Powered By Blogger

28 Haziran 2016 Salı

Dan Brown Cehennem kitabı yorumum...(BÖLÜM 2)

     Dan Brown Cehennem kitabı incelemesine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün sayfa 55’ten 103’kadar olan bölümü inceleyeceğiz. Sienna, komşusundan aldığı elbiseleri Robert Langdon’a verdikten sonra, kendi odasına geçer üstünü değiştirmek için. Romanın başından beri bahsedilen at kuyruğu saçları aslında peruktur. Peruğunu çıkarır. Şimdi aynada saçları olmayan kendisine bakıyordur. Arkadaşı Dr.Marconi artık yanında değildir. Artık yalnızdır. Ve bundan sonra geleceği ne olacaktır? Sienna’nın gözyaşları artık belirsiz geleceği için akmaktadır. Farkında değildir ama artık yanında Robert Langdon vardır. Bir ara pencereden dışarısını seyrederken onu bir sevgili olarak düşünmüştür aslında. Evet, ondan hoşlanmaktadır. Ama şimdilik bizim de bilmediğimiz bir nedenden dolayı kendisini kabullenmeyeceğini düşünür.
dan brown cehennem kitabı

                                           METAL CİSMİN GİZEMİ ÇÖZÜLÜYOR
     Sienna ve Robert Langdon masaya oturur ve ne yapacaklarını konuşurlar. Ceketinde taşıdığı metal cismi ne yapacağını sorar Sienna. Ceketinin tüm ceplerine bakar ama hiçbir şey bulamaz. Ceketin ense tarafındaki bir bölmeden metal cismi çıkarır Sienna. Daha önce ceketinde böyle bir bölme olduğunu bilmediğini söyler Langdon. Cisim düz ve metal bir silindirdir. Kitaptaki ifadeyle biyotüp. Üzerinde bir simge vardır. Bu simge biyolojik tehlike anlamına gelmekteydi. Sienna bunun parmağını tanıma yöntemiyle çalışan bir tüp olduğunu söyler. Langdon inanmayarak parmağını tüpe basılı tutar ve tüp açılır. Bunun bir işaretçi olduğunu anlamıştır. Duvara fırlatır. Ekrana bir görüntü yansır. Görüntüde Botticelli’nin Cehennem Haritası tablosu vardır.
ONEDİO: DAN BROWN'IN "CEHENNEM" KİTABINDA GEÇEN MEKANLAR VE ESERLER 
                                                     DANTE’NİN CEHENNEMİ
     Botticelli bu tabloyu Dante’nin Cehennem eserinden yola çıkarak yapmıştır. Ama Langdon tabloya dijital ortamda başka şeylerin eklendiğini görür. Bu iş altından kalkılamayacak gibidir. Amerikan Konsolosluğu’nu arar. İsmini söylediğinde görevli, telefonu beklenen isimler arasında olduğunu söyler ve onu elçi yardımcısına bağlar. Elçi yardımcısı bulunduğu yere araba göndereceğini söyler. Ama gelen onu hastaneden öldürmeye çalışan tetikçidir. Bunun ardından kapı vurulmaya başlar. Kapıdakiler Amir’in gönderdiği acil durum ekibi, teftiş ve tepki desteği ekibidir. Sienna ve Langdon yine kaçmaya başlarlar. Bu sefer Sienna’nın motoruyla. Langdon nereden tutunacağını şaşırır. Sienna ona beline sarılmasını söyler. Bu durum onları birbirine daha çok yaklaştırmaktadır. Yolda giderlerken ekibin kullandığı siyah minibüsün aynısından görürler. Ve saklanırlar. Langdon arabayı gözlerken içinde rüyalarındaki peçeli kadını görür. Buraya kadar olan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?


                                          ÖTEKİ GÜNDEM- CEHENNEM KİTABI
                                          TARTIŞMASI/ BÖLÜM 1





Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

4 yorum:

  1. 2. Bölümün Bu kadar çabuk geleceğini beklemiyordum =) kısaca heyecan devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecandan hemen ikincisi de geldi :) Değerli yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  2. Baya iyiymiş Cem.. Benim rüyalarıma benziyor :)

    YanıtlaSil