Powered By Blogger

5 Ağustos 2017 Cumartesi

İnternetim bitti...

      İnternetim bitti sevgili okuyucular. Daha önce kontörlü hat kullanıyordum. “Ben hiç faturalıya geçmem” diyordum. Ama büyük konuşmamak lazımmış. Şimdi faturalı kullanıyorum. Faturalıya geçtikten sonra hiç netim bitmemişti. Faturalıya geçtiğim bir yılı geçmiştir.
     3GB paketim dün itibariyle bitti. Ama işte ne yapacaktım? Çünkü alışmışım her molaya çıktığımda hemen sosyal ağlara ve bloğa bakmaya. Bu sefer bakamayacaktım. İlk saatlerde etkilenmedim de, ileriki saatlerde içim içimi yedi.
     “Acaba bloğa yorum yapıldı mı?” ya da “Bugünkü okunma sayısı şu saate kadar kaç oldu?” diye. Bir bakıma da bu durumun iyi olduğunu düşündüm. İnternetsizliğe nasıl bir tepki verecektim? İnternetin tutsağı olduk ya. Her şeyin fazlası zarar sonuçta.
İnternetim bitti
HEMEN NETE BAĞLANMAK
     “İnternetim bitti diye karalar bağlamayayım. Bardağın dolu tarafından bakayım” dedim. Ama şimdilik buna hazır değilim galiba. Çünkü eve gelir gelmez hemen nete bağlandım. Heyecanla gelecek bildirimlere bakmaya başladım.
     Ortalık yıkılmamış tabi benim nete bağlı olmadığım zaman diliminde. Blogda günlük ortalama okunma sayıma ulaşmışım. Denetlenmeyi bekleyen yorum yoktu. İşin kötü yanı ne biliyor musunuz? Net paketi ayın 10’nunda yenileniyor. Daha bu durum devam edecek yani.
     Nete girmemek dünyanın sonu değil sonuçta. Ama alışkanlık işte. Birde blogculuk var tabi. Blog olmasa internet ile bu kadar sıkı fıkı olur muydum? Gerçi blogtan önce de köşe yazılarını okuyup, haber sitelerini takip ediyordum.
     Ama blog hayatıma girdikten sonra net artık benim için vazgeçilmez oldu. Blog dünyasına ilk adım attığımda yazılarımı telefondan yazıyordum. Ama acayip zor oluyordu. Neyse konu dışına çıkmayalım.
İNTERNETİM BİTTİ AMA YARARI NE OLDU?
     Net paketimin bitmesinin güzel yanı ise şarjımın bitmemesi ya da çok az kalmamış olmasıydı. Ama şunu da anladım ki, net olmayınca telefonun hiçbir anlamı kalmıyor. Cebimde telefonum var ama hiç elim gitmedi o cebime. Bir saate bakmak için baktım o kadar.
     Net olmayınca ben telefondan oyun oynayıp vakit geçirmeye çalıştım. Oyunda telefona indirdiğim bir oyun değildi. Hani Google Chrome’a girdiğinizde internet yokken bir dinazor çıkıyor ya. Bir ara ona takıldım işte. İnternetim bitti dediğim gün böyle geçti işte.

12 yorum:

  1. Benim de internetim olmaması sayesinde ders çalışıyorum ve internet yapmaya da niyetim yok 😊

    YanıtlaSil
  2. On cigabaytlık kotam var. Tatilde hele hemen bitiyor. Biraz arttırmak istedim; ama iki yıl dolmadan olmuyormuş. Sınırsız alabilirim. Yeni bir hat. Ama çok oyalar. Çok zaman kaplar. Almıyorum. Telefona da yükletmiyorum. Zaman zaman bitiyor, bana da müthiş bir zaman kalıyor o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10-20 derken 30. Hiç biri kesmeyecek bizi bu gidişle :) Gerçekten büyük bir boş vakit kalıyor :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Bir an kendimi gördüm sanki:) intermetim ayın yarısında bittiği için kimseye kolay kolay yorum yapamıyorum,ziyarette edemiyorum. :) Blog yokken hiç neti aramazdım. Şimdi intkolik olmuşum. 😀 Ah ahh kotanın dolması ne zordur çeken bilir. 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  4. Bu benim için de sorun oluyor. Ya kotayı yükseltmek ya da bitmeyen internet almak lazım. Bazen ay sonu gelmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmeyen internet yapsınlar :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. Şu bitmeyen internet olayı için ben de varım! Adil kota olayından bıktımmm resmen. Ayın 2. haftasından sonra kağnıdan hallice internetimiz :( Neymiş sınırsızmış. Bırakınız lütfen yaff :Z

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adil kota olayından hepimiz şikayetçiyiz ya. Bu şikayeti güzel dile getirmişsin. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  6. Nasıl da bağımlı olduk internete:( Herkes aynı sanırım... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok birbirimizden farkımız :) Yorum için teşekkürler.

      Sil