Powered By Blogger

12 Haziran 2017 Pazartesi

Sevgili günlük #1...

     Sevgili günlük, ramazan ayı güzel geçiyor. Birde şu uykusuzluk olmasaydı. Akşam yorgun argın işten geliyorum. İftardan sonra üzerime bir ağırlık çöküyor. Yorgunlukla o ağırlık bir birleşince. Kendimi yatağımda, başımı yastığımın üzerinde buluyorum. Sonra gece 01:30’da yeniden kalk. 10 dakika yataktan çıkmak için, kendimle savaşıyorum. Yataktan kalkıp sofraya oturduktan sonra da, uyku sersemliğim bir müddet daha devam ediyor. Sonra sonra uykum açılıyor. 03:20 gibi ezan okunuyor. Sonra bir daha yat, uyumaya çalış. Sabah 07:30’da bir daha kalk. Kalkıyorum ama. Gel de bana sor birde. Hala ilkokula giden çocuklar gibi, “Tatil gelsin, saatlerce uyuyacağım” diyorum. Yorgana sıkı sıkı sarılmış, uyuyan, bizimkileri görünce, “Keşke bende böyle yatabilsem” diyorum.
sevgili günlük, ramazan ayı, uyku, yaşadıklarım
GECE VARDİYASINDA RAMAZAN
     Sevgili günlük… Ramazan ayının ilk haftası, gece vardiyasına denk geldi. Bunun benim için daha iyi olacağını düşünmüştüm ilk başta. Ama işler hiç de düşündüğüm gibi olmadı. İşten gece 00:30 ile 01:00 arasında geliyorum. “Hiç uyumadan sahuru yapar, öyle yatarım” diyordum. Birkaç gece de denedim bunu. Ama perişan oldum. Gece uykusu kadar tatlı bir şey yok. Hani derler ya, “Gündüz ne kadar uyursan uyu, gece uykusunun yerini tutmaz” diye. Öyleymiş. Gece uykusunu transit geçip, sahurdan sonra 04:00’de yatınca, olanlar oldu. Uykumu alamadım, doğru dürüst dinlenemedim. Uykusunu alamamış bir insan kadar çekilmez birisi yoktur. Kendi çekilmezliğimden biliyorum.
BLOG YAZISIZ KALMAMALI
     Sonraki günlerde işten geldikten sonra, en azından 1 saat uyumaya çalıştım. Hiç uyumamaktan iyiydi. O bir saatlik uykunun ardından sahura kalkmak ise, tam bir ölümdü. Öyle böyle ramazan ayını yarıladık, hatta son 10 gününe de girmiş olabiliriz. Bu sene ramazan, hızlı geçiyor benim için. Ne ara bu kadar günü ardımızda bıraktık. Zaten normalde de zaman su gibi akıp geçiyor ya. Ne olduğunu anlayamadan günler bir çırpıda geçip gidiyor. Bu zaman sıkışıklığı arasında hiç bloğa bakamadım. Anca şimdi yazabiliyorum. Bu yazı için bile fedakarlık yapıyorum. Şu anda kafayı yastığa koyar koymaz uyuyabilecek bir durumdayım. Ama bloğumu daha fazla yazısız bırakamazdım. Bir daha ki görüşmemize kadar, kendine iyi bak sevgili günlük.

12 yorum:

  1. Ah kardeşim. Çalışma hayatı zaten vaktini alıyor. Program yapılacak gibi değil. Hayırlısı ile Ramazan mübarek bitince bol bol uyku takviyesi yaparsın. Uyku çok önemli gerçekten. Allah ibadetlerini kabul etsin kardeşim. Kolay gelsin dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Uykusuzluk çok kötüdür, 06 uykusu da çok önemliymiş. :)
    En çok muzdarip olduğum şeydir muzdariplik. Önceleri fazla yaşamak olarak adlandırıyordum, 72 saat uykusuz kalabiliyordum ve canavar gibi çalışıyordum; gençken tabii ki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında farkında olmadan kendimizi yıpratıyoruz saatlerce uyumayarak. Belki saatlerce olmamalı ama kararında uyunmalı. Gençlikte koymuyor tabi insana :) Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  3. Bende Hali hocam gibiyim. Yani eski hali gibi. Ama bu hal bende kronik bir hal aldı. Bir gün uyurum, bir gün uyumam. Ama benim bir şansım var, ben bunun için kendimi zorlamıyorum. İki günde bir, 3 saatlik uyku yetiyor. Sanırım bu konuda şanslıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadarcık uyku yetiyorsa gerçekten şanslısınız :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  4. aaa sen de günlüğe başlamışsın ne güzel :))
    uyku acayip zorluyor beni de ya, sabahları yataktan ayrılamıyorum :( ama dediğin gibi çabuk geçiyor bak ramazanı yarıladık bile. iyi uykular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ucundan kıyısından başlamak lazımdı günlüğe :) Sana da iyi uykular :) Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  5. Ramazanın benim için de en zortarafı ne açlık ne susuzluk uykusuzluk uykusuzluk :) Son 10 güne girdik çok şükür bitti sayılır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh uykusuzluk ahh :) Uyku candır. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  6. Uykusuz olunca ben de senin gibi huysuz oluyorum :)) Az kaldı,az sabret...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huysuz biri olmayı hiç sevmem ama uykusuz olunca ister istemez huysuz oluyorum :) Son bir hafta :) Yorum için teşekkürler.

      Sil