Powered By Blogger

28 Temmuz 2017 Cuma

Blogu takip etme, sonradan takibi bırakacaksan...

     Blogu takip etme hakkında bir şeyler yazmak istiyorum. Ne zamandır yazacaktım da, bir türlü sıra gelmedi. Şimdi biz blogcular olarak her gün blog istatistiklerini takip ederiz. Sayfa görüntülenme sayısından, yapılan yorum sayısına kadar. Değişiklik olabilecek bütün değerlere bakarız. Bu değerlerden biri de, bizi takip eden kişi sayısıdır. Takipçi sayımızda göreceğimiz artışlar bizi ayrı mutlu eder. Eğer biri beni takip etmeye başlamışsa, “Yazdığım yazılardan biri, yine birinin kalbine dokunmuş ki beni takip etmeye başlamış” diyorum. Tam tersi olunca da üzülüyor insan. Bakıyorsun takipçi sayın düşmüş. ”Benim hangi yazımdan memnun olmadı acaba? Son günlerde sevmediği tipte çok mu yazı yazdım” diyorum.

Blogu takip etme

ARTIK SUİSTİMALE İZİN YOK
     Blogu takip etme olayında bir art niyet var gibi. Nasıl yani? Şöyle ki: Biz adamı, bizim yazılardan memnun kalmadı diye takibi bıraktığını düşünelim. Bunun için kendimizi sorgulayalım. Ama adam sen takip etmeye başladıktan birkaç gün sonra, seni takibi bıraksın. Sen o zaman takipçi kazanmak için beni takip etmişsin. Şimdi şu blog aleminde birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Beni takip eden bir arkadaşım olursa, ben de takip ederim. Blogu ilgi alanıma girmeyen bir blog olsa bile. Çünkü bu takip işleri önemlidir. Takipçi sayısının artmasının blog yazarının dünyasındaki yansımasını bir üst paragrafta anlatmaya çalıştım. Ama bundan sonra böyle bir suistimale izin vermeyeceğim.
YAZILARIMI BEĞENMEYİP BIRAKANLAR
     Beni sadece takipçi sayısının artması için takip edenleri farkettiğimde, hemen takip listemden çıkaracağım. Ama şunu da belirteyim: Bir kişi gerçekten benim yazılarım hoşuna gitmediğinden dolayı takibi bırakabilir. Bak ona eyvallah. Diyecek lafım yok. Ama o beni takibi bıraktı diye ben bırakmam. Eğer ki yazıları hoşuma gidiyorsa, onu takibi sürdürürüm. Bugüne kadar bir ya da iki kişiyi takip listemden çıkarmışımdır. Oda son yazılarını beğenmediğimden. Gerçi yazılarını da beğenmesem hemen listemden çıkarmam. Ama son yazılarını beğenmiyorsam ve bu kişi de sıkça yazı paylaşmaya başladıysa. İşte o noktada takip listesinden silinme vakti gelmiş demektir. Blogu takip etme konusunda gözüme çarpan bu durumu sizlerle paylaşmak istedim. 

40 yorum:

  1. Bende her takip edeni begenmesemde ederim. Takipten cikarsam haksizlik etmisim gibi geliyor. Takip ettiklerimi kolay kolay silmem. Ama bir iki kez ekledigim kisinin silindigini fark edip tekrar ekledim. Ve bir kisiyi sildim. Yazi icerigi bana göre fazla müstehcen geliyordu.. onun disinda takibe takip olunca silinmesi cikarciligin simgesi bence ve ayip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem ayıp hem saygısızlık. Bende kolay kolay takipten çıkmam. Ama böyle yaptıklarında da insanı aptal yerine koymuş oluyorlar. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Yada bunun blog kesif etkinkiginde yer alip kendini takip ettirip sana geri donus yapmayan sanki o yorumu yazip blog adresini yazmamis gibi davranan versiyonu var.Takip etmeyebilirsin gayet anlarim ama boyle bir etkiligin icinde yer aliyorsan gerekeni yapmalisin dimi??Daha 4 yazi oldu paylasali benim.Olabildigince kitleye ulasmak istiyorum en saf duygularimla ama hal boyle olunca insanin bir nebze hevesi kiriliyor ne yalan soyleyeyim.
    Yaziniz cok guzel olmus...🖒Sevgiler🙋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey kendini takip ettirinceye kadar işte. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Çok samimi bir yazı yazdın bende samimi olarak devam edeceğim.
    Vallahi kardeşim öyle güzel anlattın ki olayı cidden kalemine sağlık. Hani insan takip etmeyi bırakır eyvallah problem yok ama insan kibarca bir neden söyler bundan dolayı bıraktım diye. Yanlış bir şey yazılmışsa telafi edilir. Yok yazılanları beğenmiyorsa baştan neden takip ettin. Birde şu var yoruma ben takip ettim sende et gibi şeylere deli oluyorum. Ama ağzımı açıpta kimseye bir şey demem. Diyemem. Bende sessiz sedasız gidip takip ediyorum o zatı muhteremleri varsın mutlu olsun. Her neyse bu değerli paylaşım için çok müteşekkirim. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni takip eden diyorlar ya. İnadına takip etmeyeceksin. Emrivaki ile takip mi olur ya? Ama davranışın çok olgunca. Yorum için teşekkürler.

