bitirdim kitabı. Sabır gösterenler, iki günde, hatta bir günde de bitirebilirler. Ben sıkılıyorum. O yüzden hemen bitiremedim. Kitabın 508 sayfa olması, gözünüzü korkutmasın. Akıp gidiyor kitap. Bir aile hikayesi okumak isteyenler, bu kitabı okumalı. Aşka aşıklar, zaten okumalı. Kitabın adı çağırıyor zaten, aşkı sevenleri, Aşk ve Gurur diye. Kitaba 5 üzerinden 4 veriyorum. Aşk ve Gurur kitap incelemesi, böylelikle bitiyor. Yazı ile ilgili, olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

9 yorum:

  1. Oooo baya iyi notlar almış kitap senden. Valla anlatımın yine hoşuma gitti Cem. Senin bu anlatımlarına bakıp kitap alırsam vay halime. Buarada yanlış mı hatırlıyorum eskiden Trt'de dizisi yok muydu bunun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi var mı yok mu tam hatırlamıyorum bak :) Güzel sözlerin beni mutlu etti. Sevgilerle :)

      Sil
  2. Cem, aşka dair daha evvel yazdığım bir yazıyı geçtim bloğuma.Yani son yazım.Bir hanım blogger kardeşim Aşk ve Gurur kitabında Jane Austen'in aşkın manasını çözdüğünü, yani en iyi anlatanı olduğundan bahisle okunmasını önermiş.Sen okumuşsun.Bana kitaptaki aşka dair ana fikri yazabilir misin?Zira ben filozoflarla bozdum, zaten de felsefeyi çok seviyorum.Senin özetlerini mukayeselerini severim ben.Eğer o kitapta nasıl bir aşk mevzu edilmiş ve yine soruyorum ama ana fikir?Çok sevindirirsin beni.Emeğine sağlık, sevgiler Cem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gururuna yenilmemiş ve aşkı seçmiş bir adam var bu kitapta. Ana fikir olarak, aşk, gururdan üstündür denmiş. Bu kitabı sizin de okumanızı isterim. Kitap hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum. Değerli yorumunuz mutlu etti beni. Sevgilerle.

      Sil
  3. çok sevdiğim favori kitaplarımdan bir kaç defa okumuşumdur sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de sevdiğim kitaplar arasına girdi :) Değerli yorumunuz beni mutlu etti. Sevgilerle.

      Sil
  4. Sizin gibi aşka dair kitaplar okuyan erkeklerin artmasını canı gönülden diliyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir dilek :) Ama mesleginiz gereği siz daha iyi bilirsiniz ki biz erkeklerin doğası böyle :) Değerli yorumunuz beni mutlu etti. Sevgilerle.

      Sil
  5. En güzel aşk kitapları arayanlar için en güzel aşk romanları şeklinde bir liste hazırladım ve paylaştım. Tıklayın ve inceleyin >>> en güzel aşk kitapları

    YanıtlaSil