Powered By Blogger

22 Temmuz 2017 Cumartesi

Okuma günlüğüm #2

     Okuma günlüğüm ile yine karşınızdayım. Bu yazıda blog arkadaşlarımın yazılarına yer vereceğim. İlk okuduğum yazı Blog Tecrübem’den. Hani şu modemlere patates falan takılınca çekim gücü artıyor falan diyorlar ya. O konuya değinmiş. Benim merak ettiğim bir konuydu. Mübarek patatesi de elektronik dünyasının içine soktular ya. Peki patates gerçekten çekim gücünü arttırıyor muymuş? Cevabı Blog Tecrübem’in yazısında. İkinci okuduğum yazı ise Mustafa Sönmez’in bloğundan. Habertürk’te hadislerin tartışıldığı bir program vardı. Konuklar; Caner Taslaman ve adını ilk kez duyduğum Ebubekir Sifir’di. Ben ki o kadar dini içerikli yayınları takip ettiğimi sanırım, bu Ebubekir Sifir’i nasıl duymamışım, hayret. Programı başlarken gördüm aslında ama izlemedim.
Okuma günlüğüm
DEVE SİDİKLİ PROGRAM MI?
     Okuma günlüğüm yazımda bu programa yer vereceğim hiç aklıma gelmezdi. Gerçi programı yazmayı düşünmüştüm. Çünkü bu tür dini tartışmaları hiç kaçırmam. Beş dakika kadar izledim. Program beni sıktı. Bende o yüzden izlemedim. Ama Mustafa’nın yazısını görünce, programın detaylarını öğrenmek için tıkladım yazısına. Caner Taslaman programa deve sidiği getirmiş. Karşısındaki konuşmacıya içmesi için. Tartışma tam magazinlikmiş. Mustafa, hem o bölümünü,hem de programın tamamını yazısına eklemiş. Bu arada bugün Facebook’ta gezerken, programın kısa bir bölümüne denk geldim. O bölümde Kuran’da Cuma namazı var mıdır, yok mudur tartışmasıydı. İlk defa Caner Taslaman’ın bir soruya tatmin edici bir cevap veremediğini gördüm.
FELSEFEYİ BİRDE MECZUP’TAN OKUYUN
     Son yazı ise Meczup’tan. Kendisi YGS için çalışıyor. Çalıştığı konulardan biri de felsefeymiş. Felsefe hakkında öğrendiklerini bizlerle paylaşmış yazısında. Felsefenin doğuşundan, felsefenin sorularına kadar bizim anlayacağımız şekilde, sade bir biçimde yazmış. Yani öyle felsefe terminolojisine girip, yazıyı anlaşılmaz hale getirmemiş bazılarının yaptığı gibi. Bu arada kendisi blog temasını yenilemiş. Benim çok hoşuma gitti. Bakalım sizde beğenecek misiniz? Bugünki yazımda devamlı takip ettiğim bloglardan okuduğum yazıları paylaştım sizlerle. Bu serinin devamında da yine bloglardan beğendiğim yazıları yazabilirim ya da tamamen bunun dışında köşe yazılarından seçtiğim yazılarda olabilir. Okuma günlüğüm yeni yayınlarıyla, sıklıkla olmasa bile yine sizinle olacak.
     


6 yorum:

  1. O patatesin etkisinde, daha doğrusu ne, neyi çekiyor, bunlara aklım ermiyor ama değerli bir arkadaşımız. Mustafa Sönmez benim favori bloğumdur, kendisini de tanıdım. Müthiş akıllı ve her şeyi, inceleyen, irdeleyen donanımlı oğlumdur. O tartışmayı midem çok çabuk kalktığı için izleyemedim ama ne saçmalıktır bunlar. Hâlâ cuma namazı var mı yok mu diye tartışılıyorsa, o zaman nasıl bir inanıştır ki, oturtamadılar bir türlü. Ramazan'da tv programlarında da olur bu her sene. Bir karar verin ya da yeniden inceleyin, doğrusunu bulun artık bu tekrar soruların cevaplarının. Meczup çok ilginç bir blog yazarı. Çabucak kaynaştık ona. Bir bakayım bloğuna. Çalışman için teşekkürler Cem. Sen araştırmacısın. Kitaplar hakkındaki değerlendirmelerini özledim doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaktim olduğunda kitaplar hakkında da yazı yazmaya devam edeceğim. Bu güzel yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  2. Bende okuma şenliği gibi birsey sanmistim :) şu patates olayini bende merak ettim. Sagol bilgilendirdigin icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenlik yapacak kadar okuyamıyorum daha ya :) Ama okumak isterdim tabi. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Güzel bir derleme olmuş.Bakalım o yazılara o zaman :)

    YanıtlaSil