      Sil
    2. Haklısınız emrivaki ile olmaz ama kimseyi kırmak istemiyorum. Rica ederim. Ben tekrar teşekkür ederim.

      Sil
    3. O senin inceliğin be kardeşim. Yorum için tekrar teşekkürler.

      Sil
  4. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz sözü acaba takibe bakılmaz olarak değişse mi? Takip, takipçi bu kelimeler şifre gibi sanki. İnsanların derdi nedir? Hiç bir emek karşılıksız kalmaz, üstelik snal alem gibi dev bir platformda küçük hesaplarla zaman kaybetmek anlamsız. Yine bir söz geldi aklıma, kalan sağlar bizimdir... Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan sağlar her zaman bizim tabi. Siz ve sizin gibi kaliteli bloglar olduğu sürece de buralar hep bizlerin olacak. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. Kendinin ürettikleri olması takip etmem için yeterli, zaman zaman ilgimi çeken yayınları olabiliyor kişinin. Ancak hakaret veya incitici bir durum söz konusu olursa düşünürüm durumu. :)
    Takipçi sayısının yükselmesi elbette önemli ancak takip et de ben de seni takip ederim durumunu düşünmedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni nesil için bu takip olayı çok önemli :) Siz en güzelini yapıyorsunuz :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  6. Instagram da özellikle sık karşılaşıyorum o tiplerle :) Ama Blogger'da da mevcut. Ben de mesela destek amaçlı takip ediyorum, yorum yapıyorum, paylaşımlarda bulunuyorum. Ama karşıdan hiç bir tepki almayınca hemen takipten çıkarıyorum. Çok nadirde yazılarından rahatsız olduğum kişileri de takip listemden çıkarırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktın olmuyor. Hiç beklemeyeceksin. Bam bam çıkaracaksın hemen takipten senin gibi :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  7. Çıkarcılığın sosyal medyaya izdüşümü :)

    Ben gelen yorumlarda ilgimi çeken bir şey olursa gidip yorum sahibinin blogunu mutlaka ziyaret ediyorum. Beğenirsem takibe alıyorum, beğenmezsem almıyorum. Yani yazılarımı beğenip blogumu takibe alan her kişinin blogunu ben de beğenmek zorunda değilim. Bence ağrısız ve pratik bir yol, tavsiye ederim:) Takibe takip hiç yapmadım, beğenmezsem takip etmem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir tavsiye :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
    2. Aynen! Ben de evde yazar gibiyim. Beğenmedi isem takibe almam. Takipten çıkarttğım bloglar da hep yazı kalitesi düştüğü içindir. Takibe takip beğeniye beğeni benim tarzım değil.

