Powered By Blogger

9 Şubat 2015 Pazartesi

Sevdiğin işi yapmak yalan mı?

        Müzeyyen Senar’ın ölümünden birkaç yıl önce yapılan bir röportajını izledim.Spiker,”Benzemez kimse sana şarkısını sizden dinlemeyi özledik”dedi.Senar’ın verdiği cevapsa kafamda soru işaretleri oluşturdu.Senar,”Ben özlemedim,bıktım”diyordu.”Demek ki insan sevdiği işi bile yapsa gün gelip bıkabiliyor”dedim kendi kendime.”O zaman benim sevdiğim işi yapmak için arayışlarım boşuna mı?” diye sormadan edemedim kendime.

        Bize hep öğütlenen,”Sevdiğiniz işi yapın”değil miydi?Bende bu sözden yola çıkıp yıllardır severek yapabileceğim mesleği arayıp duruyorum.Bir arpa boyu yol alabilmiş değilim.Ama buna rağmen yine de kendimi sorgulamaya,yoklamaya devam ediyorum.Kim bilir belki bir gün kafamda o meşhur ışık yanar diye.Askere gitmeden önce çağrı merkezinde çalıştım tam üç yıl.Zaman zaman sevdim ama genelde çıkacağım günü hayal edip durdum.
        Ben sadece sevmeyerek yaptığım işte bıkkınlık yaşayacağımı düşünüyordum.O yüzden sevdiğim işi bulunca her şey bitecekti sözde,feraha erecektim.Hiç sıkılmayacaktım.Ama öyle değilmiş baksanıza.Hayatını şarkıcılığa vermiş Müzeyyen Senar’ın,”Bıktım”sözlerini duyunca beynimden vurulmuşa döndüm.Kurduğum tüm hayallerim yıkıldı.Demek ki bize hep anlatılan sevdiğimiz işte çalışırken bıkmayacağımız,sıkılmayacağımız sözleri yalanmış.Bir masaldan ibaretmiş.
         Ama buna rağmen seveceğim işi aramaktan vazgeçmeyeceğim.En azından kendi sevdiğim mesleğimde sıkılırım.Madem ki her halükarda sıkılacağım.Seçimimi sevdiğim meslekten yana kullanırım.

Foto kaynak:http://www.sitebuilderreport.com/stock-up#q=work&page=1


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com.tr

4 yorum:

  1. Selamlar,
    Bence yanlış bir açıdan bakıyorsunuz.
    Müzeyyen Senar bir dev. Yüzlerce muhteşem eseri yorumlayışı zihinlere kazınmış. Repertuarından belki binlerce şarkı gelmiş, geçmiş... Ama biz onu ne ile tanıyor, hangi şarkıyla hatırlıyoruz? "Benzemez kimse sana"

    Tamam, üstad bu şarkıyı muhteşem söylerdi. Yorumuyla şarkıya neredeyse bir kişilik kazandırmıştı. Herşey çok güzel ama, her yerde karşısına hep aynı şarkının çıkmasının böyle derya bir sanatçıyı bıktırması bence çok normal.

    Şöyle bir açıdan bakalım. Bence, harika bir blog sayfanız var. Gerçekten böyle düşünüyorum. Fikir, olaylara bakış açısı, yorum, karakter, eğitim, politik görüş gibi konuların hiçbirinde sizinle aynı şekilde düşünüyor olmamama rağmen, azminiz, yaratıcılığınız, sürekli üretiyor, sürekli emek harcıyor, ısrarla deniyor oluşunuz beni gerçekten etkiliyor. Bunlar benim görüşüm. Umarım bir gün bu işte (blogger'lık) Türkiye'nin sayılı isimlerinden olursunuz.

    Ancak o gün geldiğinde, gittiğiniz her yerde, her ortamda, bu kadar yazınız içerisinde, sürekli bir tanesi size sorulsa, ve bu durum Müzeyyen Senar'da olduğu gibi en az 50-60 yıl devam etse, bıkmaz mısınız? "Yahu kardeşim, bu kadar eser vermişiz, diğerlerini de sorsanıza" demez misiniz? Ben derdim.

    Söylediğiniz röportajı izlemedim ama sanırım Müzeyyen Senar'ın bıkkınlığı da sevdiği işten değil, sevdiği bir eserinin, yani çocuklarından birinin, böylesine diğer çocuklarının önüne çıkarılmasından kaynaklanıyor.

    Yazının geri kalanında anlattıklarınıza da katılıyorum. Özellikle final cümleniz harika. Elinize sağlık. Yine harika bir yazı olmuş.

    Sevgiler, Saygılar,
    Altuğ Tatlı
    http://www.liveaplus.com

    YanıtlaSil
  2. Bu sozleri duymak gercekten onur verici. Ozellikle de sizin gibi profesyonel bir blogcudan. Daha once de soylemistim. Blog tasariminiz harika. Fotograflardan yazi stiline kadar. Icerige gelirsek. Ilmek ilmek hazirlanmis yazilardan olusuyor. Kaynak bir eser gibi. Ornek: Tenten yaziniz. Bir yazi dusunun ki, olayin ilk cikisindan gunumuze kadar tum detaylarini barindirsin. Bu bilgi birikimi, bu yazi dili harika. Tenten'le ilgili bir arastirma yapsam hic Google'da aramam. Direk sayfaniza gelirim. O kadar dolu dolu icerige sahip cunku. Guzel dusunceleriniz icin tekrar tesekkurker

    Sevgiler, saygilar
    yasamdanyazilar

    YanıtlaSil
  3. Estağfrullah.... Profesyonellik ne haddimize... Henüz öğrenme yolundayız. Ancak, bu yorumunuz yukarıdaki yazınızdaki soru işaretlerinizin cevabı aslında. Severek yazdığınızda, o sevgiyi okuyucuya yansıttığınızda o iş güzel oluyor. Hem yazan, hem okuyan keyif alıyor... Bu aslında her iş için geçerli. Severek yapılan işin değeri bir başka... Bu yüzden sevdiğiniz işin peşinden koşmaktan yılmayınız...

    Sevgiler, Saygılar,
    Altuğ Tatlı
    http://www.liveaplus.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ogudunuzu, kulagima küpe yapıp yola devam edecegim. Her zaman için de böyle birikim dolu yorumlatyorumlarinizi beklerim.
      Saygilar

      Sil