Powered By Blogger

14 Temmuz 2016 Perşembe

Sezen Aksu belgeselini izledim...

     Dün gece kanallara baktık. Doğru dürüst bir şey yoktu. En sonunda Atv’de Kim Milyoner Olmak İster yarışması varmış. Onu bıraktık. O reklam arasına girince de tekrar kanalları zaplamaya başladım. Baktım Ntv’de Sezen Aksu belgeseli var. Ntv’nin bu sanatçılarla ilgili belgesellerini seviyorum. Güzel yapıyorlar. Kardeşimle beraber izlemeye başladık. Başladığı on dakika falan olmuş herhalde. Öyle çok bir şey kaçırmamışız yani. Sezen Aksu’yu, Sezen Aksu yapan şarkılar, Onno Tunç ve Aysel Gürel ile tanışmasından sonra yazılıyor. Sezen Aksu, Onno Tunç ve Aysel Gürel iyi bir üçlü oluyorlar. Bu üçlünün güzel enerjisinden unutulmayacak şarkılar doğuyor. Bir zaman sonra Sezen Aksu ile Onno Tunç arasında bir aşk başlıyor.
sezen aksu

                                       SEZEN AKSU’NUN AŞIK OLDUĞU ADAM                      
     İkisi arasındaki aşk filmlerde gördüğümüz gibi fırtınalı bir aşktır. Kavgaları çoktur. Ama o kavgalardan sonra, daha bir sevgiyle bir araya gelirler. Bu o kadar tutkulu bir aşktır ki. Bu kavgaları nedeniyle ayrı kaldıkları zamanlarda bile, özlemlerini dile getiren şarkılar yazarlar. Ve o şarkılar bugün bizi alıyor, özlediğimiz sevdiklerimize götürüyor. Ama bir an geliyor. Ne kadar da birbirlerini sevseler artık bu ilişki yürümüyor. Ve ayrılıyorlar. Sadece Onno Tunç ile değil Aysel Gürel ile de yolları ayrılır Sezen Aksu’nun. Artık o yalnızdır. Aysel Gürel ile unutulmayan şarkılara imza atmışlardır. Bunlardan biri de Firuze’dir. Normalde söz yazarı olarak ikisinin ismi geçer.
                                                 DOSTLARINI BİR BİR KAYBEDER
     Ama yıllar sonra Sezen Aksu gerçeği dile getirir. “Nezaketinden dolayı benim de ismi mi geçirdi. Yoksa tamamen sözler Aysel Gürel’e aittir” der. Sezen Aksu, Onno Tunç ve Aysel Gürel’den sonra Uzay Heparı ile çalışmaya başlar. Sezen Aksu, kaybettiği ışığı tekrar yakalamıştır. Yine çok güzel şarkılar çıkmaya başlar ortaya. İkisi çok iyi bir uyum yakalamıştır. Ama ne yazık ki bu uyum daha fazla devam etmez. Uzay Heparı geçirdiği motosiklet kazası sonrası hayatını kaybeder. Böylece ilk yıkımı yaşar Sezen Aksu. Uzay’dan birkaç yıl sonra bu defa aşık olduğu adam Onno Tunç, kullandığı tek kişilik uçakla geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeder. Bu da ikinci darbe olur onun için. Ve en son da Aysel Gürel’i uğurlar bu dünyadan. Böylelikle Sezen Aksu’nun çok iyi anlaştığı ve çok iyi şarkı yazdıkları kimse kalmamıştır hayatta. Şunu söyleyebilirim: Sezen Aksu’nun en sevdiğimiz şarkıları bu insanlar varken yazılmış. Onlardan sonra da öyle çok patlayan, efsane olan bir şarkı çıkmamış ortaya.

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

2 yorum:

  1. Hikayesini pek bilmiyorum ama şarkılarını çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarkılarını sevmeyen var mı ki :) Yorum için teşekkürler.

      Sil