Powered By Blogger

11 Ocak 2015 Pazar

Gece bir başkadır...

      Ben geceyi,gündüze göre daha çok seviyorum.Özelikle geceleri ışıklar yanar ve sokaklar,caddeler aydınlanır ya.O çok hoşuma gidiyor.Her yer ışıl ışıl bir sokakta gezdiğinizi düşünsenize. Yaşadığım bu duygu favori duygularımdan biridir.Bir şehrin yaşadığının göstergesi ışıl ışıl aydınlık caddelerdir.Ve o caddeleri doldurmuş insanlardır.İnsan yaşadığını hisseder böyle caddelerde.İnsanın içi sıcacık olur.

      Bir de gece yolculukları çok hoşuma gider.Gece yapılan otobüs yolculukları ne de güzeldir.Otobüsün ışıkları yanar.Kafanı yaslarsın cama.Otoyoldaki ışıklar geçer yanından bir bir.İşte keyif verici bir mutluluk.Koridora doğru başımı uzatırım.Şoförün o büyük camından önümüzde uzanan o yola bakarım.Arda arda sıralanmış ve geceyi aydınlatan lambaları görürüm ışıl ışıl.Gece demek ışık demektir.İkisi birbirinden ayrılmaz.Ve ikisi birbiriyle güzeldir.
      Gece olur ve evlerin teker teker ışıkları yanar ya.(Sanırım bu söz bir şarkının içinde de geçiyor)Bu durum da bana ayrı bir huzur verir.Gece bir evde yanan bir ışık orada bir ailenin yaşadığını anlatır.Az sonra tüm ailenin toplanacağını ve akşam yemeği yiyeceklerini gösterir.Bir masa etrafında toplanmış bir aile huzur demektir,mutluluk demektir.Gece deyince benim aklıma bunlar geliyor.Gece bana bunları anlatıyor.Sizde de öyle mi peki?Gece deyince sizin aklınıza neler geliyor?

foto kaynak:www.fotokritik.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

7 yorum:

  1. Gece demek huzur demek,el ayak cekilince ve sessizlik kapladiginda sehri, sessizligin sesini dinlemek demek ve o anda ilham geldiginde biseyler karalamak...

    YanıtlaSil
  2. "Yalnızlık çöker kalpler şehrimin üzerine , güneş perdelerini kapatmaya uzanırken . Tigris "
    Gecenin bendeki anlamı

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir tanimlama. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ben de geceleri seven biriyim. Hatta gece ve sabah insanlarının kimyasının ayrı olduğunu ve değişitirilemez olduğunu düşünürüm. Hatta bununla ilgili bir yazı yazdım, ama henüz süsleyip yayınlamadım. Gecelerin büyüsü başkadır vesselam. Güzel konu... ;)

    YanıtlaSil