Powered By Blogger

4 Haziran 2016 Cumartesi

MİM: KİMDİR BU YAŞAMDAN YAZILAR ?

     Serhat Ocak kardeşim, “Kim bu Cem?” diyerek mimlemiş beni. Sağolsun. Hemen, “Kim bu Cem?” diyenlere kendimi tanıtmaya başlayayım. 1987 yılında Düzce’de doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Düzce’de tamamladım. “Nasıl yani? Üniversiteyi farklı bir ilde okumadın mı?” diyenler olabilir. Onlar için diyorum ki, “Okumak isterdim. Ama olmadı”. Nedenine gelince. Yanlış lise seçimi. İnsan, ortaokuldan mezun olup liseyi seçeceği zaman, bir karmaşıklaşıyor. Her kafaden bir ses çıkıyor, “Onu seç, yok bunu seç” diye. E yönlendiren de olmayınca. Kendin bilgisizce seçim yapıyorsun. Aklımca meslek lisesine girip, çabuk meslek edinip, hayat dediğimiz bu yolculuğa atılmak istedim. O yüzden elektrik bölümünü seçtim.
                                                     DÜZENLİ BİR OKUR DEĞİLİM
     Gün geldi. Lise bitti. Anladım ki. Üniversite okumam gerekiyormuş. Katsayı falan, istediğim bölüme giremedim. Açıktan  4 yıllık, Kamu Yönetimi okuyup bitirdim. Okurken de 3 yıl çağrı merkezinde, müşteri temsilcisi olarak, “İyi günler ben Cem. Size nasıl yardımcı olabilirim?” dedim. Askerlik nedeniyle ayrıldım. Askerliğimi Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, kısa dönem olarak tamamladım. En son KPSS’ye girdim. Sonuçları beklemeye başladım. Nelerden hoşlandığım konusuna gelirsek de. En başta, elbette ki yazmak ve okumak. Düzenli bir okuyucu olduğumu söyleyemem. Ama okuyorum. Yazmaksa, şu anda bu yazıyı okuduğunuz bloğumda yazıyorum. Bu bloğumda sadece edebiyat işliyorum. Bu blog işine ilk başladığım zamanlarda, bloglarla ilgili çok yazı okumuştum.
yaşamdan yazılar
Bir kaç gün önce çekilmiş fotoğrafım

                                                   UZAY VE UZAYLI İLGİ ALANIMDIR
     Hala da okuyorum ya gerçi. İyi bir blog olmak için, sadece bir tema üzerine yoğunlaşılması öğüdü veriliyordu devamlı. Ben de edebiyatı seçtim tema olarak. Yazarların hayatlarına da meraklı olduğumdan, genelde onların hayatları ve yazın dünyaları hakkında, bu bloğumda yazıyorum. Haber izlemeyi severim. Akşam haberlerini kaçırmamaya çalışırım. Haber kanallarından da haberleri takip ederim ayrıca. Tartışma programlarını severim. Ama sıkı bir takipçi olduğum söylenemez. Denk geldiğimde izlerim. Eğer arkadaş ortamındaysak, beraber maç izlemekten ve yorum yapmaktan büyük bir haz alırım. Genelde güler yüzlü bir insanımdır. Kolay kolay sinirlenmem. Sinirlenmem de saman alevi gibidir. Yanar geçer yani. Uzaya ve uzaylılara merakım vardır. Haktan Akdoğan’ın katıldığı programlara bakarım.
                                                           CEM YILMAZ’CIYIMDIR
     Haber sitelerini takip ederim. Çok sesliliğe inanırım. Bu nedenle iktidar yanlısı, karşıtı, ortada olanı kim olursa olsun herkes ne yazmış, ne söylemiş dinlerim. Önyargı sevmem. Hayatımda da önyargılı olmamaya çalışırım. İnsanları dış görünüşüne göre değerlendirmenin yanlış olduğuna inanırım. Bir insanla ancak konuştuktan, bir şeyler paylaştıktan sonra notunu veririm. Dirayetli, sabırlı, inatçı ve hayatta başarılı olmuş insanları severim. Onları dinler. Kendi hayatıma dair paylar çıkarmaya çalışırım. Biyografi okumayı seviyorum bu nedenle. Mizahı severim. Cem Yılmaz gösterilerini tek geçerim. Kemal Sunal filmlerinde anlatılan Türkiye’nin hala değişmediğine inanırım. Bu yönden tekrar tekrar Kemal Sunal filmlerini izlerim. Kemal Sunal ile Recep İvedik’in aynı kefeye konmasına acayip tav olurum. Bir ara sevgilim vardı. Şimdi boştayım. Kendimi yazmaya verdim J Bu kadar yeterli herhalde. Ne diyorsunuz bu kısa biyografim hakkında.


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

17 yorum:

  1. Cem abi maalesef meslek lisesi mezunları artık boş çıkıyor bir de kat sayı olayları falan vardı eskiden bu olay zaten arka planda bırakıyorda meslek liseli mezunlarını.Abi seni tanıdığıma memnun oldum blog dünyasına hoş geldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni tanıdığıma memnun oldum. Hoşbulduk :)

      Sil
  2. Yorumlarinizla bu yazı daha güzel olacak

    YanıtlaSil
  3. Beklediğim mim gelmiş sonunda. :)
    Bundan sonra Cem Abi olarak hitap edeceğim, yaş farkı bunu gerektiriyor. :)
    Uzaya merakım var ama uzaylılara inanmıyorum açıkçası. Ayrıca Recep İvedik karakterinin Kemal Sunal ile kıyaslanmasını geçtim, kendisine bile tahammülüm yok. Sürekli de yeni filmini çekiyorlar. :D
    Daha yakından tanıdığıma memnun oldum abi seni. Keyifle okudum, çok güzel bir otobiyografi yazısı olmuş. :)
    Kalemine sağlık. Mim'e cevap verdiğin için de ayrıca teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah kardeşim. İçinden nasıl geliyorsa öyle de. Cem de diyebilirsin sorun olmaz :) Önemli olan saygı, sevgi. Zaten sen de sevdiğim, saydığım birisin. Bloğun güzel yanı da bu zaten. Senin gibi dostlar edindiriyor insana.

      Sil
  4. Seni tanımak çok güzel Cem. Birkez daha memnun oldum kardeşim.

    YanıtlaSil
  5. Seni tanıdığıma memnun oldum. Ama merak ettiğim konu KPSS sonucu :D

    YanıtlaSil
  6. Sizi daha iyi tanımak güzel oldu. Yanlış tercih sonucu olan olumsuzluklar kötü olmuş. Sanırım yeni tema kullanmaya başlamışsınız, hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Semih. Her şeyin hayırlısı ama. Kendimi en iyi şekilde anlatmaya çalıştım. Evet, temayı yeniledim. İstediklerimi tam karşılayan bir tema olduğunu söyleyemem. Daha iyisini bulana kadar bu kullanacağım.

      Sil
    2. Tema önerisi istiyorsanız her zaman yardımcı olabilirim.

      Sil
    3. Eyvallah kardeşim. İhtiyacım olduğunda kapını çalarım :)

      Sil
  7. Başarılarının devamını diliyorum :)
    Otomatik katılım deyince 3 cayma deyince 2 yi tuşlayarak işlem yapabilirsiniz :)
    Lütfen hattan ayrılmayınız.Aktarım sağlıyorum :)

    Bir dost...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum bir dost :) Çok mutlu ettin beni :)

      Sil