Powered By Blogger

9 Temmuz 2016 Cumartesi

Bloğumda değişim zamanı...

     İnsan, hayatında değişimi ne zaman yapmalı? Ya da insan değişime ne zaman ihtiyaç duyar? İşler yolunda gitmediğinde tabi. Heyecanı kalmadığında. Elimi oynatmak istemediğinde. İsteksizlik had safhaya vurduğunda. Olayı daha da özelleştirelim isterseniz. Peki bir blogda ne zaman değişiklik yapar bir blogcu? Yazmak bir heyecan işidir. Kendini ifade etme işidir. Kendini ifade ederek, rahatlama işidir. Eğer bir blogcu artık, yazı girerken bir zorunluluk duyuyorsa, bence yazı girmesin daha iyi. Kendimi bir alana, edebiyata sıkıştırarak hata yapmışım. Tabi bunu daha iyi yazmak ve daha fazla kitleye ulaşmak için yapmıştım. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Duygularla, mantığım karşı karşıya geldi. Artık değişim kaçınılmaz olmuştu.
blog

                                   EDEBİYAT BLOĞU OLMAYA KARAR VERMİŞTİM

     Blog yazmaya ilk başladığım zamanlarda, “Blogda ne yazmalı?” sorusu üzerine, çok blog yazısı okudum. Tabi bu okumaları yaparken, ben bloğumda yazmaya başlamıştım. Kendime bir alan belirlememiştim. Her alanda yazıyordum. Okuduğum bu yazılarda, herkesin söylediği, vurguladığı şey aynıydı: “Bir tema belirleyin ve devamlı bu tema üzerine yazın”. Bunu gördükten sonra artık, ne üzerine yazabileceğimi düşünmeye başlamıştım. Bana yakın gelen konulardan biri kitaplardı, yazarların hayatlarıydı. Yani kısacası: Edebiyattı. Kararımı vermiştim. Artık bir edebiyat bloğu olacaktım. Okumalarımı edebiyat siteleri üzerine yoğunlaştırdım. Oradan edindiğim bilgilerle yazmak hakkında, okumak hakkında ve yazarlar hakkında yazılar girmeye başladım bloğuma.
                                                   ARTIK KİŞİSEL BİR BLOĞUM
     İlk zamanlarda- o hevesle tabi- çok iyi gitti. Ortaya özgün içerikler koymaya başladım. Ama bir zaman sonra, edebiyat dışında da şeyler yazmak istediğimi farkettim. Yani mutsuz etmişti beni. Ama ben blog yazmaya başlarken bunu hedeflememiştim. Yazacak ve mutlu olacaktım. Her şeyi yeniden düşünmeye başladım. Ve yeni bir karar aldım. Beni sadece mutlu edecek şeyleri yazacaktım. Bu nedenle bloğumu kişişel bir bloğa dönüştürmeye karar verdim. Bu yazımla beraber, kişisel blog serüvenim başlıyor. Yine edebiyat hakkında yazmaya devam edeceğim. Ama bu sefer farklı olarak, izlediğim filmleri de yazacağım. Ve bence en önemlisi de, yaşadıklarımı kaleme alacağım artık. Günlük hayatta yaşadıklarımı bulacaksınız bloğumda. Ve hayata dair hissettiklerim yer alacak. 

Foto kaynak:Pixabay.com

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

14 yorum:

  1. Kişisel e dönmen çok iyi olmuş ilerde daha farklı bir hale de gelebilir blogun :)

    YanıtlaSil
  2. Kişisel blog olması iyi olmuş, blogunuzu takibe aldım. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  3. Tercihlerin, kararların değişmesi revize edilmesi gayet doğal bir alandır. Dinamik bir düşünce sahip olmanızı tebrik ediyorum. Takipteyim devam edin =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun için çok teşekkürler kardeşim :)

      Sil
  4. Bence çok yerinde bir karar Cem kardeşim.Hayırlısı olsun diyorum.Diğer çalışmalarınız ise çok iyiydi, sizin yapmak istediğinizi düşünmek bile başarıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de bu konuda olumlu görüş bildirmeniz benim için çok güzel. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Aslında her blog, bir kişisel blogur. İstediğini yazabilir, özgürdür değil mi? Yine de bu düşünceniz çok iyi olmuş. Film yazılarınızı da bekliyor olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin kadar iyi film yorumları yapamam ama Semih haberin olsun :)

      Sil
    2. Yok be abi, ne iyi yorum yapması :)

      Sil
    3. Öyle deme Semih çok takdir ediyorum seni. Yazılarını zevkle okuyorum :)

      Sil
  6. Bence de çok güzel bir karar vermişsiniz, bu aynı zamanda benim de değişiklik istediğim bir zamana denk geldiğinden çok yol gösterici bir yazı oldu benim için :) Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size yararı olmasına çok sevindim :) Dilerim sizde gönlünüzden geçen değişimi en kısa sürede gerçekleştirirsiniz :)

      Sil