Powered By Blogger

15 Temmuz 2016 Cuma

Telefonuma format attım...

     Ben Samsung Galaxy Grand Neo kullanıyorum. Aldığım iki yılı bulmuştur. İlk başlarda hızından memnundum. Ama aylar geçtikçe hızı düşmeye başladı. Beni çok fitil ettiği olmuştur telefonumun, bu hız sorunu nedeniyle. İnternetten araştırma yaptım. Olmadı yanımdaki, yöremdeki telefondan anlayan arkadaşlarıma sordum. “Bu hız sorununu nasıl düzelteceğim?” diye. “Format atacaksın”, “Fabrika ayarlarına döndüreceksin” dediler. Dediler de ben işte bir türlü yapamadım o işi. Rehberde bir dünya telefon var ya. Onları ne yapacaktım? Yok hafıza kartına at yok bilmem şunu yap. Üşendim açıkçası. Öyle olunca da, “Ha bugün, ha yarın” derken bugünlere kadar geldim. Ama artık o kadar yavaşlamaya başladı ki. Başka çarem kalmadı.
telefona format atma

                                            FORMAT ATTIM DA HIZLANDI MI?
     Kız kardeşime bahsettim. “Böyle bir düşüncem var. Bu rehberdekileri nasıl kurtaracağız?” diye sordum. Oda sağolsun bir saat uğraşmıştır abartısız. Kendi bir şeyler denedi. Olmadı Google’a baktı. Sonunda buldu. Rehberdeki numaraları benim Gmail’e attık. Format attıktan sonra gerçi bir önemi kalmadı Gmail’de olmasının. Çünkü format attıktan sonra baktım, numaralar aynı şekilde duruyor. Boşa uğraş verdi kardeşim yani. Formatı dün gece attım. Peki format attıktan sonra telefonum hızlandı mı? Ben uçup kaçmasını beklemesem de yine baya bir hızlanmasını bekliyordum. Ama yok. Hiç beklediğim gibi hızlı olmadı. Eskisinden iyi ama. Bilmiyorum artık ömrünün sonuna mı geldi nedir?
                                                      BU İLK FORMATIMDI
     Formattan beklediğim etkiyi alamamamda, telefonu kullanmaya başladığımdan beri hiç format atmış olmamam, ne kadar etkili olmuştur onu bilemiyorum. Altı ayda bir atılması gerekir falan diye bir şey duymuştum ama. Ne kadar doğru bilemiyorum. Format atıktan sonra telefonuma kullandığım uygulamaları yükledim tekrar. Facebook, Twitter, Facebook Messenger, İnstagram, Whatsapp ve Blogger mobil uygulaması. Birde benim telefonum çabuk ısınıyor. Eskiden bu kadar çabuk ısınmazdı. Bu yaşadıklarımdan sonra düşünüyorum da. Bir daha telefon alışım da Samsung alır mıyım, bilmiyorum. Aranızda Samsung kulanıp da benim gibi sorunlar yaşayanlar var mı? Varsa bu sorunları nasıl çözdünüz? Ya da en iyisi yeni bir telefon almak mı?

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

6 yorum:

  1. Telefonun rahatlaması için gerekli işlemlerden biridir iyi yapmışsın :)

    YanıtlaSil
  2. Valla akıllı olan tüm aptal telefonların ortak özelliği bu. Iphone kullanıyorum o kadar ısınıyor ki kulaklık kullanmak durumunda kalıyorum. Gözünü sevdiğimin nokiası :)

    YanıtlaSil
  3. Samsung pişmanlıktır. Bir süre sonra çoğu modeli bahsettiğiniz sıkıntıları oluşturuyor. Formatı recovery kısmından mı attınız yoksa bilindik fabrika ayarlarına döndür kısmından mı yaptınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fabrika ayarlarina döndür kısmından yaptım Semih.

      Sil