      Sil
    3. Yazı kalitesi çok önemli. Birde devamlı yazı paylaşıp durunca takipten mecbur çıkarmak durumunda kalıyorum. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  8. Kaleminize sağlık vallahi çok doğru! İşi hırsa bindirmeye ne gerek var anlamış değilim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep daha çok, daha çok takipçi. Ama takipçiyi nasıl kazandığın önemli değil. Bu hırs da kör ediyor gözlerini. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  9. Maalesef sosyal medya kullanımından kaynaklanan bir alışkanlıkla popüler olma hevesiyle ortaya çıkan saçmalıklar. Ayrım kıstasınız çok doğru, ben de öyle yapacağım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter vs. ağlardaki olayı buraya uygulamaya çalışıyorlar. Ama sonunda patlarlar bu gidişle. Çünkü burada bir emek var. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  10. Ben,kendi adıma hiç takılmıyorum bunlara :) Her yerde her tür insan var.Gelen de giden de sağ olsun :) Beni kim takipten çıkarmış ilgilenmiyorum bile :) Öbür türlü yorucu olur bence :) Günün güzel geçsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tavrına her zaman imreniyorum :) Gecen güzel geçsin. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  11. Size hak veriyorum. Bir de beni takip etmiyor ben neden takip edeyim diye düşünenler var. Herkes herkesi takip etmek zorunda değil fakat sırf takipçi sayısı artırmak adına bu tarz samimi olmayan davranışlara girilmesi üzücü. Bu yüzden birçok kaliteli blog un takipçi sayısı oldukça az. Benim için blog yazarken mesele takipçi sayısı değil ancak paylaşımlarımın insanlar tarafından okunması ve beğeni kazanması önemli elbette. Kimsenin takip etmediği bir blog a yazı yazmak zor olsa gerek. Ben de bundan sonra sizin gibi yapacağım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazmaya gönül verdiğimiz için yazıyoruz. Ama yine de insan takip edilmek ve yazılarının değerlendirilmesini istiyor. Bir karne gibi oluyor. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  12. Zaten biz kimseyi memnun etmek için yazmıyoruz ki! Ben birini takip edince karşılık beklemiyorum. Ama bazen öyle bencil ve egoist blogcular çıkıyor ki insan merak eder bir bakar. Ben bloguma uğrayan herkesin blogunu ziyaret ediyorum. Zaten çok da önemli değil beğenmeyen bir daha girmez... Yani izleyici sayısını falan çok takmamak gerekli. Hatta ben izleyiciler eklentisini uzun zaman kullanmadım bile... Zaten izleyici kapma işine giren bir blog yazarını takip etmeye de gerek yok ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim bu net tavrını her zaman takdir ediyorum. Ne yaptığını bilen ve nereye gittiğini bilen bir kişiliksin. Zaten bunlara takılmayacağını biliyorum. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  13. Bu takip işini çok karıştırdılar şimdik...Şaka bir yana haklısınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suyunu çıkardılar diyelim :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  14. Bu maalesef sosyal medya sorunu. Takip edip karşısındaki kişinin de takip etmesini sağlıyor, sonrasında da takip garanti oldu mu takibi bırakıyor. Bu çocukça bir davranıştan öte değil. Ayrıca da bencilce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ifade ettiniz: Çocukca. Bencillik deseniz çağımız sorunu. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  15. :) Beğenmediğim kimseyi takibe almadım bu güne kadar. Hakkında fikrim olan yazılara da mutlaka yorum yapmaya çalışırım. Bana yorum yapıldığında da mutlu oluyorum yalan değil :)

    Blog dünyasında böyle bir durum hiç yaşamadım ama Instagram'da çok denk geldim. Kendilerine yer edinene kadar her yazıya yorum yaparlar, beğenirler. Bir sabah bir kalkmışsınız gitmiş. E daha dün akşam canım, cicim yorum yapmıştın. Şaka gibiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi böyle kullanmalarına karşıyım bende. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  16. Bence takipçi kazanmak adına yapılan tüm hileler, aptalca görünüyor. Ve kendini açık ediyor.

    - Laf olsun diye yorum bırakmak
    - Laf olsun diye yorum cevaplamak
    - Laf olsun diye içerik oluşturmak

    Birinin takibi bırakıyor olması, onlarca kişinin bırakması, birçok olumsuz yorum almak gayet oyunun kurallarına uygun, sıkıntı oluşturacak bir durum değil.
    Bence takipçi kazanmak uğruna blog başına geçmek sıkıntı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin düşüncen en güzeli. Ama insan yine de yorum almak ve takip edilmek istiyor. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  17. Takip işleri muhakkak önemli ama çok da kafaya takmamak lazım. Her yorum yaptığın, takip ettiğin sana da gelip karşılık verecek diye bir şey yok. Bahsettiğin şekilde yapanlar da vardır muhakkak. O çürük elmaları da hayatımızdan çıkaralım keyfimize bakalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Çürük elmalara hayır :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  18. Takipçi kazanmak için takip edip sonra takipten çıkmak hiç hoş değil bence de. Yukarıdaki tüm yorumları da okudum genel olarak herkes aynı düşünüyor. Bunu ben de bir süredir düşünüyordum. Bir süre takip edip yorum yapıp ondan sonra hiç uğramayanlar ve senin sürekli yorum yaptığın ve sana asla dönmeyen bloglar da var. Ben de neden acaba hiç uğramıyor diye soruyorum kendime. Sorun değil yorum yapmasalar da ben çok takmam. Eğer bir yayına içimden yorum yapmak geliyorsa her zaman yaparım. Yalnız Google Plus'ta paylaşılan yayınları kaçırmıyorum da okuma listesinde gözümden kaçan mutlaka oluyor. Yeni açılan bloglara destek olmak için takip etmek güzel bir davranış. Mümkün olduğunca destek olmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibi bırakanlar hakkında bende düşünüyorum. Acaba neden bıraktı diye? Ama takipten kısa bir süre sonra takibi bırakınca olay pek de yazdığın yazılarla ilgili değil gibi duruyor. Art niyet var yani. Yorum için teşekkürler.

      Sil