Powered By Blogger

17 Temmuz 2017 Pazartesi

Fatih Terim kavga...

Fatih Terim kavga...
     Fatih Terim kavga mevzu, herkesin gündeminde. Olayı ilk duyduğumda şaşırdım aslında. Hiç öyle mekan basıp, adam dövecek performans beklemezdim kendisinden. Ama sonra, “Niye şaşırıyorsun ki? Bunlar Türkiye’de normal şeyler” dedim. Çünkü bu ülkede herkes adaleti kendi sağlamaya çalışıyor. İşin kötü yanı, insanların adaleti kendi sağlamaları değil aslında. Kötü yanı: Toplumun bu tür davranışlardan hoşlanması. Tabi toplum derken, herkesi dahil etmiyorum. Ama büyük bir çoğunluk böyle insanlardan hoşlanıyor. Böyle otoriter, dediğim dedik insanlar çok seviliyor. Toplumumuzun genelinde var bu. Şimdi büyük bir çoğunluk, “Adama helal olsun. Mekan basmış. Hem de damatları ve korumalarıyla” diyordur. Mehmet Demirkol yazdığı yazıda, bu toplumumuzdaki yaraya değinmiş. İsterseniz ona da bir göz atın derim. Mehmet Demirkol’un yazısı.

6 yorum:

  1. Hiç şaşırmadım çünkü adam da öfke kontrolü yoktu zaten. Saçını başını yolan bir adam başkasına neden zarar vermesin ki ? Ee arda turanı uzaklaştırdılar ya peki buda uzaklastırılcakmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunun cevabını biliyorsun. Elbette ki hayır. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Bu gün bir arkadaşımla bu konuyu konuşmuştuk. Konu Fatih Terim değildi de insanların güce yamanması, temenna etmesi, korkudan mı bilinmez ses çıkarmaması, hatta böyle insanların el üstünde tutulması ile ilgiliydi. Sanırım toplumsal kişilik bozukluğunun bir farklı dışa vurumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim toplumda güce tapılıyor resmen. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. İnsanların içinden ne çıkacağı belli olmaz :) O yüzden herkesten her şeyi beklerim ben açıkçası :) Bazen kendi tepkilerime de inanamadığım olur çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya. Bazen bende, "Bunu nasıl söyledim ya da böyle davrandım?" diyebiliyorum :) Yorum için teşekkürler.

      Sil