Powered By Blogger

5 Temmuz 2015 Pazar

Çinli sanıp Korelilere saldırdılar...

    Tam canım Türkiye'm haberi. Devlete kızıp, hıncını vatandaştan çıkarmaya kalkmak.

 
     Yahu, vatandasin ne sucu gunahi var. Dogu Turkistan'a yapilanlar bir devlet politikasidir. O yuzden gerekli tepkiyi gostermek, devletimize duser.

 
      Ha. Vatandas olarak sende bir seyler yapmak istiyorsan. Bunun yolu bu degildir. Cinli sanip Kore'lilere saldirdilar haberi, bize bir sey kazandirmaz. Ulke olarak itibarimizi düsürür. Turist kacirir. Boyle yaparak, masum insanların kanina girmekten baska bir sey gecmez elinize.


      Vatandas olarak sokaklara cikabilirsin. Bu zulmu protesto edebilirsin. Hem de tum Turkiye'de. Boylece, hem icindekini haykirmis olursun. Hem de demokratik hakkini kullanmis olursun. Ulkene gelmis turistleri, dovmek icin kovalamak gibi, utanc verici bir davranisin icinde de olmamis olursun. "Turkiye, Dogu Turkistan zulmune sessiz kalmadı. Tum Turkiye'de protesto gosterileri vardi" haberi, tum dunya basininda yer alsa. Gururlanmaz miyiz? Gogsumuz kabarmaz mi? "Turk'un adini, hayirli bir isin icinde gecirttik" diye. Tum Turkiye olarak zulmun karsisinda durduk diye.


      Bunun disinda, Cin mallarina boykot uygulayabilirsin. Sosyal medya uzerinden bir araya gelirsin. Kampanya baslatirsin. Cin malini evine sokmazsin. Bu da demokratik bir haktir. Kimse buna da cikip bir sey diyemez. Illa adam dovmek gerekmiyor. Medenice de tepkini ortaya koyabilirsin.


      Millet olarak, yanlislarimizdan biri de:linc kulturu. Savasmamiz ve yenmemiz gereken kotu huylarimizdan biridir linc kulturu. Buna yonelik de, okullarda egitim vermeliyiz. Su okullarda vermemiz gereken egitimler o kadar cok ki.


      Turk milleti, Cinli sanip Kore'lilere saldirdilar diye haber olmamali. Kacinci yuzyilda yasiyoruz. Bu yuzyildan, millet olarak alacaklarimizi almaliyiz artik.


      Ilk olarak. Bu linc girisimini kim baslatti? Halki, kim ya da kimler galeyana getirdi?  Derhal bulunmali. Ve en agir sekilde cezalandirilmalilar. Gerci hukuk sistemimizde, bunun icin de dogru durust bir ceza yoktur. Adalet Bakanlıgi, bu olayi takip etmeli. Az ceza almalari durumunda. Itiraz etmeli. Ve hukuken varsa bir eksik. Meclisten yeni bir yasa gecirilmeli.


      Ve böyle yaparak. Tum dunyaya su mesaj verilmeli:ulkemize her turist gonul rahatligiyla gelebilir. Devlet olarak, biz can guvenliklerini garanti ediyoruz. Gordunuz. Bu olayın takipcisi olduk. Ve suclularin, gerekli cezalari almalarini sagladik. Bu anlattiklarim, uygar bir memleketin yapmasi gerekenler. Buranin dag basi olmadiginin, herkes farkina varmali. Yok oyle, "Canim istedi, adam dovecem" demek.

 
      Her zaman, ama her zaman, once hukuk. Ilk hukuk. Herkes icin hukuk.
     
     



     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder