Powered By Blogger

4 Temmuz 2016 Pazartesi

Bayramda okuyacağım kitaplar...

     Dokuz günlük bir bayram tatili var. İlk günler akraba ziyaretleri, el öpmeler ve tatlı sohbetlerle geçecek. Bayramda da bir yere tatile gitme gibi bir planımız olmadığı için, bu boş vakitleri en iyisi kitap okuyarak değerlendirmek. Zaten televizyonlarda da doğru dürüst bir şey yok. Gerçi gündüzleri arkadaşlarla gezmeler, tozmalar, muhabbetin dibine vurmalar gibi durumlar elbette söz konusu olacaktır. Ama ya geceleri? Odaya geçip sessiz, sakin bir şekilde kitabını okumak en iyi seçenek gibi geliyor bana. Peki ne okuyacağım? Bu ara elimde iki kitap var. Biri hali hazırda okuduğum ve üzerine değerlendirme yazılarını da yazdığım Dan Brown’un Cehennem kitabı.
bayramda okunacak kitaplar

                                              BİR KİTABA TAKILI KALMAK
     Birkaç gündür okuyamadım kitabı. Kitap da beş yüz küsur sayfa olunca birkaç gün okumayınca ritmi kaybediyorsunuz. Ve diğer kitaplar gibi de hemen bitmiyor doğal olarak. Ama bu dokuz günlük tatilde bu kitabı bitirmeye çalışacağım. Çünkü ben bir kitabı uzun süre okumayı sevmiyorum. Belli bir günden sonra kitap sıkıcı hale gelmeye başlıyor. Özünde sıkıcı bir kitap olmasa bile. “Ne zaman bitecek bu kitap ya?” sızlanmaları başlıyor sonra. Yani olay sarpa sarıyor. O yüzden bu dokuz günlük tatili iyi değerlendirmek lazım. Disiplinli bir şekilde okursam, bu kitabı da bitirdiğim kitaplar listeme ekleyebilirim rahatlıkla.
                                 YILANLARIN ÖCÜ OKUYACAĞIM DİĞER KİTAP
     Elimdeki bir diğer kitap da Fakir Baykurt’un Yılanların Öcü kitabı. Daha önce çekilmiş eski bir Türk filmini duymuştum. Sonra da bir dizisi çekildi. Ne filmine baktım ne de dizisine. Ama kitap farklı. Çünkü filmde ya da dizide kitabın dışında bir senaryo yazılabiliyor. Eğer ben de bu kitabı okumadıysam filmini ya da dizisini izlemeyi de hiç tercih etmem doğrusu. İlk olarak kitabını okumalıyım. Sayfa sayısı az. Bir yüklenirsem iki güne bilemedin üç güne bitirebilirim gibi. Bitirdikten sonra değerlendirme yazısı da gelecek tabi. Bayramda sizlerin kitap okuma gibi planlarınız var mı? Varsa hangi kitapları okumayı planlıyorsunuz? Ha birde Yılanların Öcü’nü okumuş olanlar bu kitap için ne derler? Onlardan da kısa bir yorum alsam iyi olur. Bu arada iyi bayramlar :)

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

13 yorum:

  1. Benim de birkaç kitap siparişim var cem kardeşim bu bayramda ben de kendimi kitaplarıma ayırmayı düşünüyorum hayırlısın :)

    YanıtlaSil
  2. Bayramda benimde okuyacağım birkaç kitap var. Senin bu yazından sonra kitaplarla baş başa kalanın ben olmadığını anlamış oldum :D Keyifli okumalar

    YanıtlaSil
  3. Bayramda okumak bende istiyorum ama bakalım fırsat kalır mı. :))
    Cehennem gerçekten çok güzel bir kitap, umarım soğumadan bitirebilirsiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim fırsat kalır :) Ve dediğiniz gibi umarım sogumadan bitirebilirim :)

      Sil
  4. Kalın kitaplarda o sorun yaşanıyor gerçekten, müsait zamanlarda alıp okumaya başlamakta yarar var ki araya başka şeyler girmeden, bir solukta bitirmek mümkün olsun. :) Keyifli okumalar, iyi bayramlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dokuz günlük tatil tam aradığım musait zaman diye düşündüm ama bakalım :) iyi bayramlar

      Sil
  5. Kitaplar ile kalmayı seçen tek kişiyim sanıyordum. Tek yaşadığım için malesef bayramın büyük çoğunluğunda evde olacağım. Bende kitaplarım ile geçirmeyi tercih ediyorum. En azından boş kalan vaktimi değerli kılarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda tek değil büyük bir çoğunlukmuşuz. Yorumlardan bunu anlıyorum. Evet, kitap vakti değerli kılar. Ama bu güzel havada çıkın, dolaşın, hava alın. Sonra yine okursunuz. Benimki küçük bir öneri sadece. Değerli yorumun için teşekkürler.

      Sil
  6. ikisi de idare eder normal kitaplar. yılanların öcü daha iyi tabii ki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılanların Öcü'nü merak ediyordum zaten :) Değerli yorumun için teşekkürler.

      Sil