Powered By Blogger

31 Mart 2015 Salı

Şiir ezberlemenin faydalari...

Şiir ezberlemenin faydalari

    Şiir neden ezberlemeliyiz? Şiir ezberlemenin faydalari nelerdir? Bu yasiniza kadar illaki, okulda da olsa şiir okumussunuzdur. 23 Nisan'da da şiir ezberleyip okuyanlariniz da olmuştur. Peki, siir ezberlemek size ne kazandirdi hic düşündünüz mu? Bu toplumda, hep şiir okumamiz soylendi ama, neden okumamiz ya da ezberlememiz gerektiği soylenmedi. Bir is yapıyoruz ama,  bize faydasi ne bilmiyoruz. Siir ezberlemenin iki temel faydasini görürüz.
      Birincisi; kelime dağarcığını gelistirir. Kelime dagarcini gelistirmek, hem yazarken, hem de okurken çok işimize yarar. Çünkü ne kadar çok kelime bilirsek, kendimizi o kadar iyi ifade ederiz. En basitinden mail atmak. Is yerlerinde, ne istediginizi ifade eden kısa ve öz mailler atmak onemlidir. Maili alan kisi, okuduklarindan sizin ne istediginizi anlamalidir. Siz de takdir edersiniz ki, sınırlı kelimelerle pek de fazla bir şey anlatamazsiniz. Yani,  siir ezberlemenin faydalari matematik gibi değildir. "Nerede işime yarayacak bu?" diyemezsiniz. Çünkü hayatta hemen karsiniza cikar.
     Ikincisine gelince de. Hafizayi kuvvetlendirir. Unutkanlik, bu çağda almis basini gidiyor. Sadece yaslilarda da değil. Gençlerde bu unutkanlik yarisinin icindeler. Şiir okumayi sevmeyen gençler olabilir. Ama faydasini goruyorsunuz işte. Bunun yaninda, sevgilinize edecek romantik kelimeler icin, internette araştırma yapmaniza da gerek kalmaz. Bir tasla iki kuş yani. Belli de olmaz. Bakarsiniz, ezberledikten sonra bu iş hosunuza da gidebilir. Üstelik, istediginiz siirden de baslayabilirsiniz.

Foto kaynak : http://www.sitebuilderreport.com/stock-up


Blog linki : yasamdanyazilar.blogspot.com


2 yorum:

  1. Yeri geldiğinde ezberden şiir okuyabilen bir erkek çok kadının hayalidir. Varsa kötü huylarını unutturur, kadını yumuşatır. Tabii ki geçici bir süre :)

    YanıtlaSil
  2. Biz erkekler icin faydali bu harika yorum için teşekkürler:)

    YanıtlaSil