Powered By Blogger

25 Temmuz 2016 Pazartesi

Bir güzel sabahı yaşamak...

     Şu an, güzel bir sabah yaşıyorum. Odanın penceresi açık. İçeriye mis gibi, sabah kokusu doluyor. Hava güneşli. İnsanın içi açılıyor. Kuşlar mutlu mutlu cıvıldıyor. Yoldan geçen arabaların sesleri geliyor. Ve ben, bu anın keyfini çıkarıyorum. Huzurlu hissediyorum kendimi. İçim pır pır. Gerçi biraz, dün akşamdan uykusuzum. Ama bu uykusuzluk bile kaçıramıyor keyfimi. Bu güzelliği farketmeden önce, kitap okuyordum. Kitabı bıraktım, bloglara geçtim. Evren Günlüğü’nde yazıları okurken farkettim, bu sabahın güzelliğini. İnsan sormadan edemiyor, “Böylesine güzel bir dünyada niye savaşlar var? Niye bu dünyayı kendimize çekilmez kılıyoruz? Paylaşamadığımız nedir?” diye. Şu sabahın güzelliğini yaşayan birinin, kötülük yapmak ya da kötü düşünmek içinden gelmemesi gerekir.
bir güzel sabahı yaşamak

                                       BİR AĞACIN GÖLGESİNDE SERİNLEMEK
     Bir horoz ötüyor şu anda. Bir yerlerden baykuş sesi geliyor. Ritmik olarak, ardı ardına. Tabiat ne güzel. Ne güzel yaşamak. Çocuklarımızı bu doğa sevgisiyle yetiştirmeliyiz. Bu tadı, bu zevki herkes yaşamalı. Hiçbir el doğal sebepler gerektirmedikçe ağaçlara kesmek için uzanmamalı. Aksine bu yaz gününde, bu sıcaktan yandığımız günlerde, bir ağacın gölgesinde serinlemek için uzanmalı eller ağaçlara. Ya da aşık bir çift, sonsuza kadar beraber yaşayacakları umuduyla, bir ağaca baş harflerini kazımalı. O harfleri görenlerden sevgilisi olmayanlar, böylesine bir sevda yaşamıyor olanlar, derinden bir, “Ahh” çekmeli. “Bana da böyle bir sevda nasip olsun” diye dua etmeli.
                                         GÜZEL BİR SABAHA EŞLİK EDEN ÇAY
     Hemen yanımızdaki komşunun da penceresi açık, bu güzel sabahta. Onlarda kahvaltı yapıyorlar. Çaylar koyuluyor bardaklara. Çünkü çaydanlığın birbiri üstüne konarken ki sesi geliyor. Sonra çay karıştırma sesleri kaplıyor etrafı. Bu güzel sabah ve çay. Ne güzel, bu mis gibi havada, kuş cıvıltıları altında çayını yudumlamak. Çok hafif bir rüzgar var. Evimizin kenarında olan ağaçların ve komşumuzun ağaçlarının yaprakları sallanıyor hafif hafif. Böyle bir güzellikten sonra, televizyon açmamalı insan. Göreceğini kötü bir haberle, bu mutluluğu kursağında kalır. Böyle güzel bir sabahtan sonra, hiç kötülük kalmasa keşke. Mutluluk ve huzur sarıp sarmalasa dünyamızı. Herkes birbirini sevse. Evet, bu dediklerim hayal. Ama inanın hayali bile çok güzel.

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

6 yorum:

  1. Cem yine cok guzel seyler yazmıssın kalemine saglık :)

    YanıtlaSil
  2. Sanırım bu mutluluğu yaşamak istemeyen olmaz.Kafalarımız o kadar karıştırıldı ki, güzelliklere kör bakar olduk.Umut verici bir yazıydı Cem.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut verebilmek ne güzel. Hele ki bu ortamda. Sevgiler

      Sil
  3. Çok güzel bir yazıydı ,özellikle çayı çok severim :) kaleminize sağlık ,bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Elbette bloğunuza ziyarete geleceğim :)

      Sil